Mielony Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Witam koledzy Wpadł mi w oko ten oto nie drogi kijek Wędka KONGER Troker Spin L 270/12g Myśle ,że byłby on dobry do łowienia na paproszki+głowka max 4g lub okoniowe wobki max 5cm. Może ktoś z was miał w dłoni ten właśnie kijek i mogłby wyrazić opinię na jego temat. Wg.mnie cena raczej przystępna ale czy warto??? Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) witam. Kijek rzeczywiscie niedrogi....ale gramatura w całej serii kijów KONGER TROKER jest mocno przesadzona (zawyzona).I myslę że nie byłbyś zadowolony z takiego kijka, którego chcesz przeznaczyć do paproszków. Ma bardzo sztywny blank ...Poszukaj kolego w całkiem innych patykach... Edytowane 19 Listopada 2013 przez Skob.el Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skibek20 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Do takiego łowienia polecam Konger World Champion Tango 1-10g. Bardzo fajny kijaszek. Czuły i delikatny, a i tak nie boi się jazi i kleni 40+ a i nawet bolka 70+ udało się wyciągnąć Tylko, że cena nieco inna... A co do Trokera, nie miałem go w dłoni ale bardzo podoba mi się jego dolnik. On ma wklejaną szczytówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 ten model to "sztywna" wklejka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egil Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgadzam się z przedmówcą. Mam ten kij na stanie. Jak to jest w przypadku Kongera, wyrzut górny mocno obniżony. Główka z przynętą 12 gramową nie robi na nim żadnego wrażenia. Wielki plus że w tej cenie można dostać kij z fajnym design. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Odświeżam temat. Mi w oko wpadł model 15-40 w długości 198 lub 228cm. Poszukuję wędki do łowienia szczupaków z łodzi na gumy 4-5 cali na główkach do 15g.Mam na oku kilka wyższej klasy wędek ale rozważam też wariant ekonomiczny bo tak naprawdę nie wiem jak często uda mi się połowić w ten sposób. Wędka wydaje mi się ciekawe ale nie widziałem jej nigdzie żeby można było samemu pomacać. Ktoś coś wie, widział, macał może nawet łowił? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 w krakowie w glowatce widzialem tez mi wpadl w oko. szukalem czegos do pl co bedzie tanie (lowie w pl na spinning moze 10h rocznie nie ma co ladowac kasy karpiowki tez mam jakies szklaki). ja mam zle doswiadczenia z wklejkami pozatym mysle, ze go zapodam jak bede w pl nastepnym razem (w zimie nawet nie mam po co go kupowac). za 80 pln to niech sie polamie co wyjazd i tak wydam na wedke max 80pln rocznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 (edytowane) Panowie odświeżam temat ponieważ kijek wygląda bardzo ciekawie, zastanawiałem się na wersją 270/12g. Czy ktoś miał już z tym kijkiem jakieś doświadczenia ? Ps. Nigdy nie miałem jeszcze doczynienia z wklejanką i zastanawia mnie czy szczytówka będzie się telepać zaraz po zarzuceniu ? Edytowane 22 Maja 2015 przez flajsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Wklejanki nie ma się co bać, wszystko zależy do czego chcesz jej używać. To jest taka wędka do pewnych konkretnych zadań (pokazywanie opadu), do innych też się nada ale będzie mniej komfortowo. Jeżeli chodzi o samego trokera, to wypowiadać się mogę tylko na temat modelu do 40g, delikatniejszej wersji nie widziałem, nie macałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Jakie jest realne cw tego do 12g? Może ktoś podać wymiary całego dolnika oraz od końca do stopki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Witam. Mam trokera 2,70 2-8g c.w. Kilka razy bylem nim pomachac i mysle, ze c.w jest zawyżony. Design jest fajny, ale jak dla mnie za długi dolnik ma. Tak jak wyżej kolega wspomniał to sztywna wklejka. Okonki dobrze trzyma, szczytowka fajnie amortyzuje. Mialem 2x przylow wymiarowego szczupaka i nie robi na nim wielkiego wrazenia, chociaz fajnie czuc jak ryba walczy . Już przy szczupaczku ok 50cm wedlug mojej oceny, wedka ma znaczne ugiecie (pol-parabolik), ale jest jeszcze rezerwa w dolniku. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi