BITR Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Czesc. Nazywam sie Viktor. Jestem z Ukrainy (Lwow)Niestety nie umiem normalnie pisac po polscu , ale dobrze rozumiem. Toz tylko czytam ten forum. (superowy!) Dla tego rozdialu mam ciekawy film: http://www.fion.ru/video/pripyt_riba.html (niestety v Ukrainie takie rzeczy istnieja tylko v 30km zonie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Ciesze się Viktor, ze w końcu zdecydowałeś się odezwać na forum otwartym. Polszczyzną się nie przejmuj. My znacznie gorzej znamy ukraiński niz ty polski wiec jesteś górą... pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Ja gratuluję Tobie znajomości jęz. polskiego Co do wskazanego przez Ciebie filmiku: od strony wędkarskiej - super, oczyma wyobraźni, przypomina mi to trochę miejsca pokazywane przez Jerzegoszkoda tylko że taka dzielnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Witaj Viktor, organizujesz tam może jakieś wypady wędkarskie <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BITR Opublikowano 26 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 @jerzy @SzymusSDzienki, bende sie staral nie pisac smiesznie @pablomTakie wypady wędkarskie to juz istnieja, ludzie jada z Japonji, Anglji... tyle ze kosztuja jak wyprawa na Amazonke i maja elementy ekstrimu - za wendkowanie w zonie swieci 2-5 lat za gratkami (w zeszlym roku zlapali dwuch japonchykow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 film piękny, ryb nawał ( nazbierało się gdy nikt nie ruszał a i razem w natłoku żyć się nauczyły ) tylko żeby po takich filmikach szybko nie zniknęły a co do Ciebie kolego @BITR po polsku piszesz naprawde bardzo dobrze, niema co sie zastanawiać tylko udzielać się trzeba zacząć!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 @BITR, witaj! Językiem się nie zrażaj, tu wielu robi straszne błędy w swoim ojczystym języku <_< Co racja to racja.ważne że wiemy oco chodzi, a łowisz moze za pomocą Multiplikatora ???pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 @BITR Welcome on the board Twój polski jest ok. Doszły mnie słuchy ze u ciebie sporo wędkarzy interesuje sie sprzętem wędkarskim z Japonii. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BITR Opublikowano 26 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Nie wiem dokladnie czemu ale bardzo mi sie podoba casting... Posiadam zestaw jerkowy z Abu C3 5501. I wlasnie sprowadzilem sobie na urodziny Curado 101D dla polowu sczupakow na srednio-lekkie pzynenty. Narazie jestem bez kija castingowego, rzucam z lekkiego kija spiningowego. Ale juz ten problem dla siebie wyjasnilem, za co musze podzienkowac temu forum, bez ktorego to nie bylo by mozliwe.A wlasciwie za porady i wielkie cierpienie ogromnie dzienkuje @jerzy ktory regularnie otrzymywal i jesce bendzie mial odemnie glupie pytania. Takze dzienkuje bardzo Lukaszu Masiaku takze za cierpienie i proffesionalizm, jesce nie mialem w renku tej wendki a juz wiem za bendzie wlasnie taka jak ja sobie widze (jak i Curado, za co jesce raz dzienkuje @jerzy) Ups. Chyba zaczelem na tym forum od offtop-u @slider@Sa u nas dostempne przynenty japonskie glownie UL, niektore sa warte swych pieniendzy. Wszystko sie zacelo z mody na UL spining, z nia przysli japoskie pikusie, a za nimi i UL-kije i gdy ludzie w to uwierzyli to dalej poszla cala reszta. Tyle ze ceny sa... <_< , dla tego niektore koledzy nawet organizuja koletywne zamowienia u japonczykow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitacola Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 nie no wymiękłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Fajney ten filmik, bardzo fajny! Tylko ... ja bym chyba sobie odpuścił łowienie tych ryb ... wolę z zaskoczenia, nic nie widzieć Witam na forum! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Witaj Wiktor,Cieszę się że nasze forum ma taki zasięg. Nie przejmuj się swoim polskim - ja chciałbym tak pisać po ukraińsku.Moi znajomi kilka lat temu jeździli nad Prypeć po stronie białoruskiej i byli zadowoleni z wyników. Jestem ciekaw jak wygląda sytuacja z rybami na Ukrainie poza obszarem zamkniętym.Czernobylskij zapowiednik ma tylko 30 km średnicy? Na mapie wygląda na większy...Pozdrawiam,Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BITR Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 30 km to radius, diameter to 60km Poza tym obzaszarem mamy pare ciekawych miesc - delty Dunaju, Dniepra. Sa rzeki nie obcianzone kuszownictwem - Desna, Polodniowy Bug. Ale nie mysle ze ryby tam wiencej niz w Wisle Takie Eldorado jest jedne, toz naszi koledzy czasem jezdza do Rossji: Sybir, daleki schod, delta Wolgi. W mojich lowiskach to lekko zlowic siatke, a ryby to nie zawsze i ne byle gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Szkoda, bo Ukraina to piękny kraj i jak się dobrze będzie układało to będę tam jeżdził dosyć regularnie. Myślałem, że przy okazji wędkę ze sobą zabiorę...ale kłusownictwo istnieje niestety również poza Polską.A łowiłeś kiedyś w górskich rzekach Zakarpacia?? Jak wygląda sytuacja z rybami łososiowatymi??Pozdrawiam,P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 http://www.fion.ru/video/pripyt_riba.html (niestety v Ukrainie takie rzeczy istnieja tylko v 30km zonie ) filmik fajny, przypomina mi widok zapory w Solinie. Tam pływają podobne sztuki, co prawda sumy są rzadkością, ale amury czy karpie to łykają połówkę chleba na raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BITR Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Stosowno wendkarstwa w rzekach goskich to Zakarpacie to jedynie sluszny wybor, z polnocnej strony gor to normalnego rozmiaru pstrag to wielka rzadkosc, chyba klenie. Oprucz tego pstrang u nas jest wniesiony w czerwona ksiege i nawet wogole nie wolno lowic ryby w potokach gorskich.W zakarpacju sa dwie normalne na polowe gorskie rzeki gdzie lowic ryby wolno(Tysa i Latoryca), da sie tam zlowic bzane, klenia, rzadko pstranga i hariusa (nie weim jak on sie nazywa po polscu). Czasem trapiaja sie nawet glowawice, od 1kg do 3kg masa (ale na nich nie liczel bym). Przy znajomosci jenzyka rosyjkiego polecam strone zakarpatska muchowa: http://www.karpaty-fishing.com/forum/ PS. Trawa moze byc jescze zieloniejsza i ona zawsze bendzie zieloniesza po inakszej stronie…. Realnym, jedynym wielkim plusem wyprawy wendkarskiej do Ukrainy(oprocz miesc wymienionych w poprzednim poscie) to jest tania wodka I papierosy (ale te ostatnie to nie polecam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 krówki w czekoladzie i inne cukierki też niczemu sobie to widze że u nas tak tragicznie z pstrągiem niema ale wiele nam brakuje do norm skandynawskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Myślę, że wyprawa na Ukrainę może mieć więcej plusów...Bo kraj piękny a ludzie mili...Papierosy udało mi się rzucić, a jeśli chodzi o spirytualia produkcji ukraińskiej to szczególnie cenię Hortycę i Sojuz Viktan Dzięki za informacje o wodach górskich.Pozdrawiam,Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 http://www.fion.ru/video/pripyt_riba.html (niestety v Ukrainie takie rzeczy istnieja tylko v 30km zonie ) filmik fajny, przypomina mi widok zapory w Solinie. Tam pływają podobne sztuki, co prawda sumy są rzadkością, ale amury czy karpie to łykają połówkę chleba na raz Oglądając ten film właśnie zapora nad Soliną mi sie przypomniała, wielkie rybska tam pływają szczególnie te karpie oraz klenie i leszcze. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Może zrobimy zlot na Ukrainie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 oo jak nie drogo by wyszło to może i ja bym się załapał ( ukraina 40 km ode mnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Witam,super filmik,moim marzeniem jest wyjazd na wschód na ryby,może kiedyś sie uda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Filmik niestey w pracy mi się nie otwiera ,spróbuje w domu. Tak jak Tomkowi mi też marzy sie wyjazd na wschód na rybki. Niestety trzeba bardzo uważać jeżeli ktoś chce jeść ryby a nawet przebywać nawet daleko od Czarnobyla.Niektóre wsie nawet 250km od elektrowni uległy znacznemu skażeniu..baaaa ..nawet rybky i grzyby z południowo-zachodniej cześci Finlandii nie nadają się do spożycia przez skażenie cezem.Co ciekawe bardziej niż Ukraina ucierpiała Białoruś więc wybierając się tam na ryby sprawdzmy ,czy teren gdzie spędzimy dłuższy okres czasu jest bezpieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CEBUL Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Maćko spróbuj przez YouTube Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi