Skocz do zawartości
  • 0

Żelazny zestaw

tomi78

Pytanie

O sprzęcie muchowo szczupakowym już wszystko wiadomo teraz mam kolejne pytanko.Jako że jest to mój pierwszy wyjaz na szkiery mam pytanie odnośnie przynęt .Bazujac na swoich doświadczeniach jakie przynęty wzielibyście na kolejny wyjaz ale max 10 sztuk.

Chciałbym poprostu uniknąć niepotrzebnych zakupów.

Proszę o podanie rodzaju wielkości i koloru :mellow: .

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mgor, taki zwyczaj - nie można go demolować :D A, że mnie w tym roku z Wami nie będzie muszę choć troszkę się przypomnieć - dlatego mały prezencik na okazję pierwszej sety. Tylko proszę mnie nie zawieźć.

A ja .. jak Wy będziecie szukać metrowych szczupaków będę Wam pisał o boleniach :D

Pozdrawiam

Remek

• 0

10szt - :D

relax-6 -czerwony z czarnym grzbietem,perla z czarnym grzbietem ,przezroczysty z niebieskim grzbietem .

salmo -slider 12 tt ,gt

Gnom -w kolorze srebra

Januarego -15 cm okon antural z czerwony

grzbietem albo lin .

Slawka -sticker w 15 -niestety niemialem ale 10 jezeli lubisz jerkowac ,potrafi slicznie zatanczyc.Wandera nie bierz moze byc zaskuteczny .

SKINNER -15 RR

Jezeli uda Ci sie kupic Zalt-a papugie -14 cm

http://www.zalt.se/sortiment/produkt.aspx?c=1&p=2

modele godne uwagi a czasami warto miec cos innego w podle-02,37 (favoryt harvi-ego),11,77,46

Buster jerk- -15 cm w kolorze okonka albo niebieskiej ploci .

Zerknij -c202,c29,c76,c77,

http://www.cwcab.com/eg048col.htm

Oczywiscie zycze polamania paly.

pozdarawiam

• 0

Wujek, będzie dobry ... na Grippena :D

To jedyna płytka zatoka? Chciałbym pobawić się trochę jerkówką.

Janek,

płytkich miejscówek i blatów jest bardzo dużo na Syrsan. Warunkiem uzyskania dobrych wyników w tych miejscach jest występująca tam roślinność, która niestety nie w każdym okresie porasta blaty, odpowiednia temperatura wody oraz chęć szczupaków do wychodzenia na płycizny. Jeżeli szczupaki będą podążały za śledziami to raczej nie połowimy ich na płytkiej wodzie. Oczywiście mówię tu o dużych szczupakach, bo pojedyńcze małe ryby można złowić prawie wszędzie.

Jeśli sprawdzą się prognozy że w maju mają być temperatury po 30 stopni to szczupaki pewnie będą siedziały głęboko, ale damy rade :D W tylu chłopa (i nie tylko) gdzieś je znajdziemy.

• 0

Witam,warto inwestować w tytany dragona,czy rzeczywiście przypony tytanowe są takie niezniszczalne,czy moze lepiej kupić fluorocarbon??

Zdecydowanie tytan - wymień tylko agrafki bo te w przyponach dragona są dziadowskie. Jeden przypon tytanowy starczy Ci na cały wyjazd do Szwecji (kup oczywiście więcej :D).

Pozdrawiam

Remek