Skocz do zawartości

Kij sandaczowy do pierzaków i gum

zuraw16

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki polecilibyście kijek pod koguta i dużą gumę,krótki dwuskład ok 200 cm w cenie do 400 zł ,nie pod casta,zależy mi by kij był x-fast ale z w miarę ustępliwą szczytówką i bardzo mocnym dołem,przynęty to koguty 20-40 g i gumy np. jankes 6' + główka ok 25 g.Jak myślicie czy np Diaflex zander 10-45 (wklejka) da radę agresywnie podbić koguta i rzucić taką gumą?

Edytowane przez zuraw16

Cześć . Tak mi trochę nie za bardzo pasuje " ustępliwa szczytówka" do agresywnego łowienia drobiem  ;) ale pasować nie musi (każdy łowi jak lubi). Możesz obejrzeć dragonowską ultime cw chyba do 35g miałem to w ręku i wrażenia niezłe . Teraz dragon zrobił promocje i kosztuje to coś w okolicy kwoty jaką podałeś . Nie wiem tylko czy występuje w dwóch kawałkach i czy dźwignie tego jankesa.

Wklejka Diaflexa moim zdaniem do takiego agrestwnego szarpania piórakiem się nie nadaje, Ultima może być w cenie promocyjnej jak pisze @Hector, choć raczej wolałbym Shimano Beastmaster 210 HP, pracuje  bardziej szczytowo. W tej cenie znalazłbyś pewnie jakiegoś Mhx'a MB 844-2. Oczywiście jerkowe króciaki, ale przyjemność łowienia niewielka.

Jaki polecilibyście kijek pod koguta i dużą gumę,krótki dwuskład ok 200 cm w cenie do 400 zł ,nie pod casta,zależy mi by kij był x-fast ale z w miarę ustępliwą szczytówką i bardzo mocnym dołem,przynęty to koguty 20-40 g i gumy np. jankes 6' + główka ok 25 g.Jak myślicie czy np Diaflex zander 10-45 (wklejka) da radę agresywnie podbić koguta i rzucić taką gumą?

SavageGear MPP Spin&Twitch H-50 g, 198 cm, posiadam, kij x-fast z bardzo mocnym dołem. Do moich przynęt nawet za mocny 20 - max 28g. Poleciłbym go pod holowanie sumów tak do 150cm lub pod cięższe przynęty na ... sandacz, szczupak, sum {co komu pasuje lub co kto lubi} z jedną uwagą przelotka startowa jest do wymiany; wysoka na 50mm, średnica fi 20mm.

• 2 lata później...

Witam

Szukam wędki na sandacza. Łowię z brzegu na zaporówkach takich jak Rożnów i Czorsztyn, przynętami są głównie gumy 3/4 calowe na kilkunasto gramowych główkach i koguty do 30 g. Zastanawiam się nad wędką DAM Effzett Pro Zander 2.70 10-30g , może Ktoś miał styczność z tym kijkiem? Jestem otwarty na inne propozycje. cw do ok. 30 g. Budżet ok. 250 zł.

Z góry dzięki  :)

Edytowane przez kudraj

• 1 miesiąc temu...