zuraw16 Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) Jaki polecilibyście kijek pod koguta i dużą gumę,krótki dwuskład ok 200 cm w cenie do 400 zł ,nie pod casta,zależy mi by kij był x-fast ale z w miarę ustępliwą szczytówką i bardzo mocnym dołem,przynęty to koguty 20-40 g i gumy np. jankes 6' + główka ok 25 g.Jak myślicie czy np Diaflex zander 10-45 (wklejka) da radę agresywnie podbić koguta i rzucić taką gumą? Edytowane 22 Listopada 2013 przez zuraw16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hector Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Cześć . Tak mi trochę nie za bardzo pasuje " ustępliwa szczytówka" do agresywnego łowienia drobiem ale pasować nie musi (każdy łowi jak lubi). Możesz obejrzeć dragonowską ultime cw chyba do 35g miałem to w ręku i wrażenia niezłe . Teraz dragon zrobił promocje i kosztuje to coś w okolicy kwoty jaką podałeś . Nie wiem tylko czy występuje w dwóch kawałkach i czy dźwignie tego jankesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Wklejka Diaflexa moim zdaniem do takiego agrestwnego szarpania piórakiem się nie nadaje, Ultima może być w cenie promocyjnej jak pisze @Hector, choć raczej wolałbym Shimano Beastmaster 210 HP, pracuje bardziej szczytowo. W tej cenie znalazłbyś pewnie jakiegoś Mhx'a MB 844-2. Oczywiście jerkowe króciaki, ale przyjemność łowienia niewielka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek* Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Jaki polecilibyście kijek pod koguta i dużą gumę,krótki dwuskład ok 200 cm w cenie do 400 zł ,nie pod casta,zależy mi by kij był x-fast ale z w miarę ustępliwą szczytówką i bardzo mocnym dołem,przynęty to koguty 20-40 g i gumy np. jankes 6' + główka ok 25 g.Jak myślicie czy np Diaflex zander 10-45 (wklejka) da radę agresywnie podbić koguta i rzucić taką gumą?SavageGear MPP Spin&Twitch H-50 g, 198 cm, posiadam, kij x-fast z bardzo mocnym dołem. Do moich przynęt nawet za mocny 20 - max 28g. Poleciłbym go pod holowanie sumów tak do 150cm lub pod cięższe przynęty na ... sandacz, szczupak, sum {co komu pasuje lub co kto lubi} z jedną uwagą przelotka startowa jest do wymiany; wysoka na 50mm, średnica fi 20mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Dzięki za podpowiedzi,a jeśli chodzi o ustępliwą szczytówkę napisałem "w miarę ustępliwą" bo kijów od szczotki używam tylko do dużych jerków i baardzo dużych gum.Czekam na dalsze sugestie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 był taki patyk dragon milenium kogut, niedrogi fajny kij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kibol Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 może MHX MB 843-2 jest do wzięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Gdzie jest ten MHX nie mogę znaleźć,mam pod sandacza fo gum p904-2 i to najlepszy kij sandaczowy w dwuskładzie wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Właśnie do kompletu z P904-2 na łódce warto mieć ze sobą MB843-2 MHX, jest on stworzony do takiego łowienia jak Kolega opisał w pierwszym wpisie.Koguty i duże gumy to jego żywioł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 a ktoś z Was ma ten kijek do sprzedania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudraj Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) WitamSzukam wędki na sandacza. Łowię z brzegu na zaporówkach takich jak Rożnów i Czorsztyn, przynętami są głównie gumy 3/4 calowe na kilkunasto gramowych główkach i koguty do 30 g. Zastanawiam się nad wędką DAM Effzett Pro Zander 2.70 10-30g , może Ktoś miał styczność z tym kijkiem? Jestem otwarty na inne propozycje. cw do ok. 30 g. Budżet ok. 250 zł.Z góry dzięki Edytowane 27 Lutego 2016 przez kudraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gam8it Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 W tym budżecie moim zdaniem bezkonkurencyjna jest Inazuma Flash Zander do 30g 2,13m,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) W tym budżecie moim zdaniem bezkonkurencyjna jest Inazuma Flash Zander do 30g 2,13m,pozdrawiamDokładnie,w tym budżecie to ciekawa propozycja Edytowane 27 Lutego 2016 przez huligan77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon123 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Witam z brzegu 2.13m trochę mało ale to osobiste odczucia ja bym poszukał jakiegoś użuwanego dragona guide select. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Dlaczego mało?wszystko zależy jakie warunki połowu. Ja do niedawna latałem po warcie 2,75 a teraz zbroję 2,13 i okoniówka prawdopodobnie będzie max 2,0 . inazuma występuje również w dłuższych wersjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon123 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Pisałem że to osobiste odczucia ja łowię z brzegu +-270cm lubię 2m kijki ale raczej łowiąc z łódki lub brodząc w rzece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Masz rację,nie doczytałem bo już mi się oczy przymykaja...a drink jeszcze nie dopity... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoni Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 W tych pieniądzach inazuma najlepsza , o ile sie nie mylę jest taka 2,28 przy łowieniu z brzegu wystarczy a i na łódkę mozna zabrać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon123 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Inazuma fajna ale trzeba lubić uchwyt SKSS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanibal Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 (edytowane) Można iść do sklepu i pomacać kijek, przy czym się stwierdzi, czy SKSS pasuje. Raczej brak insertu może przeszkadzać, ale mi nie przeszkadza :-) Edytowane 1 Marca 2016 przez Hanibal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Inazuma zdecydowanie,uchwyt z pianki już w tym nowych modelach poprawiony,nie pęka tak jak kiedyś.......mam 228cm,do 22 cw ale spokojnie można i 28g rzucać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TalippilaT Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Witam,chciałem zacząć przygodę z sandaczami. Potrzebuje kupić wędkę dobrą do nauki w cenie do 400 zł. Łowienie z łodzi - gumy. Łowisko: Zalew Zegrzyński, Bug i Narew..Z góry dziękuje za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Oj zaraz temat wyląduje w poczekalni.Jeśli użyjesz wyszukiwarki znajdziesz tysiące informacji na interesujący Cię temat.Wystarczy chcieć poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Proszę pierwsze z brzegu. http://jerkbait.pl/topic/60803-seryjny-kij-sandacz-bole%C5%84/?view=findpost&p=1849149&hl=%2Bw%C4%99dka+%2Bna+%2Bsandaczahttp://jerkbait.pl/topic/71365-kij-sandaczowy-nisko-bud%C5%BCetowy/?view=findpost&p=1277897&hl=%2Bw%C4%99dka+%2Bna+%2Bsandacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi