Skocz do zawartości
  • 0

Salmo w Wal-Mart FLW Series.

Efex

Pytanie

Cześć

Nie wiem czy wiecie, ale od poniedziałku na Wheeler Lake w Alabamie odbywają się jedne z największych, jeśli nie największe zawody w łowieniu bassów na świecie – Wal-Mart FLW Series.

W tej wiadomości nie byłoby nic nadzwyczajnego gdyby nie fakt, że w tegorocznych zawodach startuje Piotr Piskorski.

Piotr startuje w stawce tzw. Co-Anglers, co oznacza, że codziennie losuje z jakim zawodowym łowcą bassów będzie na łodzi. Pierwszego dnia łowił z Cragiem Mettonem z Tenessy, którego pokonał w stosunku 10-3, przy czym Craig nie złowił ani jednej wymiarowej ryby.

Dzisiaj było już słabiej, ale i przeciwnik godny – sam Gary Yamamoto.. B)

Jak będę miał więcej wiadomości dam znać.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Taak

Prawdziwy Mortal Kombat.

Przed chwilą rozmawiałem z Piotrem - mówi, że musiałby startować w tych zawodach jeszcze kilka lat żeby wszystko zrozumieć.. Dzisiaj PP znowu miał 10 ryb, ale Gary złowił ich ponad 30. Poza tym nie było łatwo mu łowić, bo jak wiadomo to Profi steruje łodzią.. B)

Aha - po pierwszym dniu Gary był na 108. pozycji w swojej kategorii, a Piotr na 133. w swojej.

Jak będę wiedział coś więcej podrzucę info.

• 0

Wiem ze Pepe wybieral sie na te zawody ...ale nie napisal ze bedzie bral udzial . Na pewno czeka go kolejne piekne doswiadczenie i adrenalina . Pisz Efex co tam wiesz bo bardzo ciekawe jak mu pojdzie . Najlepiej jakby on sam co wieczor meldowal tu nam na biezaco ..no ale gumki trzeba sortowac ..o sorry horneciki :lol: . Mam nadzieje ze dokopie zawodowcom :mellow:

• 0

Co tydzien leca relacje z Zawodow w Bassie z roznych jezior w USA ...moze mi sie uda akurat na te trafic . Chce tylko zaznaczyc ze podobnie jak w koszykowce mamy tu cztery strefy i mase eliminacji ktore prowadza do wielkiego Finalu . W zeszlym roku po raz ktorys zwyciezyl Kewin wan Dam [ moge sie mylic bo niespecjalnie to kontroluje ] . Bass L. jest ryba numer 1 ..to pewne .

• 0

Ładna promocja i krypto. Salmo tu i salmo tam. Fajnie wszyscy wiemy, ale czy trzeba normalnie na żywo? Co 5 minut info czy wzioł tego executora czy póki co wącha?? Bass ten oczywiście hamerykański. Dziza

Chłopie wyluzuj.

To co jak ktoś pracuję w firmie X czy Y, albo nie daj Boże jest jej właścicielem to już nie można o nim nic napisać.

Z tego co się orientuję zawody takie są bardzo prestiżowe w USA, i chyba nigdzie na świecie odpowiednika takowych nie ma.

Ja to poza wiadomosciami od Efexa z chęcią posłuchałbym (poczytał) relacji z pierwszej ręki.

Idąc twoim tokiem myślenia to gdyby np Pepe złowił dajmy na to rekord szczupaka w skali kraju to też nic nie można by o tym napisać, bo ........ przecież to reklama

• 0

@Efex i Jerry HZS,

Czy będzie relacja filmowa z tych zawodów? Chętnie bym nabył, drogą kupna, jakieś DVD.

@ Paskud Pomorski,

Pozwolę sobie mieć odmienne zdanie. Trzeba się chwalić, chwalić, i jeszcze raz, chwalić. Bo nas, nikt nie pochwali. Myślę, że istnienie firmy Salmo bardzo dobrze przyczyniło się do rozwoju wysokiej jakości przynęt w Polsce. I tyle mojego zdania :D .

• 0

..to po prostu odpowiedzcie sobie sami dlaczego autor nie napisał w tytule że znany Piotr Piskorski walczy, tylko że firma.. Co jak co, nie jestem oszołomem (mimo że niektórzy może by chcieli) który nie jest otwarty na sukcesy sportowe, sukcesy Polaków i im nie kibicuje. Bede sie cieszył jak złoi skórę co niektorym bassowym repom. Lecz tym czasem mam oczy otwarte i staram sie wyraźnie oddzielać papkę marketingową od porządnych wiadomości ze sportu i zamiast Salmo (dla odróżnienia od PP)bardziej kibicuje kadrze narodowej w wędkarstwie muchowym która akurat walczy w mistrzostwach świata w NZ.

P.S. aha żeby nie było - nie mam uczulenia na w/wym firme i jej produkty i z powodzeniem używam niektórych ich wyrobów uważając je za po prostu dobre

• 0

Cześć,

Zaskoczyłeś mnie Efex tą wiadomością. Proszę pozdrów Piotrka od nas jerkbaitowców (tylko nie zapomnij - sprawdzę to :D).

Guzu tak przy okazji -> nie Mortal Combat tylko Terminator. Gościu sponsorowany jest przez Terminatora :D Zresztą zobaczcie sobie na moją ulubioną stronkę gdzie od czasu do czasu można poczytać ciekawostki ze świata Bass Pro -> http://www.bassfan.com/profile.asp?pro_ID=406 ale ... coś w tym jest co napisałeś.

Oczywiście jeśli możesz i będziesz miał jakieś informacje nadawaj.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Paskud Pomorski. Wszystko OK, tylko reklama i marketing w przypadku właściciela lub pracownika jako reprezentanta tej firmy, to to samo. Skoro ktoś wykłada kasę na wyjazd, wpisowe, pobyt na miejscu - trudno by był anonimowy. Zastanów się jak Ty byś się zachował. W moim przypadku, info z zawodów ociekało by komercją :mellow:

Pozdrawiam

• 0

Paskudzie z Pomorza ..

Admin jest dobry i obiektywny . I raczy nas wspaniałym humoeur noire , zamiast banowania za poglądy . Przecież to zaproszenie do krotochwili , a Ty zaraz ruki pa szwam i w tył zwrot ..

• 0

Witam,

Dobrze ze cos takiego ma miejsce i PP tam startuje. Najlepiej jakby sie udalo dokopac miejscowym mistrzom :D

Mieszkajac poza granicami kraju super jest zobaczyc przynety pochodzace z Polski i radosne miny wedkarzy, ktorzy zlapali na nie przyzwoite ryby i wypowiadaja sie w samych superlatywach powiedzmy o produktach Salmo.

Pozdrawiam,

Bujo

• 0

Wielkie uznanie dla Pepe za podniesienie rękawicy i gotowość do konfrontacji z było nie było topem wędkarskim (jeśli chodzi o bassy) i chęci ściganctwa w połowie tak egzotycznej dla nas ryby. Najbardziej Pepe zazdroszczę powrotu bassboatem - pewnie dobrze ponad 100km/h po wodzie <_<

A i życzę sukcesu rzecz jasna :mellow: Cieszę się ze jest ktoś kiedy ja muszę pracować w trollowni to może się dobrze bawić - napawa mnie to dużą nadzieją na przyszłość - dowód że chcieć znaczy móc :mellow:

• 0

No nie wiem Sławek, zbyt krótko tu jestem więc krótko widzę, a to co widzę to humor czerwony. Krwawy potencjalnie. Ale skoro mówisz że krotochwilny akcent tolerowanym zgoła jest, zawracam zza węgła i czekam na dalsze wieści o efektywności bassów sportowych w głębokim połyku polskich biało-czerwonych wabików. Tam jakaś Japonia nie ma szans, bez swoich szalików i swojego Wołodyjowskiego na trybunach... :mellow:

• 0

Nooo, off top totalny!

Admin bądź czujny, bo wątek nam unika..... :o

Sam jestem ciekaw, jak wędkarz doskonały (to moja opinia) PP, poradzi sobie ze specjalistami połowu tylko jednego gatunku. Łapanie bassa w USA jest popularne, bo każdy może liczyć na sukces, i myślę, że to jest motorem ich mistrzostw. Niestety, tak jak każda ryba, jest wrażliwa na pewne techniki i profesjonalizm wędkarzy. Czytając amerykańskie strony dotyczące połowu bassa zawsze miałem pewien niedosyt, dlaczego uznany mistrz nie połowił w danym łowisku. I odpowiedź, która mi się nasunęła była związana z metodą połowu lub przynętą, którą musiał łowić. Więcej wrażenia na mnie zrobiłaby relacja z zawodów typu Open - każda metoda i przynęta jest dopuszczalna. Być może te zawody mają taką formułę, lecz o tym nie wiem.

Osobiście uważam PP za jednego z najlepszych wędkarzy w Polsce i tego uważania mi nikt nie zabierze.

I jeszcze jedno, z formuły tych mistrzostw wynika (tak rozumiem regulamin), że sukces odnosi się łowiąc wymiarowe bassy. I pomyślcie przez chwilę, jak różna byłaby statystyka naszych Grand Prix gdyby, zgodnie z nazwą, wygrywałby największy/najwięcej szczupak, sandacz, okoń, sum, boleń, kleń, jaź itp.

Brawo PP. :mellow: Brawo Efex za aktualności. :mellow:

Na pohybel krytykantom :angry:

:D :mellow: <_<

• 0

Trochę próbujesz zagadać podwątek , Kryst . Zawsze sie cieszę kiedy jesteśmy dobrzy i kiedy możemy się porównac z najlepszymi . I w żadnej mierze niczego nikomu nie pomniejszam ani deprecjonuję . Zero zawiści we mnie ..

Mojego czepialstwa przyczyna leży gdzie indziej , i jest zupełnie prosta . Uwielbiam mianowicie przejrzystość i jasne reguły . To co czyni Admin jest dla mnie niezrozumiałe . Przyjmuję też , że wiekszość czytających rozumie wykładnię słowa forum , i reguły nim rządzące , nie bedę sie więc rozwodził .

Dlaczego więc Admin napomina usera który tych reguł nie narusza ? Odęcie warg na kryptoreklamę , czy nawet niewielki przytyk , nie czynią szkody ani ujmy sp z o.o. Salmo , ani jej renomie . Myślę że jest to dość wybiórcza nadwrażlwość .

Miesiąc temu właściciel w/w firmy zupełnie nieelegancko , ale kompletnie bezstresowo domagał sie od autora jednego z artykułów więcej treści reklamowej . Admin kimał szczęśliwy .

Czyżby na forum byli równi równiejsi ?

Panowie , na Boga , szacunek i uznanie to zupełnie co innego niż serwilizm i czołobitność . Ja gustuję w tym pierwszym .