Skocz do zawartości
  • 0

Salmo w Wal-Mart FLW Series.

Efex

Pytanie

Cześć

Nie wiem czy wiecie, ale od poniedziałku na Wheeler Lake w Alabamie odbywają się jedne z największych, jeśli nie największe zawody w łowieniu bassów na świecie – Wal-Mart FLW Series.

W tej wiadomości nie byłoby nic nadzwyczajnego gdyby nie fakt, że w tegorocznych zawodach startuje Piotr Piskorski.

Piotr startuje w stawce tzw. Co-Anglers, co oznacza, że codziennie losuje z jakim zawodowym łowcą bassów będzie na łodzi. Pierwszego dnia łowił z Cragiem Mettonem z Tenessy, którego pokonał w stosunku 10-3, przy czym Craig nie złowił ani jednej wymiarowej ryby.

Dzisiaj było już słabiej, ale i przeciwnik godny – sam Gary Yamamoto.. B)

Jak będę miał więcej wiadomości dam znać.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Zgadzam się. Powinna być równość :angry: . Dość już mam czytania ataków na Salmo gdziekolwiek i w jakiejkolwiek formie tylko się pojawi.

Jakoś do innych firm polskich i zagranicznych nikt się nie czepia.

W artykółach są opisy i recenzje, w postach dyskusje,prezentacje,zdjęcia, firmy wymienia sie z nazwy, a właścicieli z nazwiska.

Shimano ,Daiwa,Rapala,Dragon,Jaxon,CD,FC, Relax ,Siek ,Dorado, Mikado itp, itd-czym chata bogata, razem z domowymi dłubaczami woblerów i klepaczami łownych blaszek.

Tylko nazwa Salmo działa na niektórych jak płachta na byka. Źle chłpaki wybrali, powinni najpierw przeprowadzić badania psychologiczne rynku :angry:

• 0

Kiedy kilka lat temu zakładałem to forum miałem w głowie tylko jeden cel - promować w Polsce, w sposób niezależny nowoczesne metody połowu ryb drapieżnych. Teraz kiedy czytam wypowiedzi w tym wątku zastanawiam się po co mi to wszystko. Jeden pisze, że za dużo promocji, reklamy, drugi na to że go krzywdzą i za mało, trzeci, że równość wprowadzić, a następny na to wylewa garść pretensji, że ogólnie źle się dzieje.......

Remek

• 0

Remku, nie bierz mojej wypowiedzi do siebie. Staram się nie włączać w pyskówki, ale jestem tylko człowiekiem, i czasami nie wytrzymuję.

I jeszcze jedna prośba do modów.

Ponieważ usunąłem zdjęcia moich ryb z wątku o pstrągach, żeby nie kryptoreklamować żadnej firmy, można moje posty połączyć.

Przepraszam za off topy :blush:i dziękuję.

• 0

Panowie i koledzy .

Rozwój tego wątku i jego niewatpliwa emocjonalna eskalacja są dla mnie po części zagadką , po części ilustracją tego jak rodzą się plotki i samonapędzające się brednie .

Co to jest forum - wiadomo . Jakie zasady pisane i niepisane obowiązują , wszyscy wiedzą . Tak też się łudziłem ..

Opinie są różne , bo tak być musi , chyba że cofniemy się do cenzury , to będą zgodne z oczekiwaniami . Pisze się różne rzeczy złe i dobre o ludziach , firmach , produktach . Mozna jechać na Jaxonie , Dragonie , Batsonie , Megabassie itp itd , co tam komu do łba przyjdzie . I jest miło oraz git .. Drobna aluzja o niewymienialnym i są czerwone litery i stanowcze upomnienie . To jest jedna miara dla wszystkich !? To jest zdrowe i kojące ?

Potem dołącza się lament właścicielski i chór fanów ugodzonych w wypielęgnowane ego i poglądy .

Z prostej moderacyjnej sprawy robicie aferę której nie było , i o której nikt nawet nie pomyślał . Jesteście jej główną siłą napędową .

Tak to się bije pianę , panowie . To jest klasyka odwracania kota ogonem histerią pisana ..

• 0

Ja osobiście jestem bardzo ucieszony Polskim akcentem w postaci PePe :D na takiej imprezie

czy jest szansa na jakieś fotki? :D z zawodów

Zgadzam sie z Hasiorem

Moim zdaniem wzięcie udziału w takiej światowej imprezie gdzie biorą udział osoby wędkarstwa na poziomie światowym to jest coś, mozna sie sporo nauczyć.

Jesli to miało nawet za zadanie reklamować to nie jest coś złego.

Wiele firm w stanach i nie tylko sie promuje poprzez rozne imprezy i jakos tego nikt nie krytukuje,a w polsce to najlepiej siedziec na dupie nic nie robic.

Pozdrawiam

Slider

• 0

Sławku z przykrością stwierdzam, że nie zrozumiałeś mojej ostatniej wypowiedzi. Zauważ, że czerwoną wypowiedź administratora Ty zrozumiałeś: stop nie dowalajcie się do Salmo, a tymczasem inny użytkownik: stop reklamie salmo. Relatywizm Sławku, relatywizm budowany miejscem, w którym się siedzi.

• 0

Problem jest w tym, że często utożsamia się osobę z jego profesją (firmą). Na skutek tego, czasem dochodzi do kuriozalnych sytuacji, gdy przykładowo aktor grający czarny charakter w serialu, dostaje na ulicy parasolką po głowie.

Nie inaczej było w tym przypadku. Pan Piotr chciał najzwyczajniej w świecie zobaczyć zagraniczną imprezę, a tak się złożyło, że sam wziął w niej udział. Może całkiem prywatnie? Jest w tym coś złego? Wina za to zamieszanie leży trochę po stronie relacjonującego całe wydarzenie. Zamiast napisać Salmo w Wal-Mart FLW Series, powinien napisać Piotr Piskorski w Wal-Mart FLW Series. Kto w końcu uczestniczył w zawodach? Firma Salmo, czy pan Piotr?

Oczywiście gratuluję i zazdroszczę okazji uczestnictwa w tak dużej imprezie.

Mnie natomiast bardziej od słownych przepychanek ciekawią rezultaty obserwacji p. Piotra. Jak łowi się za oceanem? Jakie przynęty i sprzęt się stosuje? Czym i jak łowił nasz reprezentant? Może Efex zdradzisz nam trochę szczegółów?

Bardziej niż za nieprodukowanymi już modelami, czy kolorami woblerów, tęsknię za komiksami p. Piotra. Może warto by umieszczać je np. na opakowaniach przynęt?

pozdrawiam wszystkich :D

• 0

Nic z tego nie kapuje. Firma Salmo produkuje woblery do łapania ryb, właścicielem Firmy jest Piotr Piskorski więc jaki problem,reprezętójąc siebie reprezentował i Firmę. Salmo to Piskorski, Piskorski to Salmo. Gdyby produkował muszle klozetowe to odebrał bym jako krypto reklamę.Na tym forum reklamy jest na kilogramy, biorąc za reklamę samego siebie prezentójąc fotkę złapanej ryby. Czy to nie jest reklama samego siebie i swoich umiejętności? Gdyby Salmo było firmą o wielu właściecielach a Pepe tylko pracownikiem lub drobnym udziałowcem napewno była by to krypto reklama, tak ja to pojmuje.

• 0

Jak widze gniazdo szerszeni ...to je po prostu omijam . Mozna taz wsadzic w to gniazdo kij .

Pepe rob swoja wspaniala robote ... :D

Remku rob tez swoja wspaniala robote .... :D

Przyjaciele :mellow: jerkbaitowcy ...Wy tez robcie nadal swoja robote ...wedkujcie i piszcie gdzie , na co ...najwazniejsza jest po prostu prawda .

Efex postapiles prawidlowo ..podales wiesci ktore nas interesuja i nadal tak rob ...duzo zdrowia Mistrzu Pstragowy :mellow:

PS. Cale szczescie wiecej tu elfow , krasnoludow i rycerzy niz troli i jaszczurczych jezykow...niech basn trwa dalej ....

jerry hzs B)

• 0

Wniosek jest jeden - albo reklama w takiej formie stała się w pełni dopuszczalna dla wszystkich, albo administracja uznaje, że jedni działają na innych prawach niż pozostali.

Z jednej strony padły rzeczowe argmumenty negujące taką działalność, ponieważ uprzednio było to zabronione, z drugiej strony barykady napłynęły wyłącznie emocje - bo to przecież świetna firma i świetny człowiek, co takiego się stało(?) itd., a kto tego nie wie, ten jest zazdrosnym trollem i jaszczurką. Pomieszanie z poplątaniem, do tego (o zgrozo) wpleciono wątki narodowościowe. Ok, ale co to ma wspólnego z meritum? Przecież rzecz idzie o przestrzeganie zasad, a nie o tą konkretną firmę. Stało się to, że albo biskupi mogą na forum swobodnie reklamować Watykan, albo nikt nie ma prawa tego robić, cała reszta wywodów, to zwykły balast i mącenie.

Brak jasnego stanowiska włodarzy, prowadzi do konstatacji, że Orwella należy pośmiertnie uznać za proroka. Szkoda tylko, że chór piewców takiego świata jest - jak widać - liczny.

• 0

Witam

Przejrzałem Wasze posty i nie za bardzo potrafię zinterpretować zarzuty pod adresem Salmo.. Z tego co zrozumiałem umieszczając w tytule postu nazwę firmy złamałem jakiś regulamin? Przyrzekam, że uczyniłem to nieświadomie.. Bardzo proszę o informację gdzie znajduje się regulamin forum abym mógł się z nim zapoznać i uniknąć tego rodzaju błędów w przyszłości..

Wszystkich, którzy poczuli się urażeni i czy zniesmaczeni tym faktem przepraszam, bo nie to było moim zamiarem.

Może uda Wam się namówić Piotra do odpowiedzi na pytania dotyczące samych zawodów. Co prawda po 2 tygodniach poza firmą ma teraz tysiąc spraw do załatwienia, ale pewnie znajdzie chwilkę, aby napisać kilka słów..

Pozdrawiam serdecznie

• 0

nie za bardzo potrafię zinterpretować zarzuty pod adresem Salmo.. Z tego co zrozumiałem umieszczając w tytule postu nazwę firmy złamałem jakiś regulamin?

Ależ nie! Absolutnie. Chodziło mi tylko o to, że to Ty pośrednio jesteś sprawcą całego zamieszania To wszystko jednak z przymrużeniem oka :D

Czekamy na fotki, i relację odnośnie sprzętu miejscowych i p. Piotra.

• 0

Wychodzi, że miał rację Kaczyński jak powiedział, że nie damy sobie wmówić, że białe jest białe, a czarne jest czarne, czy jakoś tak. Tak bym podsumował tą całą dyskujsę, szkoda gadać i nawet pisać już się nie chce, nie mówiąc o czytaniu.

Mimo wszystko pozdrawiam Jachu

• 0

Witam

....

Może uda Wam się namówić Piotra do odpowiedzi na pytania dotyczące samych zawodów. Co prawda po 2 tygodniach poza firmą ma teraz tysiąc spraw do załatwienia, ale pewnie znajdzie chwilkę, aby napisać kilka słów..

Pozdrawiam serdecznie

Moim zdaniem takich ludzi jak Piotr Piskorski jest na portalu od jakiegoś juz czasu zbyt mało. Kiedys wiecej udzielali się tacy wędkarze jak własnie @PePe czy @Jaculek albo @Andrzej Lipińki. Znikają też bardziej doświadczeni i znani, nie tylko w sieci, wędkarze, którzy na początku stanowili trzon tego forum. Mam namyśli np. @Phala.. Zapewne nikła obecność takich użytkowników ma też wpływ na pyskówki jak np. w tym wątku. To ośmiela do formułowania bełkotliwych tez o niczym albo do permanentnego ślinienia się na widok Meggabasów, Evergreenów i innych cud zabawek i coraz większej obecności na portalu niby-wedkarzy, których cała energia skierowana jest na to czy MB jest szok i kto jest powalony designem ITO.

Też mam nadzieję, że PePe napisze cos o swoich amerykańskich doświadczeniach, naprawdę chętnie bym poczytał o czymś takim..

pozd JW :D

• 0

Brak jasnego stanowiska włodarzy, prowadzi do konstatacji, że Orwella należy pośmiertnie uznać za proroka. Szkoda tylko, że chór piewców takiego świata jest - jak widać - liczny.

Naprawę podziwiam Leo twój głęboki wkład w forum - posty dwa ale za to ich treść... Jeśli tak bardzo przeszkadza ci to co się dzieje to może po staropolsku*******?? Bo trochę jest wpada nowy na impreze i rozstawia wszystkich po kątach.

A tak BTW - ALL - widzę że umiejętność czytania ze zrozumieniem zanika, przysłonięta słownym onanizmem

Jerzy - dziwisz się?? Ile można o wyższości spina nad castem, o multiku dla początkujących i któy z nastu będzie dla mnie dobry?? A do tego rodzynki jak ten :unsure:

• 0

Jerzy - dziwisz się?? Ile można o wyższości spina nad castem, o multiku dla początkujących i który z nastu będzie dla mnie dobry??

@Standerus,

Pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą. Uważam, że wątki o sprzęcie bardzo często, choć nie zawsze, poszerzają naszą (głównie moją i niektórych nowicjuszy) wiedzę. Bardzo szybko można odróżnić wypowiedzi Kolegów, którzy mają tą wiedzę (i ich wiadomości starannie się czyta) od plew, które szybko wiatr rozwiewa. Zgadzam się, że bardzo często zadajemy pytania, na które odpowiedzi można znaleźć na forum, i tu jest nasz błąd. No cóż, taka jest natura ludzka, lepiej zapytać n-ty raz niż poszukać, bo to wymaga samodyscypliny.

Z resztą Twojej wypowiedzi zgadzam się w 100%.

• 0

głęboki wkład w forum - posty dwa ale za to ich treść... Jeśli tak bardzo przeszkadza ci to co się dzieje to może po staropolsku*******??

Gdy czytam taką treść, to widzę biednego Mularczyka broniącego ustawy lustracyjnej, który zamiast merytorycznie, na temat, woli lecieć ad personam.

Wyrażam tylko swoje zdanie, a do tego nie potrzebuję aprobaty pseudoznawcy staropolszczyzny, ani prawie 2-tysięcznego 'przebiegu'.

• 0

Odnoszę wrażenie że swoje zdanie jest tu najważniejszą częścią wypowiedzi... i w zasadzie nie potrzebujesz nikogo i niczego do tego. Wpadasz bez powitania i jedziesz po calości, w dodatku jakoś dziwnie nie na temat, tak zeby przypieprzyć każdemu - adminowi, salmo, userom....

Wig/petrus reaktywacja?? bo już by tak wypadało że powinien wrócić...