Majkel S Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Cześć, Łowię nie od wczoraj, ale jestem spławikowcem i chciałbym spróbować łowienia z multiplikatorem. Nie uważam nawet, żeby było to specjalnie skuteczniejsze od zwykłego spinningu, ale mam słabość do "nowych" rzeczy i chciałbym się przekonać Szukałem po forach i jak zazwyczaj znajduję interesujące mnie informację, tak teraz nie za bardzo ;/ tzn. okazało się, że sprawa nie jest tak prosta, jak mi się wydawało. Konkrety: chciałbym niedrogi zestaw (wędka + niskoprofilowy multik) pozwalający mi rzucać przynętami z przedziału wagowego 10-30g. I jeszcze, żeby najbliższy sklep z takim czymś, był bliżej niż w Tokio czy NY... Cały budżet pochłania spławik, więc niedrogi, w moim przypadku oznacza ok. 300-350zł za multik no i jakiś podstawowy kij do tego, może trochę bardziej delikatny niż taki od mopa. Wiem, że nie będzie szału, ale uwierzcie, nie spodziewam się tego. Chciałbym, żeby po prostu działało i dawało przyjemność z łowienia, nauki, jak się coś złowi to dobrze, jak nie to też dobrze Będę miał możliwość kupienia kilku rzeczy z oferty Abu Garcia lub Daiwy, więc jeśli możecie, delikatnie w tą stronę coś zaproponować, to będę wdzięczny. Celuję raczej w sprzęt nowy, jednak jeśli ktoś wie, albo może ma na zbyciu, coś co będzie dla mnie odpowiednie, to bardzo miło i jeszcze jedno pytanie, co sądzicie o taki sprzęcie: http://bass-sklep.pl/multiplikator-dam-quick-calyber-pro-baitcast.html Majkel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Ten euforyczny opis multika jest zbyt piękny żeby był prawdziwy. Tutaj wszyscy łowią bardziej badziewnym sprzętem i z reguły nieco droższym. Gdyby nie ten DAM to zasugerowałbym ci zakup banalnego AbuGarcia Revo SX z 2012r ( lub starszego ) albo faktycznie jakiejś przaśnej Daiwy lub Shimano. Co do kija , to kup jakiegoś Dragona TD. Ludzie jak połowią nimi jeden sezon to potem szukają czegoś lepszego i wystawiają je na giełdzie za dobrą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Tego DAM raczej bym nie brał pod uwagę. W dziale giełdowym wisi lub wisiała fajna daiwa za jakieś 350pln. Możesz brać w ciemno. Szalu nie będzie ale rzuca całkiem przyzwoicie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Ew dorzuc kilka zlotowek i weź http://jerkbait.pl/topic/30433-sprzedam-okuma-komodo-273-vlx-400-pln/#entry1330372 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel S Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Kupiłem Daiwę Exceler 100HL a mocno ekonomiczny kijek złoży mi osoba budująca wędki z tego forum (nie podam nicka, bo nie wiem czy sobie życzy). Widziałem jego wędki na forum i bardzo mi się podobały, z tym, że oczywiście były to droższe, markowe produkcje. Myślę, że na początek mi wystarczy i już niedługo będę mógł przetestować kilka fajnych przynęt a efektami testowania pochwalić się na zdjęciu i potem wypuścić z powrotem do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi