Skocz do zawartości

Skoki narciarskie 2013\14 + 2014\15

bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj fajna cała czołówka, same legendy skoków, a na najwyższym stopniu nasz Mistrz Świata (niedługo olimpijski ;) )

O Żyłę nie ma się co martwic, bo będzie jeszcze i jego podium (możne najwyższy stopień) w tym sezonie. No a Kot, za to ocieranie się o czołowe lokaty w tamtym i tym sezonie tez już zasłużył na pierwsze pudło.

Na IO przydało by się jeszcze 2 stabilnych zawodników do drużynówki (1 +rezerwowy), ale jest liczna grupa i jeszcze trochę czasu...

No i jak joker pisał, nienaganny styl Kamila. Płynnie na progu, w powietrzu nieruchomy jak posąg, złożenie się do lądowania i telemark perfekt. Przypomina się styl dawnych japońców, Hannawalda i Ahonen z czasów świetności.

Hektor spadł z progu niestety :lol:  Okręgowy konkurs w Pleszewie na skoczni K-23 :lol: :D :P :P

Z progu to spadałem na K5  w osiemdziesiątym piątym  :P  gdzieś koło Wisły skakaliśmy na hopkach usypanych z śniegu :D

Jestem w szoku. 

-że Ziobro wygrał? - niespodzianka ale się zdarza

-że Stoch drugi? - przewidywalne...

Ale poziom całej reprezentacji... WOW. 6 skoczków w 30stce, 4 w 10tce. I to bez wielkich pomocy przyrody, bez pojedynczej serii itp itd.

Kruczek na początku bez szału (nie od razu Rzym zbudowano) ale spokojnie robił swoje.... i chyba zrobił. To nie może być przypadek.

Skoki oglądałem dawno, jeszcze przed Małyszem. Potem w trakcie Małyszomanii trudno było nie oglądać. Gdy Adam zakończył karierę miałem przesyt ale teraz nie można ich nie oglądać. Radość, luz, uśmiech. BRAWO

Oby to nie było zbyt szybka eksplozja formy, oby dotrwała do Soczi. Inne repry pewnie zaczną jeszcze z czasem lepiej skakać, ale nasi w takiej formie nie muszą się niczego bać. A drużynowo? Miodzio ;)

POLSKA!!!!!!!!

Polska biało-czerwona "szachownica" na kasku Stocha najlepsza na świecie!!

To niżej z netu:

Symbol Polskich Sił Powietrznych . Nasz najlepszy skoczek w Soczi wystartuje z lotniczą szachownicą.

Kamil Stoch na Zimowych Igrzyskach Olimpijskich wystąpi w specjalnym kasku. Skoczek z Zębu uzyskał na to zgodę w Ministerstwie Obrony Narodowej.

Kamil Stoch otrzymał zgodę na wykorzystanie wojskowego symbolu lotniczego od wiceministra obrony narodowej Czesława Mroczka -

Stoch nie może jednak nakleić na nim żadnej reklamy.

Edytowane przez bobesku

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Kamil Stoch!!!

Pozamiatał ;) Nie spodziewałem się takiej dominacji!

Kot i Ziobro też super wyniki;

Gratulacje dla Morgiego - świetny człowiek, jeszcze lepszy zawodnik.

I.... Schliri przekombinował - nie płaczę nad jego losem ;)

Edytowane przez Marcyś
  • Like 1