CIECIER Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 witam myślicie że są orginalne patrzyłem na ebay-u to opakowania są takie same można znaleźć co o tym myślicie. http://www.allegro.pl/item337730491_5_wobkow_duel.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Podróby na bank !!!Podróby Yo-zuri także pojawiły sie na Allegro.Napisałem do kolesia,ze nie oryginalne przynęty,to napisał mi ,że kupił je jako yo-zuri.I tyle.Warto sprawdzić jeszcze na stronie Duela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Roch Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 witam ciecier piszecie a mitu kurna citamy i nie wiemy cojest napisowane czesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Ja bym troszeczkę powstrzymał się od komentarza - podróba. Większość tych woblerków produkowana jest przez jedną chińską fabrykę. Różnica między woblerami poszczególnych firm jest praktycznie ZEROWA. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Redzi Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Ja podobne wobki widziałem ostatnio u mnie na targu, dużo jest takich podróbek ale też ciężko powiedzieć czy akurat to podróbki. Jak się nie kupi i nie sparwdzi to się nie okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 @slider@ Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Ja bym troszeczkę powstrzymał się od komentarza - podróba. Większość tych woblerków produkowana jest przez jedną chińską fabrykę. Różnica między woblerami poszczególnych firm jest praktycznie ZEROWA. PozdrawiamRemek Dokładnie Nudzac sie troche w piatek zaczolem przerabiac woblera wygladajacego jak yo-zuri. Po wyczyszczeniu z farby, zobaczylem ze taki sam układ obciążenia jest w yo-zuri. Pewnie te wszystkie woblery pochodzą z jednej malej fabryczki gdzie małe żółte rączki je robią. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 To trochę groteskowe co piszą niektórzy o autentyczności woblerów. U nas w kraju poza kilkoma znaczącymi firmami nie ma żadnego oficjalnego przedstawicielstwa uzanej firmy wędkarskiej. Natomiast w większym lub mniejszym obiegu jest bardzo wiele produktów sygnowanych orginalnymi napisami. Pocieszające jest to, że mamy tylu znawców i fachowców od woblerów. Ludzi, którzy potrafią jednoznacznie określić orginał lub podróba. To zastanawiające. Tym bardziej, że wielu producentów krajowych nawet nie potrafi podać masy własnych woblerów nie mówiąc już o deklarowynej pływalności czy głębokości pracy. Natomiast w audycie orginalności jesteśmy najlepsi.Ciekawi mnie tylko kto i gdzie wydaje certyfikaty rzeczoznawców tym kolegom? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablom Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Co do certyfikatów to nie wiem, natomiast przedstawiona seria jest najczęściej podrabianą. Zastrzeżenia budzi też cena (w tej cenie powinno być ok 1,5 woblera), nieznaczny to że są słabe. Sam nabyłem z ciekawości podrobionego magneta i spisywał się znakomicie. Jest tak jak koledzy napisali - większość jest tłuczona w jednej fabryce. Jest to przeważnie prawie to samo, a jak wiemy prawie robi (często) dużą różnice - przykład Ryobi - Spro - niby to samo ale... Dla niedowiarków proponuje rozkręcić oba kołowrotki, zważyć itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Jedno jest pewne, 1szt woblera Duel(Yo-zuri) kreci sie wokol tej ceny, ktora tutaj jest za 5szt... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Rozumię Gumo z twojej wypowiedzi, że jeżeli u wskazanego odbiorcy cena za 1 szt była by na poziomie porównywalnym z innym dostawcą to wówczas wobler byłby orginalny.Bardzo ciekawy sposób deklarowania autentycznoci. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Nie.To oznacza, ze to nie moze byc wobler (ry) z tego samego zrodla. Zdarza sie, ze cos mozna kupic ze 30% taniej ale nie 300%... I tyle.Jak kupic dokladnie to, co sprzedaja za Woda wiadomo...kupic moze i drozej ale w sklepie, ktory wstawia na Allegro(albo tym podobne). A najlepiej kupic bezposrednio za Woda, nie slyszalem zeby sprzedawali co innego.. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Masz rację Pawle. 300% taniej nie może być. Chyba. że 200% ceny pierwotnej będą dopłacać do każdego woblera. Kilka tygodni temu mój kolega kupił na rynku amerykańskim nowe Volvo. Dał z trnsportem przez Niemcy do Hanburga około 46% ceny z Polskiego salonu we Wrocławiu. Tak się zastanawiam czy aby to też nie była chińska podróbka????A tak już na poważnie. O tym czy jest czy nie jest orginalny wobler trzeba by porównać ze wzorcem. jak pracuje, lata i jak pływa. Czy ma takie same kolory, materiały i.t.d. Często drastyczne różnice cen na naszym rynku wynikają najdelikatniej mówiąc z rozbieżnej i niezrozumiałej polityki cenowej firm i osób wprowadzających dany produkt do obiegu. Różnice na poziomie 20-60%, a niekiedy więcj nie są żadną dziwną sprawą. Wystarczy włączyć sobie wyszukiwarkę n.p. Ceneo lub inną. I sprawa nie dotyczy tylko woblerów ale rówież wielu, wielu innych towarów. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 @Thymallus-W Bydgoszczy jest przedstawicel Yo-zuri i Duel-firma Mister Fish.ul.Toruńska 57a.Warto tam podjechać.Z oferty tych firm mają wedki i przynęty.Dueli i yo-zuri mam w domu około 100szt. A mialem ich znacznie wiecej.Znam te woblery nie tylko z obrazka.Wiem ,ze ofreta Duel jest ogromna.Warto zajrzeć na ich stronę,a żeby przewertować całą ofertę, zobacz jeszcze ofertę ich przedstawiceli (np Mister Fish -Italia).Znajduje sie tam jeszcze wiele innych wabików.Podróbę można poznać po jej pracy,wykończeniu samego woblera,kotwicach i kolorze samego woblera.Zobacz na Allegro ile chińskich woblerów jest w takim ubarwieniu jak te z aukcji.A także sprawdź czy Duel ma takie. To tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Taps@Nie za bardzo rozumię dlaczego adresujesz ten post do mnie. Ja nie napisałem, że f.Duel ma lub nie ma przedstawicielstwa w Polsce. Jeżeli ma to bardzo dobrze. Przy okazji mam prośbę do ciebie. Zamieść adres orginalnej strony Duela z wykazem przedstawicielstw na Europę. Chętnie się zapoznam.Dalej nie rozumię dlaczego ja mam sprawdzać różnice w kolorach woblerów na różnych aukcjach?Osobiście nie mam problemu orginalny czy nie orginalny. Interesowało mnie tylko źródło przekonania wielu forumowiczów o nieautetyczności danego produktu. To tyle. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 @ Thymallus-ponieważ Twoja wypowiedź najbardziej pasuje do mojej. Stronka:http://www.duel.co.jp/english/index.html ktalog z europejskiego dystrybutora:http://www.yo-zuri.it/Yo-Zuri.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Taps@ Bardzo dziękuję za przesłane adresy. Chyba jakoś niestarannie szukałem ale nie znalazłem w wykazie przedstawicielstw podanej przez Ciebie firmy z Bydgoszczy? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Ja także nie znalazłem.Widocznie firma zmieniła nazwę na jakieś Via Como.Kiedyś to był Mister Fish,a jeszcze wcześniej sklep/hurtownia w Polsce nazywał/a się Kamex.Taki sklep był także w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Nie martw się. Mnie tylko chodziło o to, że użyłeś jakby na wyrost terminu przedstawiciel f.Duel. Chodzi o to, że t.z. fachowcy od woblerów często mimo dobrych chęci tak naprawdę nie mają się na czym uczyć i dlatego różne opinie są takie rozbieżne.Osobiście nie dzielę woblerów na orginalne i nieorginalne tylko na łowne i niełowne. Do tego lubię jak ładnie latają i nie są drogie. To czy zrobiły je żółte, białe czy czarne rączki nie jest dla mnie ważne. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Nie za bardzo rozumię Off topic kompletnie - nie zebym sie czepial, ale masz moze syna, corke, albo...jakies dziecko w wieku szkolnym w okolicy?? To niech ci odmieni przez osoby czasownik rozumieć i najlepiej niech to napisze...a potem sie tego trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Kuba ja też się nie czepiam. Ale czy wiesz co to jest inteligencja? W potocznym znaczeniu to szybkość kojarzenia faktów. U ciebie występuje chyba syndrom dziecka więc masz kłapoty ale się nie martw. Z tego można się wyleczyć. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Tak laczac do kupy rozne spostrzezenia... 1.Obojetnie jak co sie pisze, najlepszym, najpewniejszym i najtanszym zrodlem pozysku roznych zabawek wedkarskich, okolowedkarskich i niektorych innych sa zrodla zza Wielkiej Wody.Pomijajac odosobnione przypadki zawsze zakupy j.w. najbardziej wychodzily mi na zdrowie.. 2.Nie wiem jak to powiazac z inteligencja czy szybkoscia kojarzenia ale niektorzy w pzreszlosci twierdzili, ze to nie jest dobrze, jak w czlowieku nie zostaje juz nic z dziecka.I chyba lepiej tego glebiej nie roztrzasac... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 panowie zanim sie rozpedzicie w tej inteligencji i odmianach przez przypadki.. sugeruje przejscie na prv w tych sprawach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 i odmianach przez przypadki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
CIECIER
witam myślicie że są orginalne patrzyłem na ebay-u to opakowania są takie same można znaleźć co o tym myślicie.
http://www.allegro.pl/item337730491_5_wobkow_duel.html
22 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi