Skocz do zawartości
  • 0

duel

CIECIER

Pytanie

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja bym troszeczkę powstrzymał się od komentarza - podróba. Większość tych woblerków produkowana jest przez jedną chińską fabrykę. Różnica między woblerami poszczególnych firm jest praktycznie ZEROWA.

Pozdrawiam

Remek

Dokładnie

Nudzac sie troche w piatek zaczolem przerabiac woblera wygladajacego jak yo-zuri. Po wyczyszczeniu z farby, zobaczylem ze

taki sam układ obciążenia jest w yo-zuri. Pewnie te wszystkie woblery pochodzą z jednej malej fabryczki gdzie małe żółte rączki je robią.

Pozdrawiam

Slider

• 0

To trochę groteskowe co piszą niektórzy o autentyczności woblerów. U nas w kraju poza kilkoma znaczącymi firmami nie ma żadnego oficjalnego przedstawicielstwa uzanej firmy wędkarskiej. Natomiast w większym lub mniejszym obiegu jest bardzo wiele produktów sygnowanych orginalnymi napisami.

Pocieszające jest to, że mamy tylu znawców i fachowców od woblerów. Ludzi, którzy potrafią jednoznacznie określić orginał lub podróba. To zastanawiające. Tym bardziej, że wielu producentów krajowych nawet nie potrafi podać masy własnych woblerów nie mówiąc już o deklarowynej pływalności czy głębokości pracy. Natomiast w audycie orginalności jesteśmy najlepsi.

Ciekawi mnie tylko kto i gdzie wydaje certyfikaty rzeczoznawców tym kolegom? :wacko:

pozdrawiam :D

• 0

Co do certyfikatów to nie wiem, natomiast przedstawiona seria jest najczęściej podrabianą. Zastrzeżenia budzi też cena (w tej cenie powinno być ok 1,5 woblera), nieznaczny to że są słabe. Sam nabyłem z ciekawości podrobionego magneta i spisywał się znakomicie. Jest tak jak koledzy napisali - większość jest tłuczona w jednej fabryce. Jest to przeważnie prawie to samo, a jak wiemy prawie robi (często) dużą różnice - przykład Ryobi - Spro - niby to samo ale... Dla niedowiarków proponuje rozkręcić oba kołowrotki, zważyć itd

• 0

Nie.

To oznacza, ze to nie moze byc wobler (ry) z tego samego zrodla. Zdarza sie, ze cos mozna kupic ze 30% taniej ale nie 300%... :D

I tyle.

Jak kupic dokladnie to, co sprzedaja za Woda wiadomo...kupic moze i drozej ale w sklepie, ktory wstawia na Allegro(albo tym podobne).

A najlepiej kupic bezposrednio za Woda, nie slyszalem zeby sprzedawali co innego..

Gumo

• 0

Masz rację Pawle. 300% taniej nie może być. Chyba. że 200% ceny pierwotnej będą dopłacać do każdego woblera. :huh: :huh: :huh:

Kilka tygodni temu mój kolega kupił na rynku amerykańskim nowe Volvo. Dał z trnsportem przez Niemcy do Hanburga około 46% ceny z Polskiego salonu we Wrocławiu. Tak się zastanawiam czy aby to też nie była chińska podróbka????

A tak już na poważnie. O tym czy jest czy nie jest orginalny wobler trzeba by porównać ze wzorcem. jak pracuje, lata i jak pływa. Czy ma takie same kolory, materiały i.t.d. Często drastyczne różnice cen na naszym rynku wynikają najdelikatniej mówiąc z rozbieżnej i niezrozumiałej polityki cenowej firm i osób wprowadzających dany produkt do obiegu. Różnice na poziomie 20-60%, a niekiedy więcj nie są żadną dziwną sprawą. Wystarczy włączyć sobie wyszukiwarkę n.p. Ceneo lub inną. I sprawa nie dotyczy tylko woblerów ale rówież wielu, wielu innych towarów.

• 0

@Thymallus-W Bydgoszczy jest przedstawicel Yo-zuri i Duel-firma Mister Fish.ul.Toruńska 57a.Warto tam podjechać.Z oferty tych firm mają wedki i przynęty.Dueli i yo-zuri mam w domu około 100szt. A mialem ich znacznie wiecej.Znam te woblery nie tylko z obrazka.Wiem ,ze ofreta Duel jest ogromna.Warto zajrzeć na ich stronę,a żeby przewertować całą ofertę, zobacz jeszcze ofertę ich przedstawiceli (np Mister Fish -Italia).Znajduje sie tam jeszcze wiele innych wabików.

Podróbę można poznać po jej pracy,wykończeniu samego woblera,kotwicach i kolorze samego woblera.Zobacz na Allegro ile chińskich woblerów jest w takim ubarwieniu jak te z aukcji.A także sprawdź czy Duel ma takie.

To tyle.

• 0

Taps@

Nie za bardzo rozumię dlaczego adresujesz ten post do mnie. Ja nie napisałem, że f.Duel ma lub nie ma przedstawicielstwa w Polsce. Jeżeli ma to bardzo dobrze. Przy okazji mam prośbę do ciebie. Zamieść adres orginalnej strony Duela z wykazem przedstawicielstw na Europę. Chętnie się zapoznam.

Dalej nie rozumię dlaczego ja mam sprawdzać różnice w kolorach woblerów na różnych aukcjach?

Osobiście nie mam problemu orginalny czy nie orginalny. Interesowało mnie tylko źródło przekonania wielu forumowiczów o nieautetyczności danego produktu. To tyle.

• 0

Nie martw się. Mnie tylko chodziło o to, że użyłeś jakby na wyrost terminu przedstawiciel f.Duel. Chodzi o to, że t.z. fachowcy od woblerów często mimo dobrych chęci tak naprawdę nie mają się na czym uczyć i dlatego różne opinie są takie rozbieżne.

Osobiście nie dzielę woblerów na orginalne i nieorginalne tylko na łowne i niełowne. Do tego lubię jak ładnie latają i nie są drogie. To czy zrobiły je żółte, białe czy czarne rączki nie jest dla mnie ważne.

• 0

Tak laczac do kupy rozne spostrzezenia...

1.Obojetnie jak co sie pisze, najlepszym, najpewniejszym i najtanszym zrodlem pozysku roznych zabawek wedkarskich, okolowedkarskich i niektorych innych sa zrodla zza Wielkiej Wody.

Pomijajac odosobnione przypadki zawsze zakupy j.w. najbardziej wychodzily mi na zdrowie..

2.Nie wiem jak to powiazac z inteligencja czy szybkoscia kojarzenia ale niektorzy w pzreszlosci twierdzili, ze to nie jest dobrze, jak w czlowieku nie zostaje juz nic z dziecka.

I chyba lepiej tego glebiej nie roztrzasac...

Gumo