didi Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 witam!!!czy orientuje sie ktos z posiadaczy ww mlynka o dostepnosc a raczej dopasowanie jednej z produkowanych szpul przez avail?,wiem ze ktos juz cos z tym robil i cos o tym pisal ,z gory dzieki za odpowiedzi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komar Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Można zaadoptować szpulkę avail od starego scorpiona 1001,jednak trzeba podłożyć milimetrową podkładkę pod łożysko w prawym panelu multika i "goła" (bez rozetki) szpulka avail będzie działać. Rozetka z curado nie pasuje do availa,ale chyba ktoś na m.pl rozwiercał dlikatnie rozetkę albo zmniejszał średnicę tulejki plastikowej,na której zakłada się rozetkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 w takim razie pozostaje pokombinowac z rozetka,albo zaadoptowac jekiegos magnetyka,ciekawe czy np;scp1000 ze scorpiona by zadzialal, w zasadzie to prawie te same mlynki, ma ktos cos takiego?jesli tak to prosze o odzef jak to dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogalson Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Avail nie pasuje, jest spory luz i ciężko będzie go wyeliminować, tak żeby dobrze nawijał. Ja mam dwie szpulki do curado 101D. Oryginalna 14.5G i mój tuning 11.2G, gdzie można by zejść jeszcze do tych 10g. Jeżeli przypomnisz mi na pw później to podeślę ci fotkę dodatkowo frezowanej i ażurowanej szpuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 rogalson - nic nie stoi na przeszkodzie zebyś wrzucil to na forum - pewnie znajdzie się trochę chętnych by chociaż okiem rzucić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 rowniez poprosze,jesli rogalson nie ma nic przeciwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogalson Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Jeszcze cyknąłem szybko. Dodam, że ściany szpulki są wg mnie grube i można by je frezować od środka. Prędzej czy później do tego dojdzie. Samym ażurowaniem można zgubić 3g i więcej, przy frezowaniu pewnie jeszcze 2g ale wtedy konstrukcja może się posypać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi