Skocz do zawartości

Daiwa Procaster rojo

MrTortex

Rekomendowane odpowiedzi

mam podobny daiwa 100bl bodajze fajnie to lata jak na madein china duzo nie polowilem ale jest duzo pozytywnych opinii ze daje rade

Daiwa 100BL to inna konstrukcja, tańsza, ale też dość wytrzymała (do 60 spokojnie). Identyczna konstrukcyjnie z Rojo jest Daiwa Procaster 100HL oraz 100SEL. Mają aluminiową ramę, są znacznie mocniejsze od 100BL, można śmiało do 100 g operować

Identyczna konstrukcyjnie z Rojo jest Daiwa Procaster 100HL oraz 100SEL. Mają aluminiową ramę, są znacznie mocniejsze od 100BL, można śmiało do 100 g operować

co mozna, nawet przy napadzie rozleglego lenistwa, znalezc w zawartosci forum w 5 minut ... jedne z niewielu roznic pomiedzy procaster a rojo to kolor i szpula

Na Twoje dylematy jest jedno lekarstwo....klasyk C3 4601 i ogarniasz wszystko od 10/15 (zależnie od umiejętności) do 100gram na luzie.....pancerna i ponadczasowa konstrukcja. Coś jak stary dobry Jeep....ma 40lat 600 000km przebiegu i nadal jeździ i to po bezdrożach ;)

A ja nie rozumiem. Kolega pytał o Procastera Rojo. Było o tym młynku full. Stosunek ceny do jakości- wg mnie super. Wygodny, szczególnie dla początkującego(hamulec nie wymagający rozbierania multika itd.) mało skomplikowany, dobrze leży w ręce, wytrzymały i obsługuje szeroki zakres przynęt najczęściej stosowanych(np. Slider 10).

Po co więc szukać dziury w całym i udziwniać nie wiadomo czym?

Jak masz w dobrej cenie, to bierz kolego tego Procastera i ciesz się łowieniem, a nie skupiaj nad jakimś dodatkowym łożyskiem, czy nie wiadomo czym jeszcze ;) Łów i ciesz się nową metodą.

Pozdrówka

Kamil

Tak, ale niech przymierzy gdzieś i porzuca. Mnie nie przypasował .

popieram, bo widze ze kolega sie troche 'miota' i to by chcial i tamto hehe, tez proponuje c3 mialem porzucalem nie spasowal mi do konca jednak wole niski profil a i sprzedac nie klopot

pozdr

Jednak macie racje ;) NIe ma co szukać bóg wie czego,a jak mam okazje na zakup fajnego młynka to trzeba to wykorzystać :D

Za duży wybór w dzisiejszych czasach i mam mętlik w głowie, a te opisy producentów to takie kuszące ale nie ma się co zwieść na ładny wygląd, i słowka producenta bo trzeba poznać taką rzecz od środka żeby wiedzieć czy będzie dawał rade. :)

• 1 rok później...

tutaj masz dane co do pojemności szpuli podstawowego procastera (nie rojo): http://jerkbait.pl/topic/39537-daiwa-procaster-100hl/

wg piszących tam kolegów szpulka rojo jest płytsza. popatrzę w domu, czy mam jeszcze pudełko - jeśli tak, postaram się wstawić zdjęcia. 

Natomiast jeśli to może - mi na rojo bez problemu wchodzi pełna szpula 135 m PP 30lb.

Edytowane przez croock
  • Like 1