Skocz do zawartości
  • 0

Jaki SILNIK na dużą rzekę ?

kamspin

Pytanie

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Zeby naprawde poeksplorowac Wiselke potrzebny bylby wspomniany silnik albo maxymalny bez uprawnien (ktore dobrze jest jednak zrobic-wiadomo wtedy w co sie gra) ale podczepiony do pychowki 6-8m.

Lodz taka stawia niewielki opor (zwlaszzca lzejszy plastik) i mozna sie szybko przemieszcac.

Ponton to w tym przypadku nie jest najlepsze rozwiazanie i trudno mi powiedziec jaki bylby potrzebny silnik.

Czy ten ponton ma chociaz wyprofilowany kil?

Jezeli jest to plaskodenna maszyna to lepiej nabyc maly silniczek...i tak bedzie sluzyl tylko do niedalekiego wyplyniecia...

Gumo

• 0

Witam Serdecznie

Planuje w tym roku popróbować łowić bolenie z pontonu na Wiśle w okolicach Zawichostu. Prosiłbym kolegów z doświadczeniem o poradę ilu konny silnik potrzebuję na tak dużą rzekę ,moja łajba to KOLIBRI 330 ?

Z góry dziękuje

Do dużego pontonu i na Wisłę proponuję zacząć od 10KM.

• 0

Witam!

Posiadam dokładnie taki sam ponton - kolibri KM-330 i od roku pływam nim po Wisełce tuż poniżej Warszawy. Używam 8-konnej dwusuwowej Yamahy i ten silnik bez problemu wprowadza ponton (z jedną osobą)w ślizg do ok 30km/h.(w dwie osoby niestety już nie)

Jeśli nie chcerz pływać w ślizgu w zupełności wystarczy ci czwórka a do ślizgu w 2 osoby potrzebna będzie dyszka.

Ponton ten nie ma kila toteż przy prędkościach ślizgowych może troszkę myszkować ale nie stanowi to problemu podczas pływania.

mam nadzieję, że pomogłem