kostom63 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Gumofilce kolego J-23 niejednemu życie uratowały, a Bundeswera mimo swoich super wyrobów niestety na wschodnich mrozach poległa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 (edytowane) Arctic termo + od Lemigo to dobre ciżemki na taflę - koniecznie 3 numery za duże!!! Edytowane 23 Grudnia 2013 przez rózgaś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Gumofilce kolego J-23 niejednemu życie uratowały, a Bundeswera mimo swoich super wyrobów niestety na wschodnich mrozach poległa gumofilce są i dobre ale do temperatury -5 stopni ponizej guma tak ciągnie ze szok , A jezeli chodzi o bundeswehrę to pisałem o rękawicach a nie o butach tej armii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi81 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 gumofilce są i dobre ale do temperatury -5 stopni ponizej guma tak ciągnie ze szok , A jezeli chodzi o bundeswehrę to pisałem o rękawicach a nie o butach tej armii . Z gumofilcami się nie zgodzę że tylko do minus 5 ja tam śmigam i jak jest minus 20 tylko gumniaki muszą być za duże i to sporo trzeba najmarniej z trzy komplety dobrych wkładek , porządne skarpety parę par i jeszcze gumniak ma być za duży uwierzcie mi ze daje rade, a odkryłem to przez przypadek zawsze miałem filce tylko trochę za duże i zawsze zimno w noge aż raz założyłem filce teścia bo swoich zapomniałem mam noge 43 a tamte to nie wiem ale najmarniej 48 tak cieplutko jak w tedy maiłem nie miałem nigdy na lodzie a było z - 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Lód zimy 2013 można na Mazowszu skreślić, a kiedy się pojawi po Nowym Roku? W/g jakiegoś instututu amerykańskiego nieprędko.Mam jakieś gumowe buty a właściwie to chyba jest pianka EVO (czy jakoś tak) z wkładkami z ocieplanej folii aluminiowej (przynajmniej tak wygląda) za coś ok. 90plz. Na Mazurach przy temp. ok. -20C czułem się komfortowo, buty b.lekkie i przy jednej parze skarpet wełnianych było ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Po co tak kombinować: kilka par skarpet, kilka par wkładek ,buty do tego jeszcze 3 numery za duże- potem biolodzy powiedzą że nad stawem było YETI. Wychodzi na to że z numeru 42 po takich zabiegach wychodzi 49 , a nie lepiej zainwestować w jedną parę dobrych skarpetek i jedne dopasowane buty????- przecież jest na rynku w czym wybierać i to wcale nie tak drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 (edytowane) Po co tak kombinować: kilka par skarpet, kilka par wkładek ,buty do tego jeszcze 3 numery za duże- potem biolodzy powiedzą że nad stawem było YETI. Wychodzi na to że z numeru 42 po takich zabiegach wychodzi 49 , a nie lepiej zainwestować w jedną parę dobrych skarpetek i jedne dopasowane buty????- przecież jest na rynku w czym wybierać i to wcale nie tak drogo.i oto chodzi Edytowane 28 Grudnia 2013 przez j-23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 i oto chodzi Po co tak kombinować: kilka par skarpet, kilka par wkładek ,buty do tego jeszcze 3 numery za duże- potem biolodzy powiedzą że nad stawem było YETI. Wychodzi na to że z numeru 42 po takich zabiegach wychodzi 49 , a nie lepiej zainwestować w jedną parę dobrych skarpetek i jedne dopasowane buty????- przecież jest na rynku w czym wybierać i to wcale nie tak drogo. i oto chodzi Dlatego na warunki w Pl wystarczą Lemiigo w wersji zimowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Pomimo mojego wczeeśniejszego biadolenia że nie będzie już lodu do łowienia to dziś udało się spokojnie połowić.Poza bardzo śliskim lodem i watrem króry miotał nami po lodzie jaki lis kurczakiem po pustym kurniku wszystko było po naszej myśli.Rewelacji nie było ale beczeć też nie było powodu.Ja miałem ponad 60 okonków. Z wyjątkiem jednego który skusił sie na cykadę wszystkie na Aragona produkcji Termosa.Oprócz tego miałem 4 szczupaki z których dwa jednak stwierdziły że nie chcę wyglądać przez dziurę i zwiały.Dodatkowo miałem 8 płotek na sztuczna ochotę.Ryby pcieszyły wzrok i wróciły do wody. Kolega miał podobnie. Generalnie szału w rozmiarach nie było bo pogoda ostatnio bardzo zmienna . A i ciśnienie też skakające było. Podsumowując było fajnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Gratulacje!Ja takich wyników absolutnie nie odbierałbym jako słabe! A jeśli tak, to aż się boje pomyśleć, jakie będą te "dobre" Sam czekam na odpowiednio mocną pokrywę, żeby się nieco "powiercić" P.S. Na takiej "szklance" nie odkładałbym świdra luzem na lodzie, tylko w niego wkręcał, bo wywrotka może być fatalna w skutkach... PozdrówkaKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Gratulacje!Ja takich wyników absolutnie nie odbierałbym jako słabe! A jeśli tak, to aż się boje pomyśleć, jakie będą te "dobre" Sam czekam na odpowiednio mocną pokrywę, żeby się nieco "powiercić" P.S. Na takiej "szklance" nie odkładałbym świdra luzem na lodzie, tylko w niego wkręcał, bo wywrotka może być fatalna w skutkach... PozdrówkaKamilGrubość lodu nie pozwalała już na wkręcanie wiertła na postój.Ilościowo było spoko. jedynie rozmiary. Najwieksze miał około 25 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Na polnocy zas stabilnie i daleko nam jeszcze do zimy .Narazie zajezdza wiosna i juto na trol jade .Apropos Marek gratuluje polowu i zazdroszcze lodu .Z relacji miejscowych wynika ze tu -150-200 km na polnoc mozna podobno gdzies posmigac po tafli .Co za zima w tym roku za oknem 9,5 na +++ .Az ciezko uwierzyc ze wy smigacie na lodzie .Pike ,pierzchnie proponuje zawsze razniej sie chodzi i trzaska po lodzie .Jak cos to na priv. wiem kto jeszcze ma taka star-nowa mazurska lache .Brzytwa na cinki i pierwszy lod . pozdrTermos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 http://www.yr.no/sted/Norge/Akershus/Eidsvoll/Dal/langtidsvarsel.html Zima wraca. Juz za tydzień bedzie można jeziorko ponownie dziurawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) Chyba czas odgrzebać temat i zmienić nazwę na 2014/2015 Dzisiaj kumpel otworzył sezon okoniem . Lód na mazurach około 4cm. Tydzień mrozów i śmiało będzie można wchodzić. Teraz tylko dla hardcorów, nie polecam, chyba że komuś życie nie miłe albo lubi zimną wodę (nie mylić z tą 40% ) Edytowane 30 Listopada 2014 przez dekosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Po takim lodzie to juz prawie czolgiem mozna jezdzic zimo przybywaj bo mormyszki i swidry sie grzeją Czołg ma mniejszy nacisk na cm2 od wędkarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Chyba czas odgrzebać temat i zmienić nazwę na 2014/2015 Dzisiaj kumpel otworzył sezon okoniem . Lód na mazurach około 4cm. Tydzień mrozów i śmiało będzie można wchodzić. Teraz tylko dla hardcorów, nie polecam, chyba że komuś życie nie miłe albo lubi zimną wodę (nie mylić z tą 40% ) to ja chyba poczekam jednak na te conajmniej 10cm ale nie powiem... ręce już same się zacierają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 No żebym tylko tego czołgu szukać nie musiał ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Czołg kupisz w każdym sklepie z odzierzą myśliwską. Na Krymie i wschodniej Ukrainie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 to ja chyba poczekam jednak na te conajmniej 10cm ale nie powiem... ręce już same się zacierają Ja mam to samo . Codziennie sprawdzam prognozy i liczę, że nie będzie odwilży. Nie ma śniegu, więc jest dobrze, szybko marznie.Ludzie już śmigają po największych głębinach, dzisiaj w nocy przybyło sporo. W niektórych miejscach nawet 7cm jest już. Niestety nierówno zamarza i moim zdaniem jest niebezpiecznie, ochota jest, żeby wejść, ale zdrowy rozsądek wygrywa jednak u mnie narazie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Też siedzę, jak na szpilkach Jeszcze trzeba pewnie troszkę poczekać, ale już stałą obserwację prowadzę, bo mam na oku zbiornik, który powinien jako pierwszy dać możliwość powiercić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Też siedzę, jak na szpilkach Jeszcze trzeba pewnie troszkę poczekać, ale już stałą obserwację prowadzę, bo mam na oku zbiornik, który powinien jako pierwszy dać możliwość powiercić... Mietków !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Mietków !? Na Mietku zakaz przecież Coś tam innego się znajdzie... priv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Dziś otworzyłem sezon podlodowy 2014/2015. Z lodem jeszcze lipa, nie dało się wejść dalej jak 6m, starorzecze było obmarznięte dookoła pasem na 4-6m gdzie lód miał od 3cm do 5cm, za 6m już cieniutki jak papier. Przy brzegu stały same niefotogeniczne maluchy. Jak mocniej złapie mrozik to i do tych większych się dobiorę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Odważny jesteś Ja nie startuję na taki lód, ale kto .............. zabroni?Mam nadzieję, że robisz to odpowiedzialnie, choć to nie moja sprawa, oczywiście. Życzę szczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Wczoraj pierwsze wejście na lód który miał 8 cm. Ponad 10 okoni dało się skusić ale wszystkie małe. Dziś polowanie na te większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi