macieqbw Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 witam,prosiłbym o informacje o kołowrotku użytkowników badz osoby które miały styczność z tym kreciołkiem no i czy warto takowy zakupić.z góry dziekuje za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siek Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 to jest odpowiednik Twin Powera tylko na rynek amerykański Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Podaj jaki model cie interesuje..bo to może byc troszke ważne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieqbw Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 (edytowane) interesujemnie model fd w wielkosci 4000 dodam że ma służyć do ciężkich zastosowań-czy podoła? Edytowane 24 Listopada 2013 przez macieqbw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 (edytowane) Maciek jak fd---znaczy starszy japonczyk(taka złotawa obudowa)Bardzo dobra jakość Mam co prawda fb - tez starszy --łowię kilka ładanych sezonów--bez zastrzeżeń Dobrze ktoś wyżej napisał że był to swego czasu taki odpowiednik twin power(F lub FA ???) na usa Z tego co pamiętam fd ciut nowszy od mojego fb---minimalna róznica Ogólnie jak w dobrej cenie i stanie--warto kupić Pzdr Edytowane 24 Listopada 2013 przez martek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Sustain FD to bardzo fajny młynek. Taki amerykański Twin Power FA. Jedyny minus moim zdaniem to waga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 @macieqbw, jest może więcej sztuk do kupienia? Chętnie bym przygarnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Mariaczi Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 (edytowane) http://jerkbait.pl/topic/7447-shimano-sustain-4000-fe-opinie/ Tu masz opinie o FE ... Mam rodzinę w Ameryce i łowią na sustainy cały czas i jak gadałem z Nimi to u nich jest to najczęściej używany kręcioł, częściej niż Stella, podobną opinię ma w Australii i te nowsze ciut lżejsze są odchudzili rotor i czulej chodzi hamulec Edytowane 24 Listopada 2013 przez El_Mariaczi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 W sklepach raczej już ciężko dostać nawet na ebayu nie widzę, i zauważ ze ma wysokie przełożenie 6.2;1 czy Ci to będzie odpowiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieqbw Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Panowie,dziekuje za pomocne opinie,odnosnie wagi -jestem swiadomy że waży 395gr ale do mego restaffina bedzie ok,a nodnosnie ceny moge go nabyć w cenie 700zl stan niemal sklepowy, zapas szpulka,i jesli go kupie to w odstawke pójdzie stradic 4000fa(waga ta sama co sustain) ten tez prawie nówka sztuka i nawet z 3 szpulkami-teraz powiedzcie czy jest sens na taką zamiane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Proponuje dokupic do tego sustaina glowne kolo od japonskiego pierwowzoru tj. TP 4000 HG02` jakosciowo lepiej wykonane z dodatkowa powloka ochronna Kreci odczuwalnie lepiej. No i koniecznie wymienic tulejke po prawej stronie korby na lozysko, bo z tych trzech TP HG, TP FA tylko sustain FD nie ma lozyska na podparciu korby ;/A tak to super mlynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 A ja zakupiłem SUSTAIN 2500 FI.Powiem szczerze, że jestem pod wrażeniem jakości i idealnego wręcz spasowania.Porównałem go sobie z moim TP11 oraz Daiwa Hyper Custom i naprawdę nie ma wstydu.Ile popracuje, co będzie z bebechami ..to się okaże. Początek całkiem sympatycznyLeciutki , hamulec 9 kg , starannie wymalowany , zero luzów - a z Malezji przyleciał... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Wrzucę schemat 2018 Shimano Sustain . może się komuś przyda.Sustain 2500 FI oraz Sustain 2500 HG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Ktoś coś więcej o FI ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 (edytowane) Ktoś coś więcej o FI ?Mocniej z tuningowany stradic FK z niskim przełożeniem. Bardzo fajna konstrukcja.Wręcz bym powiedział że teraz cenowo opłacalna.W ravenie teraz fajna cena. Gdybym nie miał soarki do ul to bym wydał na sustaina 2500. Edytowane 9 Marca 2018 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Widziałem w Ravenie, faktycznie dobra cena. Ciekawe czy nie za słaby na sandałki z opadu pod Inazumę do 18gr. Jak myślita chopy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 (edytowane) Brał bym bez obaw. Ale z T knobem. Edytowane 9 Marca 2018 przez woblery L.E. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Ta w Ravenie to maja,ale wiekszosc modeli na papierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Ja kupiłem w Ravenie. Oczywiście , moment poczekałem , ale warto - jutro łapać nie będę i mam inne. Wysyłka gratis i całe 853zł.Do sandacza ta wersja jest super. Mocne bebechy i 18 gr. na nim nie zrobi wrażenia.Wersję 2500 kupiłem do lekkiego kijka ( 12g) ale tak samo będę używał do St. Croix Legend 18g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Ja kupiłem 4000 do kija do 30g, też w Ravenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Sustain pracuje lekko i gładko ale do masła w maśle TP 4000PG trochę mu brakuje. Ładnie wygląda i sprawia wrażenie solidnego, szpule pasują zamiennie z 15' TP. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arrowana Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 A czy używa ktoś wersji fi4000xg, jestem ciekawy opinii, planuje zakup takiego na bolka z Wisły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Potrafi mi ktoś wytłumaczyć jaka jest zasadnicza różnica między Sustainem 17 a TP 15? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Potrafi mi ktoś wytłumaczyć jaka jest zasadnicza różnica między Sustainem 17 a TP 15? Zasadnicza różnica to chyba kraj produkcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 A bebechy? Słyszałem, że to w pewnym sensie klon Twin Powera. Pytam się bo Sustain jest tańszy a nowy wypust według Shimano ma lepsze uszczelnienie. Gdyby było tak faktycznie to stary TP się chowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi