versicolor Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Używa ktoś sustaina FI3000HG? Szpula od TP2500s powinna chyba podejść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 A jak sie sprawuje ostatnia generacja Sustain'ow? Mam na mysli FI. Warte 900 stowek i czy sa moze jakies alternatywy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
versicolor Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Kręcę FI3000HG od dwóch wypadów na ryby, do TP XD trochę brakuje w kwesti kultury pracy. Jakby nie było praca jest co najmniej poprawna, działa jak trzeba. Korbka nie opada pod własnym ciężarem ale kreci sie przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Poszukuję opinii na temat tego kołowrotka. Używa ktoś może? Jakie są różnice w porównaniu do TP PG 2015. Mało jest info w sieci po za marketingowym bełkotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Sustaina FI nie ma co stawiać obok TP. To inna półka kołowrotka.Tak myśle, że po wycofaniu Biomastera, Sustain zajmuje jego miejsce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 I jak wam się sprawują Sustain-y po dłuższym użytkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Mam 2500 fi bodajże od 3 sezonów. Jestem bardzo zadowolony. Robi u mnie pod lekkie łowienie pstrągów i kleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Mam Sustaina 4000FL, ale krótko. Jak naz razie bez problemów, po kilku wypadach na Mazury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Również polecam. Miałem wersję 2500 i bardzo dobrze ja oceniam w tym przedziale kasowym ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Mam Sustaina 4000FL, ale krótko. Jak naz razie bez problemów, po kilku wypadach na MazuryNie został wyprodukowany nawet FK więc gdzie FL? Chyba chodziło Ci o FI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Tak chodziło o FI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 23 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Takie moje wariacje odchudzające Sustaina 4000 FI w wersji czarnej i srebrnej do wyboru???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 To niby tylko4gramy ale czarny wygląda lepiej.A czy odczujesz różnice zalezy jaki kijek, ale przepaści raczej bym się niespodziewał.A dobre i coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Podobają mi się obie wersje, ale najciekawsze że z oryginalnych 280g da się urwać ponad 30g???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Na czym polegało odchudzanie, czyli co było zmienione że udało się tyle zredukować wage? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Szpula od TP 15 i korbka od vanquish. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mestre16 Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Panowie ma ktoś Sustain FJ? Zastanawiam się nad kupnem tego kołowrotka zamiast stradica czy vanforda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Ja kupiłem z ciekawości i odesłałem do sklepu bo nie powalił mnie na kolana ale porównywałem go do TP20 a to jest przepaść 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Mam sustaina 4000 i 2500 można śmiało brać. Mam tez stradica 2500 i tez złego słowa nie powiem ale sustain kręci bardziej maślanie. Porównując jeszcze do biomasterów 4000fb to biomki kręcą z nich najlepiej a mam dwie sztuki już od 8 albo 9 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mestre16 Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 (edytowane) No ja mam TP20 c3000 i Ultegre 21 c2000shg i chciałem wymienić ultegre bo za mały rozmiar trochę kopiłem, fakt ze do UL ale 2500 będzie bardziej uniwersalny, bede go mógł śmiało używać z innymi wedkami No i kminie czy brać stradica, vanforda czy może doinwestować do sustaina... Edytowane 16 Lutego 2022 przez mestre16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 (edytowane) Jeśli do lekkiego łowienia do brać vanforda. Edytowane 16 Lutego 2022 przez Luciano79 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mestre16 Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 (edytowane) Jeśli do lekkiego łowienia do brać vanforda.Chciałbym ten kolowrotek wykorzystywać też w wędkach cw 13-17g. Stawiam trochę na solidność i długowieczność stąd moje pytanie o Sustain, jak wypada w porównaniu do Stradica FL czy Vanforda. Wyczytałem na forum że do lekkiego bardziej Vanford, kolowrotek 30g lżejszy od Sustaina ale czy nie kosztem solidności właśnie? Edytowane 16 Lutego 2022 przez mestre16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Bardzo zbliżone konstrukcje, różnice w detalach. Jeżeli taki c.w. to moim zdaniem też lepiej pasuje Vanford. O jego solidność bym się w takich zakresach nie obawiał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 (edytowane) Chciałbym ten kolowrotek wykorzystywać też w wędkach cw 13-17g. Stawiam trochę na solidność i długowieczność stąd moje pytanie o Sustain, jak wypada w porównaniu do Stradica FL czy Vanforda. Wyczytałem na forum że do lekkiego bardziej Vanford, kolowrotek 30g lżejszy od Sustaina ale czy nie kosztem solidności właśnie?Szczerze wybrał bym stradica 2500FL(5:3.1) Nie zauważył byś dużej różnicy w pracy.Przekładnie mają te same sustain i stradic ,vanford. Różnica w łożyskach i rotorze MGL w przypadku sustaina.Vanford lżejszy bo z CI4.Reszta wygląd ogólny.Dodatkowo w koszcie zakupu sustaina będziesz mógł sobie dokupić zapasową szpulę do stradica. Edytowane 16 Lutego 2022 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mestre16 Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Właśnie na tym rotorze MGL mi trochę zależy, stąd zamiast stradica chciałem Sustain kupić, ewentualnie poczekać na nową wersję Stradica ale skoro Vanford ma te same bebechy to nie wiem czy tak bardzo mi zależy na aluminiowym kprpusie jeżeli rotor MGL jest z tworzywa i kilku łożyskach które można dołożyć jak mniemam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi