piotrcarp Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Sustain ma przełożenie 5:0 a stradic 5:3 czyli logicznie myśląc sustain wytrzyma większe obciążenia. Jak to ma być kołowrotek nie tylko do UL ale też do L czy M to Sustain wytrzyma więcej. Vanford jest taki zabawkowy typowo tylko do UL ale to może sie wydawać przez jego wagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1958 Opublikowano 17 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 (edytowane) Nowy sustain FJ ma przełożenie jak stradic 5,3 bo to jest praktycznie to samo różnica to rotor ci4+ łożysko w szpuli i pod szpulą oraz rolka jak TP Edytowane 17 Lutego 2022 przez 1958 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 17 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Nowy sustain FJ ma przełożenie jak stradic 5,3 bo to jest praktycznie to samo różnica to rotor ci4+ łożysko w szpuli i pod szpulą oraz rolka jak TP Gapa zemnie ja mam Model Fi a nie Fj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 (edytowane) Czy uzytkuje ktos model FJ 4000 i moglby podzielic sie wrazeniami? Warto dokladac do niego wzgledem stradica FL? Bebechami blizej mu do Stradica czy do TP? Edytowane 4 Kwietnia 2022 przez hose4ras 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Przekładnia i reszta ta sama co w stradicu. Więcej łożysk ma oraz rotor mgl. Na pewno nie bliżej do TP a coś pomiędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noisiAAAA Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 Szukam opini na temat Sustain 4000 FA, moge kupic ponizej 200zl, stan 8-9 na 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 Szukam opini na temat Sustain 4000 FA, moge kupic ponizej 200zl, stan 8-9 na 10.W tej cenie to brać ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noisiAAAA Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 Z ktorego roku jest ten kolowrotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonek@123 Opublikowano 10 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2024 Kołowrotek Shimano sustain 4000fi ten starszy model,mam z nim problem gdy otwieram kabłąk tak jak by się zacinal i nie otwieral do końca,czego to może być przyczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonek@123 Opublikowano 10 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2024 A znów w drugim tylko 2500 już nie ma takiego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 11 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2024 Mam 4000 FI i jest jak na razie super. Pracuj w obrotówkami 4-5 i główkami 20g +.W tej cenie bierz i będziesz Pan zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 11 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2024 Kołowrotek Shimano sustain 4000fi ten starszy model,mam z nim problem gdy otwieram kabłąk tak jak by się zacinal i nie otwieral do końca,czego to może być przyczynaNo ale czujesz opór że ciężko się otwiera czy zupełnie nie chce? No bo tam jest zwykle dość prosty mechanizm i może jest brudny… tam jest takie ramię ze sprężyną kabłąka przy rolce z drugiej strony nie ma nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonek@123 Opublikowano 11 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2024 Otwiera się do połowy i jest blokada,nie da się dalej, kołowrotek jest świeżo po serwisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 11 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2024 No nie wiem którą wersję masz i czy to ta ze zdjęcia ale tam nic skomplikowanego nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybkaWoleju Opublikowano 11 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2024 Ale otwiera się do połowy po całym obwodzie, obojętnie jak usytuowany jest rotor czy tylko w jednym miejscu kiedy rolka prowadząca jest w lini prostej ze stopką ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 11 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2024 Też się zastanawiałem ale doszedłem do wniosku “no bez przesady” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonek@123 Opublikowano 11 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2024 Tylko kiedy rolka jest na równo w lini ze stopka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybkaWoleju Opublikowano 12 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2024 Tylko kiedy rolka jest na równo w lini ze stopkaNo to nie otworzysz bo tam jest nazwijmy go zgarniacz do zbijaka kabłąka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky_69 Opublikowano 31 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2024 Panowie mam pytanie. Mam sustaina FJ w rozmiarze C3000. Rozumiem że do niego bez problemu mogę założyć szpule z rozmiaru 2500 np od stradica? Zależy mi na plytkiej szpuli. Kołowrotek zostaje ze mną, zamówiłem już dodatkowe łożyska na worma i szpule. Korbkę od Vanquisha, jeszcze tylko szpulka płytka i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luciano Opublikowano 31 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2024 Będzie pasować szpula od Stradic 2500 FL i FM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2024 Kup sobie szpulkę od Vanquisha 19 2500S, cena u mefiego jest bardzo dobra a sama szpulka, zdecydowanie lepsza niż od stradica. Lżejsza szpulka sprawi, że kołowrotek będzie dużo lepiej wyważony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky_69 Opublikowano 2 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2024 Kup sobie szpulkę od Vanquisha 19 2500S, cena u mefiego jest bardzo dobra a sama szpulka, zdecydowanie lepsza niż od stradica. Lżejsza szpulka sprawi, że kołowrotek będzie dużo lepiej wyważony.Właśnie sprawdzilem, super dzięki, będzie to wyglądać dobrze kolorystycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky_69 Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2024 Mam Vanquisha, jakiś czas miałem pożyczonego Vanforda, TP nowego też chwilę pomacalem nad wodą - ale muszę przyznać że Sustain wizualnie najbardziej mi się podoba z nowych kręciołków od Shimano. Piękny jest ten kołowrotek. https://postimg.cc/TyCBd8bJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi