woblery L.E. Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 (edytowane) A bebechy? Słyszałem, że to w pewnym sensie klon Twin Powera. Pytam się bo Sustain jest tańszy a nowy wypust według Shimano ma lepsze uszczelnienie. Gdyby było tak faktycznie to stary TP się chowa.Pod względem materiału na pewno sie nie chowa mówię o tp15 Edytowane 21 Marca 2018 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 możesz napisać konkretnie w czym jest różnica i jaki to ma wpływ na ewentualną pracę/ żywotność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Tp ma całą bude z amelinium cała a sustain to hybryda.Produkcja japońska nie malezyjska.Nie wiem jak bebechy czy są te same.Ale na pewno tp to wyższa pozycja w hierarchi shimano.Nie twierdze ze sustain jest zły.Wrecz za obecną cene to taki stary biomaster wiec dobra konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Tp z tego co wiem to zębatki worma ma ze stopu a sustain to plasticzane czy jaki to materiał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Tp z tego co wiem to zębatki worma ma ze stopu a sustain to plasticzane czy jaki to materiał... Ten materiał to CI4+ (czymkolwiek to jest) i nie wiem jak starsze modele, a nowy sustain nie ma żadnych plasticzanych zębatek w przeciwieństwie np. do stradica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Ten materiał to CI4+ (czymkolwiek to jest) i nie wiem jak starsze modele, a nowy sustain nie ma żadnych plasticzanych zębatek w przeciwieństwie np. do stradica Zębatki pośrednie nie są zrobione z CI4+, w zależności od wersji przełożeniowej zębatki te są albo z tworzywa albo jedna jest aluminiowa a kolejne dwie z tworzywa tak to wygląda w Sustainie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 (edytowane) W sumie chyba niezbyt jasno napisałem właśnie o to mi chodziło, że w sustainie nie ma tych badziewiackich zębatek z CI4+ jakie są w nowym stradicu A i jeszcze jedna zasadnicza różnica pomiędzy nowym sustainem, a twin powerem c jest taka, że w sustainie jest asymetryczny rotor (taki jak np. w vanquishu, albo tp xd). Edytowane 23 Marca 2018 przez lukasz_c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Co nie zmienia faktu iż tp15 jest lepszy od sustaina FI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 No ale za cenę około 1100-1200 zł warto się zastanowić czy dokładać kilka stów do TP. A i obudowa sustaina jest aluminiowa tylko rotor jest z CI4+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Obudowa w sustainie jest hybrydowa, a z kolei rotor jest magnezowy z tego co się orientuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 (edytowane) Obudowa w sustainie jest hybrydowa, a z kolei rotor jest magnezowy z tego co się orientuję.Rotor jest Magnumlite a nie magnezowy a to nie jest to samo. Edytowane 23 Marca 2018 przez SIEMANO 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Obudowa w sustainie jest hybrydowa Na stronie Shimano jka byk jest napisane aluminium. Może mylisz z poprzednią generacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 (edytowane) nie bierz informacji ze strony shimano, ich katalogów i reklam zbyt serio... jak mawiał dr house: wszyscy kłamią, ale tvp info i shimano kłamią jak sam sk..syn według mnie obudowa jest po prawdzie hybrydowa, tj. korpus zasadniczy mieszczący mechanizm jest plastikowy (xt-7), pokrywa ze stopką aluminiowa, rotor CI4+. Mały offtop przy okazji: tak sobie przeglądałem ostatnio schematy młynków w wersji japońskiej (tej z krzakami, cenami części i wymiarami łożysk) i tak się mnie rzuciło w oczy, że np. teoretycznie ten sam rotor magnumlite od 16 Stradica CI4+ oraz rzeczonego Sustaina kosztuje bodaj 2500 jena, a od 16 Vanquisha w tym samym rozmiarze - 5000. chodzi o cenę samego rotora, bez uzbrojenia. O co kaman? Malowanie w tej samej technologii więc to nie to. Może jednak te od Vańka są z CI4 z trochę większym plusem... Edytowane 23 Marca 2018 przez smokwelski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 z ravena https://www.raven-fishing.pl/15twin-power-2500s-ko%C5%82owrotek/pl/product/38102/?gclid=EAIaIQobChMIrPq518KC2gIV1smyCh3slwSnEAQYASABEgIus_D_BwEMyślę że warto dołożyć zamiast kupować sustain-a .To moje zdanie ale zrób ja uważasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 A co do sustain to tak jak kolega powyżej pisze. To hybryda jest z tym że magnumlite rotor to nic innego jak druga generacja Ci4 niby lżejsza i jeszcze bardziej mocniejsza.Ja bym dołożył zdecydowanie do TP 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Popieram. U Mefisto teraz Twiny od niespełna 1200. Nie ma co sie zastanawiać nad dlozeniem jesli jest taka mozliwosc. To juz inna klasa. Porządne bebechy i całkowicie netalowy korpus. Sprawdzona konstrukcja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Budżetu nie przeskoczę a te atrakcyjne oferty nie obejmują rozmiaru i przełożenia, które mnie interesuje. Zobaczymy co to za cudak a tak na luźno, w końcu w stanach nie ma TP i zasuwają na sustainach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Sustain jest bardziej odpowiednikiem biomastera.Do twin powera to mu troche brakuje... Po prostu inna pułka.Nigdy nie był i nie będzie twin powerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Sustain jest bardziej odpowiednikiem biomastera.Do twin powera to mu troche brakuje... Po prostu inna pułka.Nigdy nie był i nie będzie twin powerem.Sustainy kolejno fb i fd były twin powerami 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Ok starsze wypusty mozliwe zastępowały nabinnych rynkach twin powery. Źle napisałem...moim zdaniem jak bym mial się wachac w rocznikach 2015 tp a sustainem zdecydowanie postawił bym na Tp. Sorki za powyższa głupote co wyżej napisalem ale doczytałem o starszych generacjach.Człowiek się uczy całe życie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Ok starsze wypusty mozliwe zastępowały nabinnych rynkach twin powery. Źle napisałem...moim zdaniem jak bym mial się wachac w rocznikach 2015 tp a sustainem zdecydowanie postawił bym na Tp. Sorki za powyższa głupote co wyżej napisalem ale doczytałem o starszych generacjach.Człowiek się uczy całe życie:)Uswiadamiam żadna uszczypliwosc z mojej strony a z Twojej głupoty też nie dostrzegam całe szczęście większą część głupoty już moderacja wyplenila z forum więc jak napisałeś " uczymy się " 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Rotor jest Magnumlite a nie magnezowy a to nie jest to samo. Faktycznie, doczytałem i przyznaję rację. Mea culpa, biję się w pierś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Sustain jest bardziej odpowiednikiem biomastera.Do twin powera to mu troche brakuje... Po prostu inna pułka.Nigdy nie był i nie będzie twin powerem.Pierwsza generacja była prawie Stellą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Pierwsza generacja była prawie Stellą.Tylko brakowało rozmiaru między 2500 i 4000 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Z tego,co pamiętam,były 3 rozmiary-1000,2000,4000. Proste i nieskomplikowane. Inne czasy,inna jakość,inne ryby i inny marketing . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi