Skocz do zawartości

Shakespeare Ugly Stik - nowy artykuł

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dzisiaj przedstawiam nowy artykuł o wędce do trollingu Shakespeare Ugly Stik http://jerkbait.pl/?p=59. Swoją wiedzą na ten temat podzielił się z nami Gumofilc. Zapraszam jak zwykle do dyskusji, zadawania pytań i wymiany swoich doświadczeń. Jednocześnie zapraszam innych forumowiczów do podsyłania swoich relacji oraz opisu sprzętu.

Bardzo dziękuję za artykuł i możliwość opublikowania.

Pozdrawiam serdecznie

Remek

Podoba mi sie także określenie luśnia

Bardzo....techniczne, prawda..? ;)

Co do Twojego zajzajera Friko to dokladnie nie zdazylem sie przyjrzec...przypominal mi na oko pelna Enerdoska Germine ze szkla.

Jest sztywniejszy ale dolnik ma mniej miesisty, bardziej sie nadaje do trolowania..powiedzmy...Gigantusem Mannsa.. <_<

Ale to dobry pomysl, byc moze niejeden trzyma za szafa calkiem dobra wedke trolingowa...

Gumo

p.s. Odnosnie artykolu...w opisie parametrow kija powinno byc: (1/2 - 6oz)-ciezar wyrzutu. Najwyrazniej nalezalo napisac 0,5, wtedy obylo by sie bez tych robaczkow... :D

@remek, @rognis

- ja oczywiscie zartowalem. Mysle ze blank ugly sticka jest lepszy od tego we frikozajzajerze - przede wszystkim ze wzgledu na czulsza szczytowke.

Moja wedka jest z pelnego wlokna szklanego, i jest to niewątpliwie luśnia do zadań specjalnych, nie zweryfikowalem jej także jak do tej pory na rybach godnych kalibru Frikozajzajera... ale zastanowie sie. Pamiętajcie tylko że pomysł na wędkę narodził się w założonycm przeze mnie KĄCIKU HUMORU na forum Salmo tak że - noblesse oblige :lol: :lol:

Pozdrawiam

Gumofilc namówil mnie na ten kij bodajze w 2002, wiec uzywamy ich juz od pewnego czasu. Ja wersji casting, Gumo- spin.

Co do blanku - spelnia swoje funkcje. Mialem na nim pare sumów i nawet nie zatrzeszczal :mellow: Jakies szczupaki i sandacze tez (brania wyczulem bez problemu)

Jedyny problem, który mialem, to w wersji casting nie nadazalem z nawijaniem pleciony w momencie kiedy duzy sum plynal na mnie. W konsekwencji - wypial sie. Jak uzylem wersji spin - zdazylem i wyjalem.

Aktualnie tak sie sklada, ze mam kij w wersji spining i w wersji casting. Ten co pod casting chetnie zamienie na spinning...

Powtorze sie, ze ten kij nie jest tylko do sumowania. Warunkiem sensownego lowienia jest tylko uzycie odpowiedniego woblera, co siadzie, najczesciej zostaje wyholowane, amortyzacja jest w bardzo szerokim zakresie...

Gumo

Jak wczesniej bylo uzgodnione...razem z wybranymi woblerami.

Przy okazji mam do pchniecia kilka przynet;fatso, warior, whitefish...kto chetny, bedzie mogl wejsc w posiadanie...

I tak bede ciagnal wedki...pewnie w tubie...ciekawi kogos cos konkretnego?Jeszcze mi z 1szt wejdzie...

Osobiscie interesuja mnie najbardziej nieznane/ slabo znane przynety (najbardziej te z jap. strony :D ).Jak kto ma i chce to chetnie obejrze...

Gumo

Mam 2,6m na Talonie, 20LBS(10-110g). Blizniacze robi duzo firm...-hot shoty.

Talon moim zdaniem lepszy bo bardziej miesisty. Jak brac to najlepsze. Batson tez moze byc ok., ale moim zdaniem do lzejszego lowienia.

Tam, gdzie chodzi o jebutnosc, dla mnie nie ma wyboru...tylko Talon.

A utwierdzilem sie w tym roku tym bardziej...

Gumo

• 4 lata później...

Do niedawna bez problemu można było kupić Ugly Sticki w kilku warszawskich sklepach (to jest w dystrybucji razem z marką Shakespeare) ale ostatnimi czasy jakoś nie spotykam :unsure: nie wiem czy to chwilowe czy nastąpiła jakaś zmiana w dystrybucji.

Jest natomiast kilka podobnych kijów np. firmy Cupido z serii Harpoon czy firmy Robinson z serii Powerstick. Być może są one produkowane w tej samej albo sąsiedniej chińskiej fabryce co Ugly Sticki Shakespeare, poza nieco gorszymi przelotkami i mocowaniem kołowrotka wiele się nie różnią.