admin Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 Witam,Dzisiaj przedstawiam nowy artykuł o wędce do trollingu Shakespeare Ugly Stik http://jerkbait.pl/?p=59. Swoją wiedzą na ten temat podzielił się z nami Gumofilc. Zapraszam jak zwykle do dyskusji, zadawania pytań i wymiany swoich doświadczeń. Jednocześnie zapraszam innych forumowiczów do podsyłania swoich relacji oraz opisu sprzętu. Bardzo dziękuję za artykuł i możliwość opublikowania. Pozdrawiam serdecznieRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 Gumo, moim zdaniem bardzo dobry tekst, widać praktykę autora. Podoba mi sie także określenie luśnia Oczywiście do mojego Frikozajzajera Ugly Stickowi daleko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 Moim zdaniem ciekawe byłoby gdybyś Friko opisal swoją uniklaną i pomysłową konstrukcję. Być może i inni forumowicze przerobiliby swoje wędki, o których już dawno zapomnieli, a które leżą gdzieś na dnie szafy. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 @Gumo,dzięki za dobry tekst. Dużo w nim wiedzy praktycznej! @Friko,to dobry pomysł abyś opisał swojego szklaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 Podoba mi sie także określenie luśnia Bardzo....techniczne, prawda..? Co do Twojego zajzajera Friko to dokladnie nie zdazylem sie przyjrzec...przypominal mi na oko pelna Enerdoska Germine ze szkla.Jest sztywniejszy ale dolnik ma mniej miesisty, bardziej sie nadaje do trolowania..powiedzmy...Gigantusem Mannsa.. <_< Ale to dobry pomysl, byc moze niejeden trzyma za szafa calkiem dobra wedke trolingowa...Gumop.s. Odnosnie artykolu...w opisie parametrow kija powinno byc: (1/2 - 6oz)-ciezar wyrzutu. Najwyrazniej nalezalo napisac 0,5, wtedy obylo by sie bez tych robaczkow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 @remek, @rognis - ja oczywiscie zartowalem. Mysle ze blank ugly sticka jest lepszy od tego we frikozajzajerze - przede wszystkim ze wzgledu na czulsza szczytowke. Moja wedka jest z pelnego wlokna szklanego, i jest to niewątpliwie luśnia do zadań specjalnych, nie zweryfikowalem jej także jak do tej pory na rybach godnych kalibru Frikozajzajera... ale zastanowie sie. Pamiętajcie tylko że pomysł na wędkę narodził się w założonycm przeze mnie KĄCIKU HUMORU na forum Salmo tak że - noblesse oblige Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 Gumofilc namówil mnie na ten kij bodajze w 2002, wiec uzywamy ich juz od pewnego czasu. Ja wersji casting, Gumo- spin.Co do blanku - spelnia swoje funkcje. Mialem na nim pare sumów i nawet nie zatrzeszczal Jakies szczupaki i sandacze tez (brania wyczulem bez problemu)Jedyny problem, który mialem, to w wersji casting nie nadazalem z nawijaniem pleciony w momencie kiedy duzy sum plynal na mnie. W konsekwencji - wypial sie. Jak uzylem wersji spin - zdazylem i wyjalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 Aktualnie tak sie sklada, ze mam kij w wersji spining i w wersji casting. Ten co pod casting chetnie zamienie na spinning...Powtorze sie, ze ten kij nie jest tylko do sumowania. Warunkiem sensownego lowienia jest tylko uzycie odpowiedniego woblera, co siadzie, najczesciej zostaje wyholowane, amortyzacja jest w bardzo szerokim zakresie...Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 Przyniesiesz go dzisiaj na spotkanie?? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 Jak wczesniej bylo uzgodnione...razem z wybranymi woblerami.Przy okazji mam do pchniecia kilka przynet;fatso, warior, whitefish...kto chetny, bedzie mogl wejsc w posiadanie...I tak bede ciagnal wedki...pewnie w tubie...ciekawi kogos cos konkretnego?Jeszcze mi z 1szt wejdzie... Osobiscie interesuja mnie najbardziej nieznane/ slabo znane przynety (najbardziej te z jap. strony ).Jak kto ma i chce to chetnie obejrze...Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 Tak! Wędka do trollingu chyba ta na batsonie rx7 od Irka ... Poważnie się nad taką zastanawiam Woblery!!! Cool.... Ja też przyniosę trochę tego ... czegoś PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 Mam 2,6m na Talonie, 20LBS(10-110g). Blizniacze robi duzo firm...-hot shoty.Talon moim zdaniem lepszy bo bardziej miesisty. Jak brac to najlepsze. Batson tez moze byc ok., ale moim zdaniem do lzejszego lowienia.Tam, gdzie chodzi o jebutnosc, dla mnie nie ma wyboru...tylko Talon.A utwierdzilem sie w tym roku tym bardziej...Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 Powtorze sie, ze ten kij nie jest tylko do sumowania.Powiem szczerze, ze jakos go na Narwi nie widze. Za to na Zalewie...moze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 Na Narwi?Tez go nie widze, ale to nie wina Narwi ani kija, tylko poglowia ryb i ich wielkosci...Poza tym...nurt. Jak jest spory prad to duzy wobler raczej odpada...Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 ale to nie wina Narwi ani kija, tylko poglowia ryb i ich wielkosci...To sie tyczy w zasadzie wszystkich polskich lowisk zdatnych do trollingu (i nie tylko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 Przynieś zatem tego Talona. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 Na polskich jeziorach spokojnie mozna nim trolowac, nawet jak uwiesi sie standart (czyli pistolet 1-1,5kg) to kij juz bedzie pracowal... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judo 1988 Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 A może ktoś ma ten kijek na sprzedaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Do niedawna bez problemu można było kupić Ugly Sticki w kilku warszawskich sklepach (to jest w dystrybucji razem z marką Shakespeare) ale ostatnimi czasy jakoś nie spotykam nie wiem czy to chwilowe czy nastąpiła jakaś zmiana w dystrybucji. Jest natomiast kilka podobnych kijów np. firmy Cupido z serii Harpoon czy firmy Robinson z serii Powerstick. Być może są one produkowane w tej samej albo sąsiedniej chińskiej fabryce co Ugly Sticki Shakespeare, poza nieco gorszymi przelotkami i mocowaniem kołowrotka wiele się nie różnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judo 1988 Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Mam zamiar ściągnąć ją z zagranicy, ale tak sobie pomyślałem ,że maże na forum uda mi się kupić używany kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi