Skocz do zawartości

Nasze pudełka jaziowo-kleniowe

dragon@

Rekomendowane odpowiedzi

Voiteh, zawsze nosisz ze sobą na klenie wszystkie te przynęty :)? Bardzo ładna kolekcja, trochę nawet zazdroszczę :) 

U mnie co prawda przelewów nie ma, więc zerwanie przynęty na zaczepie zdarza się może raz na wyjazd. Natomiast o wiele wygodniej przedziera mi się przez krzaki z jednym niewielkim pudełkiem wyselekcjonowanych przynęt na warunki których spodziewam się w danym miejscu a zapas zostawiam w aucie lub w domu.

Tak czy siak... lepiej mieć niż nie mieć ;)

To i jak pokarzę moje pudełka na klenie i jazie,

Trochę tego ze sobą noszę, Ale lepiej mieć w zapasie, niż miało by czegoś zabraknąć :)

Najczęściej i tak korzystam z 3-5 woblerów, max 10.

W 90% to woblery moje, własnej produkcji. Kilka obrotówek w rozmiarze 1-2, jest też kilka Taps-ów, pojedyncze Bonito, Salmo Tiny, jakaś rapalka i kilka mi nieznanych

post-63740-0-13657800-1483612158_thumb.jpg

post-63740-0-54317700-1483612158_thumb.jpg

post-63740-0-03781700-1483612159_thumb.jpg

• Like 2

• 2 miesiące temu...

Koledzy,

a jakie modele pudełek (i producentów) możecie polecić z własnego doświadczenia? używa ktoś FLAMBEAU ZERUST 2003 ?

Od lat używam dwustronnych plano i"normalnych" versusa. Wymiary kompaktowe, pasujące do kieszeni kamizelki :) . Po latach nie odkształcają się,zatrzaski dobrze trzymają, wszystko jest ok.

• Like 1

Koledzy,

a jakie modele pudełek (i producentów) możecie polecić z własnego doświadczenia? używa ktoś FLAMBEAU ZERUST 2003 ?

Małe, dwustronne Plano. Mieści się bez problemu do kieszeni. 

post-58920-0-92601300-1490034622_thumb.jpg

• Like 7

Żona siedzi obok i się ze mnie śmieje i pyta czy robię zdjęcia, żeby to sprzedać.... jej niedoczekanie!

Leżę obłożnie chory więc się rozpiszę.

No to lecimy!!!

post-51450-0-93649400-1490128382_thumb.jpg

Od lewej z góry, rząd 1: Jaxon Lukris mini zwane hiszpankami (nakupowałem tego, ze 30 sztuk i rzadko łowię) <dalej> żabki dorado i rebel (killery jak się umie na nie łowić) <dalej> woblery z Nysy Escu, Rico, Krakuski, kenarty, inne 

rząd 2: wszystkie hegemon<dalej> wszystkie od kolegi jaceen, jeden od kolegi peekol<dalej>eRKa<-> różne modele Kenart

rząd 3: woblery z Nysy Escu (kiedyś killer) <dalej>budżetowe handmade <dalej> A.Lipińskiego, 3 x Rico<dalej> hand made różne

rząd 4: smużaki Taps, hegemon hrabi, inne smużaki<dalej> bonito, salmo + różne<dalej> bromy A.Lipińskiego i innne <dalej> juniorki  A.Lipińskiego, kilka od kolegi Tomusa

Na drugim zdjęciu te, które mi się nie mieszczą.

post-51450-0-32526900-1490128412_thumb.jpg

Gdzieś mam jeszcze pochowane jakieś zapasy bo na samym początku kupowałem "zapasowe woblery", czyli więcej niż jedną sztukę tego samego modelu. Gdybym mógł cofnąć czas to pewnie połowy bym nie kupił ale... Kiedyś było tak, że dużą przyjemność sprawiały mi same zakupy. Żałuję bo więcej wtedy kupowałem niż chodziłem na ryby. Część woblerów leży w pudełku więcej niż siedem lat a wody nie widziały nigdy.  

• Like 5

Jestem w trakcie migracji z pudelek na portfele, pokarze wam jeden z wobkami pierwszej potrzeby o tej porze roku. Teraz skromnie ale niebawem pokarzę Wam już, jak to będzie finalnie wyglądało. Mam plan ( o naiwności :D zamknąć się w 4 portfelikach. Jak znam życie skończy się na 2 dużych plus 4 takie jak na foto. Jakoś nie po drodze mi z minimalizmem ;)

Zawartość to DroopKiller 20mm, KillerEgg 20mm 1,4g oraz KillerEgg NOEgg 20mm

post-51544-0-68538600-1490205951_thumb.jpg

post-51544-0-50015700-1490206043_thumb.jpg

• Like 7