Skocz do zawartości

Nasze pudełka jaziowo-kleniowe

dragon@

Rekomendowane odpowiedzi

I ja moje pudełka otworzę tzn, to co ocalało z sezonu 2013 :)

post-50797-0-97976500-1388673206_thumb.jpg

Tak jak widać podstawa to bardzo skuteczny Parf - nasz kolega z forum, Huntery i Dorado

post-50797-0-92242200-1388673314_thumb.jpg

Bromby i czasami skuteczne gumiaki

post-50797-0-63253300-1388673411_thumb.jpg

Bonito, Salmo, Pawlos, Stork, w tym kilka mocno dociążonych pocisków do zadań specjalnych.

Edytowane przez Voldemort
  • Like 2

Jeśli to pytanie do mnie, to niestety nie pamiętam - są kupowane na All, co jakiś czas wystawia je producent.

Są strugane chyba ręcznie, bo trudno o dwa identyczne. Te najmniejsze (~2,5cm) są piekielnie skuteczne, większe (~3cm) też są dobre.

Są dosyć ciężkie, latają wyśmienicie. Jak na Brombę nie ma zbiórek, to na nie branie będzie na 99% ;)

Zazwyczaj macham tą największą Brombą. Bo i kij "uniwersał", co lżejsze boleniówki miota, i żyłka zazwyczaj konkret(0,22mm), a leci i tak daleeeeko i klenie bardzo ją lubią. Końcówka sezonu pokazała, że jak klenie tylko wychodziły, lub delikatnie pukały w tą największą Brombę, to wystarczyło założyć tą nową małą tonącą Brombkę. Leci również super, pięknie smuży, ale jest dużo bardziej subtelna. A taka odmiana z reguły powodowała pewne zassanie i zacięcie bez pudła ;)  Ten trick sprawdził się nie raz i nie dwa, więc coś chyba w tym jest. Najpierw duża- zasięg i sprawdzenie łowiska, a później małą "zdjęcie" rybki z miejscówki :)

Pozdrówka

Kamil

Drodzy koledzy czy wiecie może gdzie można jeszcze dostać te żuczki, albo źle przeszukałem allegro albo tam ich już nie ma :( ich sprzedający z allegro także się nie odzywa :/

...żuczki z allegro.Nie wiem kto jest ich producentem aczkolwiek woblerki bardzo fajne, smużące z bardzooo delikatną pracą X połączoną z lusterkowaniem.Brania bardzo widowiskowe i agresywne. 

attachicon.gifŻuczki allegro.JPG

• 4 miesiące temu...

A... odświeżę starego kotleta bo kupiłem nowe pudełko (to na dole) ;) Bardzo praktyczne, bo każda przynęta ma swój pokój i nie muszę rozplątywać ich nad wodą robiąc niepotrzebny hałas. Pudełko jest z Mistrall'a i kosztowało całe 7,80zł :)

Przy okazji załapało sie też pudełko boleniowe. Nie ma tego wiele, staram sie ograniczać (raczej budżet ogranicza) ale póki co wystarcza:)

CAM00260.jpg

• Like 2

Nawet udowodniona naukowo przez niejakiego Pareto tylko w troche innych proporcjach 20/80 ;) takze zostaw sobie 20% woblerkow na ktore najczesciej lowisz a reszta na gielde :D

20/80 z tymi proporcjami, to inna reguła:

ośmiu na dziesięciu facetów lubi kobiety z dużym biustem, pozostałych dwóch lubi tych ośmiu ;)  :D

• Like 2