patu Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 na samą kotwę z ciężarkiem z agresywnego podbicia ...zawsze miałeś w sobie żyłkę kłusola ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 ...zawsze miałeś w sobie żyłkę kłusola ...przyganiał kocioł garnkowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 przyganiał kocioł garnkowi ..no ja to chociaż zakładam świsterka na kotwicę dla niepoznaki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Witam, To tez nie tak do końca. Zależy ile sie przemieszczamy i w jak rożnych wodach lowimy. Takie moje pstragowe pudełka z UK zupełnie nie bedą robiły w Szwecji bo żadna z przynet nie dorzuce wystarczająco daleko zas same ryby żerują na czymś innym. Dla mnie dużo ważniejsze jest poznanie każdego woblera jaki u mnie zagości, jak pracuje, gdzie mogę go użyć itd. Bujo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Generalnie już jakiś czas temu doszedłem do wniosku że w ciągu 5-6godzinnego łowienia np kleni zmieniam przynętę max 6-7razy, przy szczupakach tylko 2-3razy i to głównie specjalnie pod dany odcinek łowiska a nie na inny kolor dupki woblera i staram się zabierać ze sobą jedno lub dwa małe pudełka z przynętami. Nie lubię chodzić obładowany sprzętem którego w większości nie użyję. Wiadomo jakiś zapas musi być bo zdarzają się straty, ale wydaje mi się ze póki co zachowuje umiar:) Używa ktoś przy kamizelkach pianki w którą wczepia się "przechodnie" przynęty? Jeśli nie ma się fabrycznej, to ma ktoś pomysł jak sobie taką dorobić, lub może jest do kupienia gotowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 czy wśród Waszych jaziowych woblerków ma ktoś godne polecenia cukierki 15-20mm (nie smuzaki) pracujące w stojącej wodzie przy bardzo wolnym prowadzeniu?Dołączę sie do pytania kolegi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Używa ktoś przy kamizelkach pianki w którą wczepia się "przechodnie" przynęty? Jeśli nie ma się fabrycznej, to ma ktoś pomysł jak sobie taką dorobić, lub może jest do kupienia gotowa?http://jerkbait.pl/topic/39953-przynety-pod-r%C4%99k%C4%85/Ja użyłem piankowego puzzla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Moja zbieraninka.Nadal w rozbudowie,stąd brak szerokiej różnorodności.Od tego sezonu powracam do kleniowo-jaziowych eskapad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Rozdziel gumiaki od woblerów bo po czasie zleją się w jedno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 A to część mojego kleniowego pudełka a raczej to co zostało po poprzednim sezonie czas uzupełniać braki bo do pełni sezounu już niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evien Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 A to część mojego kleniowego pudełka a raczej to co zostało po poprzednim sezonie czas uzupełniać braki bo do pełni sezounu już niedługo 20150120_141953.jpg20150120_142003.jpgNo dość fajny zestawik. U mnie większe braki więc i większe zakupy mnie czekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Witam chce poznac wasze opinie na temat woblerow kleniowych, pewnie na jazie beda podobnie dzialac niestety u mnie ich nie ma, w tym roku chce sie tym gatunkiem intensywniej zajac , mam pare robali nieznanego tworcy, pare wobkow A.Lipinskiego,i oczywiscie "pchelki oraz igielki" J.Widla, bede lowic na malej rzece,na sredniej i na zaporowce ,chce zaznaczyc ze lowie na specyficznej wodzie Poprad,Ropa,Dunajec pozdrawiam Mario Edytowane 27 Stycznia 2015 przez marius13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Prawie 1100 postów, 1,5 roku na forum i wpada takie coś ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Kolego darks86 bardzo pomocny post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Według mnie ten różowy będzie skuteczny tylko na samice 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 @marius13 Próbujesz w sposób nie fair odbić piłeczkę, a wiesz dobrze, że w momencie, gdy to pisałem pod Twoim postem nie było zdjęcia. Dodając do tego bardzo nieskładną gramatykę (teraz chociaż pojawiły się przecinki) wyglądało to masakrycznie. Do czego ludzie mieli się wypowiadać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Maciek juz wniosl cos wiecej merytorycznie prosze chcialem poznac wasze opinie co sadzicie o moich raczkujacych probach zapelnienia pudelka kleniowego....................................darks86 bo fota sie zmniejszala ha ha spoko czekam na Twoja opinie Edytowane 27 Stycznia 2015 przez marius13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 nie za bardzo ruzumieć czy mamy ci podpowiedzieć oceniając wygląd woblera który może być dobrą przynętą na klenia???na mojej wodzie nie za bardzo sprawdza się pojęcie wobler na klenio jazie moim zdaniem całkiem innej pracy należy się spodziewać od woblerka kleniowego a co innego kusi jazie jeśli ocena wyglądu to moim zdaniem za bardzo kolorowo jest w tym pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zresztą o przynętach na klenie jest multum informacji. Dla mnie takim pewnego rodzaju guru jest Tomek Winiarski. Znajdziesz jego filmy na YT, zaś artykuły na portalu naklenie.pl. O wędkach, kołowrotkach itd. raczej informacji nie ma, ale o przynętach - pełna gama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Mariusz, masz caly temat o wobkach kleniowo-jaziowych tutaj: http://jerkbait.pl/topic/31915-nasze-pudełeczka-jaziowo-kleniowe/ Popros moderatora zeby ten twoj do niego dolaczyl, nie ma co ciagnac dwoch identycznych tematow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Ciekawy artykuł napisał Pitt,poszperaj w artykułach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Jakie "robactwo" polecicie? GDYBYSCIE MIELI WZIASC NAD WODE MAX 5 SZT???????????????????????????// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 2 duże Bromby. 2 mniejsze Bromby i jednego chrabąszcza, jakbym miał po drodze zahaczyć o mniejszą rzeczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) O Kamil konkret gosciu gdzie te "brony" tzn bromby moge kupic? Edytowane 28 Stycznia 2015 przez marius13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi