Wilims Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Szukam wędki do max 300zł, łowienie z łodki, woda stała, woblery obrotowki do 50 g. Co powiecie o tej np: Daiwa Sweepfire Spinning 2,40m 20-60g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) A po co taka długa? Edit: Ło matko, ale się zapędziłem w ekspercki wątek, nie jestem ekspertem. Edytowane 25 Listopada 2013 przez FidoAngel 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilims Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 wydaje mi sie ze to bedzie odpowiedznia długosc chce zeby troche poleciala ta przyneta. Moze ktoś ma to wedzisko korzysta to by cos napisał albo cos doradził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 w dziale sprzedam chłopak wystawił za smieszne (wg mnie ) pieniadze kija Team Dragon 210 14-35cw. Wg mnie kij ten spokojnie poradzi sobie z zestawami 40pare g. Dolna i górna granica powinny iść do góry wg mnie. Kij ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) @Wilims zmień tytuł bo z tym apelem do ekspertów to bardziej odstraszasz niż zachęcasz do wpisywania postów (loża szyderców tylko czeka) spinningowałem kiedyś trochę z łódki i wędki o długości 240cm miały być dla mnie optymalne (mam 177cm wzrostu)jak zacząłem zgłębiać technikę opadu bardziej skłaniałem się do wędki 270 a nawet kupiłem sobie kongera 300cmpóźniej przyszedł czas na casting, który nie przypadł mi do gustu najfajniej łowiło mi się patykami Shimano, często stara seria w ocenie dobrego wedkarzajest lepsza od tej nowo wprowadzanej, dlatego nie obawiaj się kupna wędki używanej, gramatura w starszych modelachtez nie zawsze jest odzwierciedlaniem tego co dany kijek sobą prezentuje (często starsze flagowe kije maja zaniżone te parametry) napisz coś więcej o przynętach, technice połowu i gatunkach ryb pod które szukasz wędki (na jakie łowisko, jezioro czy rzeka) Edytowane 25 Listopada 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 sorki ale niech mi ktoś pokaże obrotówki po 50g....tak z ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) sorki ale niech mi ktoś pokaże obrotówki po 50g....tak z ciekawości. proszę bardzo(dla proporcji na dole mepsik 5) Edytowane 25 Listopada 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Przy tych wabiach 50g - proponuję windę trollingową, np. Scotty Wędka ma wtedy mniejsze znaczenie, najlepsza jest taka bez przelotek, sam mam taką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 proszę bardzo(dla proporcji na dole mepsik 5) meps 5.jpgco to za produkcja ??no to sie pochwal co na to sie połakomiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 A ja tylko brzdąknę, że wynalazki typu Daiwa Sweepfire, to sobie możesz spokojnie darować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 A ja tylko brzdąknę, że wynalazki typu Daiwa Sweepfire, to sobie możesz spokojnie darować... A coś konkretniej? Ząbkuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilims Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) Ok przepraszam jeżeli kogoś uraziłem takim tytułem posta nie miałem zamiaru nikogo urazić. @Wilims zmień tytuł bo z tym apelem do ekspertów to bardziej odstraszasz niż zachęcasz do wpisywania postów (loża szyderców tylko czeka) spinningowałem kiedyś trochę z łódki i wędki o długości 240cm miały być dla mnie optymalne (mam 177cm wzrostu)jak zacząłem zgłębiać technikę opadu bardziej skłaniałem się do wędki 270 a nawet kupiłem sobie kongera 300cmpóźniej przyszedł czas na casting, który nie przypadł mi do gustu najfajniej łowiło mi się patykami Shimano, często stara seria w ocenie dobrego wedkarzajest lepsza od tej nowo wprowadzanej, dlatego nie obawiaj się kupna wędki używanej, gramatura w starszych modelachtez nie zawsze jest odzwierciedlaniem tego co dany kijek sobą prezentuje (często starsze flagowe kije maja zaniżone te parametry) napisz coś więcej o przynętach, technice połowu i gatunkach ryb pod które szukasz wędki (na jakie łowisko, jezioro czy rzeka łowie tylko z łodki, na wodach stojących, woblery typu salmo perch 12,14 wersje f i sr, skinner 15 tego typu przynęty.w sumie łowie na slidery które mają po 46g i jakos latają, Edytowane 26 Listopada 2013 przez Wilims Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Daiwa będzie trochę za miękka w stosunku do tego co podaje jako c.w.Poszukaj coś z Kongera lub Dragona, np Team Dragon 240 cm 18-42 lub coś podobnego z Dragona, Konger IRI Stalker 245 15-40 gr - oba są mocne i ogarną Twoje przynęty i na pewno mają szybszą akcję niż wspomniana Daiwa., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 A coś konkretniej? Ząbkuje? A rozlata się bo to prasowana tektura, a nie wędka do ryb łowienia... A Autor wątku zamiast wymyślać, to niech się zasadzi na to, skoro lubi Daiwki:http://allegro.pl/daiwa-whisker-scotland-240-40g-bcm-od-1zl-i3731624659.html I takie Swipfajery, to wciąga nosem po tuzinie, mimo, że to "nowa produkcja"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Na jak tektura to odpada na ryby, bo łatwo nasiąka wodą. Z Daiwek to nieekspert ze mnie, bo mam tylko jedną i łowiła jeden raz, więc już spadam.PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 trochę td dragona przerzuciłem i żaden z ww nie da rady perchowi 12 nie wspominając o 14-tce. nawet ten 18-42g.celuj w kijek do 60g. i max 2.30m. najlepiej 2-2.10m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek* Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 SavageGear MPP Spin&Twitch H-50 g, 198 cm, posiadam, kij x-fast z bardzo mocnym dołem. Do moich przynęt nawet za mocny 20 - max 28g. Poleciłbym go pod holowanie sumów tak do 150cm lub pod cięższe przynęty na ... sandacz, szczupak, sum {co komu pasuje lub co kto lubi} z jedną uwagą przelotka startowa jest do wymiany; wysoka na 50mm, średnica fi 20mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi