Żbiku Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) Kij miałby służyć głównie do połowów sandaczy, czasami szczupaków na pomorskiej Wisle, rzadkich wypraw na jeziorowe szczupakowania z brzegu itp.Mam możliwość wymiany sprzętu spławikowego na St.Croix Avid AVS86MHF2. Kij teoretycznie ma prawie 2 lata (wg paragonu zakupu) ale chyba nie był nigdy używany, przynajmniej na taki wygląda. Nie miał niestety zarejestrowanej gwarancji w ciągu 30 dni, tak wiec nie ma dożywotniej gwarancji St.Croix.Sprzęt, który wymieniam, mogę równie dobrze szybko sprzedać, jest wart jakieś 700-750zl.Myślicie, że warto wymienić się na tego St.Croix czy lepiej sprzedać swój sprzet i kupić cos innego niż Avid lub zamówić jakiś kij w pracowni? Edytowane 27 Listopada 2013 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Moim skromnym zdaniem warto. Ten kij to jeden z lepszych uniwersałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 http://fishing-test.pl/wdki/21-polecamy-wdk/240-st-croix-avid-avs86mhf2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Będzie Pan zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) . Edytowane 25 Listopada 2013 przez MateuszDDZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Testy na Fishing Test znam dobrze i ten o Avidzie też czytałem, jeszcze zanim pojawił się u mnie ten St.Croix. Nie mniej, kiedy człowiek ma już jakieś 2-3 kije z pracowni, to zastanawia sie czy jest sens za takie pieniadze kupowac seryjny kij, czy nie lepiej złożyć coś. Ten Avid ma ciekawą akcję. Zastanawia mnie jak będzie zachowywał się podczas brań sandaczy (głównie poławiana przeze mnie ryba w Wiśle)? Czuć na nim charakterystyczne pstryknięcia? Mam nową wklejankę Kongera World Champion Zander 255cm 7-28g i zastanawiam się czy nie sprzedać zatem tego Kongera i zostawić sobie tylko St.Croix, czy trzymać oba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzesiekfishB Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Moim zdaniem jak nie pili kasa to przez jakis czas potestuj oba kije.Przyznam jednak że znam niewielu ludzi którzy wrócili do poprzedniego kija po tym jak łowili St.Croix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Trochę się boję, że faktycznie Avid może być trochę za wolny do zacięcia sandacza. Przy szczupaku i boleniu sobie na pewno dobrze poradzi. No nic, przetestujemy nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Za wolny to ten kij na pewno nie będzie... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 http://fishing-test.pl/wdki/21-polecamy-wdk/240-st-croix-avid-avs86mhf2 Ten test to sobie mozna miedzy bajki wlozyc i sie od czasu do czasu popatrzec. Po pierwsze nie widac zadnej zlowionej ryby a do tego wbrew pozorom wedka ma sluzyc. Po drugie ''testujacy'' ma straszne problemy ze wzrokiem poniewaz napisal jak to korek w seryjnych Avidach jest najlepszy jakosciowo gdzie na tym samym to zdjeciu doskonale widac wszelkie szpachle i braki. Zreszta to nie tylko problem St Croix ale i wiekszosci innych amerykanskich producentow, nie przykladaja do tego wagi bo i odbiorca ma to gdzies. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 bujo co się czepiasz korka. Parafrazując nieco powiedzenie mojego mechanila: Polonez najlepszym na świecie autem jest!!!!! - pod warunkiem, że nigdy nie jeździłeś niczym innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 bujo co się czepiasz korka. Parafrazując nieco powiedzenie mojego mechanila: Polonez najlepszym na świecie autem jest!!!!! - pod warunkiem, że nigdy nie jeździłeś niczym innym Co fakt to fakt :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 kiedy człowiek ma już jakieś 2-3 kije z pracowni, to zastanawia sie czy jest sens za takie pieniadze kupowac seryjny kij, czy nie lepiej złożyć coś. Na przykład na blanku St.Croix Avid... Jak powszechnie wiadomo, wędki składane w "niefabryce" potrafią chodzić po wodzie, za cukierka skaczą przez płonące kólko, a rybom z zachwytu odbiera głos... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Ta.... te kije z pracowni to podobno same ryby łowią A im bardziej odpicowane tym złowione ryby większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Ta.... te kije z pracowni to podobno same ryby łowią A im bardziej odpicowane tym złowione ryby większe Nie zapominajmy o tytanach, nie zapominajmy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Nie zapominajmy o tytanach, nie zapominajmy I odpowiednim(analnym) młynku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 (edytowane) Zorro, absolutnie nie uważam, że wędki "seryjne" są złe, gorsze od montowanych w pracowniach.Bardziej chodziło mi o to, że w podobnej cenie mogę w pracowni skonstruować kij, który będzie miał np uchwyt SKSS, ktory bardzo lubię, dzieloną rękojeść, która mi trochę bardziej pasuje niż pełna, czy korek burnt, ktory mi się po prostu bardziej podoba od zwykłego jasnego Do tego wykonanie takiego kija będzie na pewno dokładniejsze i lepsze, bo nie ukrywam, że pomimo, iż ten kij to St. Croix, to wykonanie zostawia wiele do życzenia (chociażby nadlewki lakieru na omotkach, wchodzące prawie na pierścień przelotki). Z drugiej strony, ten model ma bardzo dobre opinie uzytkowników jako jeden z najlepszych uniwersałów. Śmiechu, tu masz rację. Jednakże, kij nie był używany (przynajmniej na taki wygląda). Data na paragonie mówi jednak swoje, to fakt. Cena na paragonie 1042zł. Koniec końców wymieniłem się na ten kij. Mam go już u siebie. W niedzielę pierwsze testy. Zobaczymy jak działa Edytowane 26 Listopada 2013 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Zauważyć łatwo można, że jest grupa ludzi, którym po prostu te wędki, St Croix, nie pasują, nie lubią ich. Trzymajmy się zatem wypowiedzi użytkowników danego modelu. Łowię modelem 6" dłuższym i ten zakwalifikowałbym do miana uniwersału, ten o którym mowa to bardziej w kierunku sandacza bym polecał bo też miałem przyjemność nim chwilę połowić.Tak jak pisałem wcześniej, będzie Pan zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Dzięki kotwitz za odpowiedź. Sandacz będzie najczęstszą zdobyczą tego kijka (taką mam cichą nadzieję ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Wilku, rupchercie, filozofie, jeszcze niedawno pisałeś że avid niedobry, skąd ta zmiana? Do autora wątku. Avidy SS to super kije, sam łowię mf-ką, będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi