Stachu442 Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) Witam.Jestem Kamil i woblerki strugam od jakiś ponad dwóch lat. Strugam cyklicznie, tzn głównie w zimę. Do tej pory zrobiłem kilka serii woblerów, z każdą kolejną wychodzą mi coraz lepsze i ładniejsze. Właściwie 3/4 rzeczy robię ręcznie, jedynie przy wycinaniu woblera używam wyrzynarki [niestety ręcznej przez co nie zawsze korpusy mi wychodzą idealne], i jeszcze do wiercenia otworów pod ołów wiertarki;)Reszta to brzeszczot i nożyk;) Robię różne woblerki;)Jak tylko znajdę zdjęcia to wstawię zdjęcia moich pierwszych woblerków;) Jeden z pierwszych boleniowych woblerów:Pierwszy sumowy:Pierwsza seria woblerów boleniowych:Pierwszy od góry oklejany złotkiem po papierosach został odgryziony przez szczupłego na Wiśle;/Ten na dole okazał się bardzo łowny, niestety został w czeluściach Wisły. Dzięki temu miałem motywację do robienia kolejnych woblerów.Kolejne woblery to woblerki szczupakowe, z większości byłem zadowolony. Jednak kolejne serię będą lepsze i ładniejsze. Następnie przyszedł czas na kolejne boleniówki[jednak zrobiłem ciut za duże] Trzecia seria boleniówek[łownych] wyglądała mniej więcej tak, zrobiłem 10szt. Tylko trzy mam w pudełku a reszte rozdane;) I tutaj docieramy do czwartej generacji moich woblerków boleniowych[można zobaczyć postęp w wykonaniu;)]Stery od Konrada, akurat ten jest lekko zakurzony jeszcze:Tutaj mój pierwszy boleniowy jerk, zobaczę dopiero jak się sprawdzi nad wodą;]I tutaj kilka innych zdjęć Maluję póki co tylko sprejami, ponieważ nie stać mnie jeszcze na kupno aerografu;)To by było tyle na chwilę obecną. Pewnie znowu wezmę się za jakieś dłubanie ponieważ zima nadchodzi;] Pozdrawiam. Edytowane 5 Lipca 2014 przez Stachu442 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Widać wyraźny postęp. Tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Nie zwracaj uwagi na nic poza tym, żeby woblery łowiły, pięknego bolenia złowiłeś więc przynęty muszą być dobre i to się liczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Tak jak napisał Artur widać progres, oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 ostatnia seria super i malowane oczy to jest to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Ogólnie dużo tutaj na forum podglądałem wspaniałych twórców przynęt;)A to się tam coś podpytałem jak co zrobić itd.Dzięki wielkie za każdą podpowiedź Wisełka w Płocku czeka na te woblerki;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Pięknie.Widać wyraźna ewolucję, zwłaszcza w staranności dopieszczania szczegółów.Witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 A tutaj moje 3 przemiany korpusu.Pierwszy to wklejony stelaż, zalany ołów i szpachla.Kolejny to struganie nożykiem. I końcowy już po oszlifowaniu papierem ściernym:)W przygotowaniu 15 boleniówek, w tym dwie nowości testowe z inaczej rozmieszczonym ołowiem;] Kolejne zdjęcia będą już z wykończonymi woblerkami;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Coraz ładniejsze te Twoje woblerki, widać duże postępy. Tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Ladnie :-) wydaje mi się czy z czasem przezuciles się z folii kuchennej na taśmę ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Tak, taśma to był trochę przełom dla mnie;]Jeśli będzie mnie stać to zakupię aerograf ale to za jakiś czas dopiero.Pierw chcę wyposażyć się w multiszlifierkę, a później w wyrzynarkę;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Powiem ci że dla mnie tez to był przełom choć z folią eksperymentuje od stosunkowo krótkiego czasu ... Ale widac że coraz efektowniejsze są twoje przynety pozdrawiam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 A tutaj mała zapowiedź kolejnej serii.Boleniowy bezsterowiec[prototyp][i Reszta już niebawem;] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 A tutaj dokończenie serii. Kolor to taki jakby szmaragdowy metalik, ciężko uchwycić go na aparacie ale jest naprawdę ładny;)Malowane tradycyjnie sprejami, dwa bezsterowe prototypy;) I chwilowa przerwa w robieniu, ze względu na chwilowy brak funduszy na materiały;)Mam nadzieję że się spodobają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Prototyp dużej boleniówy, bo 10cm, docelowa waga 40g;]Na pewne życzenie;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 40g to chyba nie na bolenie a na tłuczenie dziadków grunciarzy po drugiej stronie rzeki, dużej rzeki Przy tej gramaturze ciężko będzie wydusić z niego pracę jeśli to będzie wobler ze sterem.Czekam na końcowy efekt.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 (edytowane) Sam jestem ciekaw czy coś z niego wyjdzie;]Docelowo ma być 40g ale różnie to będzie bo chcę żeby on jeszcze pracował;] Za jakiś czas się pochwalę co wyjdzie;) Czekam jeszcze na mały zestaw, czyli multiszlifierka, stojak, imadełko i frez;) Edytowane 8 Stycznia 2014 przez Stachu442 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Coraz fajniejsze te Stachuny .Bardzo fajne woblery!!! Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 40 g przy 10 cm Gruba ukleja z tego będzie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_goral Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 (edytowane) No jak koledzy napisali progres jest oby do do maja i spotkania nad woda to zobaczymy jak się będą sprawdzać w warunkach bojowych Edytowane 8 Stycznia 2014 przez mlody_goral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Woblery spoko, Wiadomości Wędkarskie pod nimi to kiepska podkładka. Od biedy może być WŚ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 A no, WW były pod ręką to zrobiłem zdjęcia;] W przygotowaniu 24 sztuki woblerów boleniowych, 4 sztuki testowe,mam nadzieję że coś wyjdzie. Oraz pierwszy raz wykonuję małe woblerki, czyli pstrągówki 5cm;]Mam nadzieję, że założenia obciążenia są poprawne. Jeśli ktoś doświadczony ma jakieś uwagi dotyczące pstrągówek to chętnie wysłucham, ponieważ cały czas się uczę A tutaj wzorek pstrągówek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareczek161 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Progras rzeczywiście widoczny, profesjonalizm się powoli wkrada...jeszcze gdy dojdzie nowy sprzęt;p Też już się nie moge doczekać majowych boleni na Twoje wobki;> 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_goral Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Na pstrągi 3 mm mniejsze dla zapasu bo u mnie został wprowadzony przepis że na nizinnych do maja przynęty tylko poniżej 5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zrobi się i mniejsze, przynajmniej postaram się A Ty Rafał się nie łudź że coś dostaniesz z woblerów;pZa długo Cię znam xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi