Stachu442 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Krystek, te jerki właśnie powinny być takie ;]A ze sterem też zrobię za jakiś czas, no i się postaram taką pracę uzyskać.Póki co sam wiesz ile jeszcze ze sterem ich jeszcze leży u mnie;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 To teraz trzeba będzie je po testować ,a nie ganiać rapy...W przyszłym tygodniu pogadamy ,mam zmartwienie i muszę ogarnąć .Siemka i trzymaj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) W przerwie między caponowaniem. aRAPaima Waga jeszcze nie znana, jak w to coś uderzy to będzie już konkretna ryba ;] Edytowane 21 Czerwca 2014 przez Stachu442 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Jerk 11cm, w zamyśle jerk boleniowy ale podejrzewam że na każdego drapieżnika będzie skuteczny. Jutro zaprezentuję wszystkie jerki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Witam.Seria zakończona, 10 jerków.W tym 3 11cm, a ich waga to około 26-28g. Reszta to jerki około 7,5 cm, a ich waga około 15g. Porównanie wielkości: To by było na tyle póki co. Niebawem kolejne zrobię, tyle że sterowe.Mam nadzieję że komuś się spodobają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Mi się podobają ,a pracują jeszcze lepiej niż wyglądają ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Witam ponownie ;]W przygotowaniu kolejne korpusy. 9 woblerów sterowych, 3 bezstery i jeden [na próbę] sterowy o długości 14cm, może coś z niego wyjdzie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Dalszy ciąg.Wstępne szlifowanie nadmiaru szpachli, trochę się kurzyło ;] Dzisiaj jeszcze było zalewanie ołowiem i tyle zdążyłem wystrugać ;] Reszta czeka na jutrzejszy dzień ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Wszystko fajnie, ale zalewanie ołowiem jest bleee szkoda zdrowia lepiej pomęczyć się kombinerkami czy czymś kombinerko podobnym, uformować jak trzeba i wcisnąć na styk oczywiście to tylko moje zdanie, zrobisz jak uważasz. Chociaż... jeśli do ołowniu masz podobne zabezpieczenie jak do szpachli to nic nie powinno Ci być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 (edytowane) Pride no co Ty? Maska przeciwpyłowa wystarczy do odlewania ołowiu? Przecież to nie wystarczy, tym bardziej że ołów wchłania się także przez skórę EDIT Tu nie chodzi o żadną złośliwość czy docinkę . Generalnie jakakolwiek maska - sama - nie wystarczy. Różne osoby i osobniki mogą przeczytać ten post (nasze posty to info ogólnodostępne) chodzi o to żeby nieopatrznie źle nie zrozumiały, że takie zabezpieczenie wystarczy. Bezpieczeństwo na pierwszym miejscu. Edytowane 2 Lipca 2014 przez Pawelek55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Przecież napisałem "podobne", a nie "takie samo" mi tego mówić nie musisz, czasem jak mnie w domu widzą jak robię przy woblerach to się pytają czy za astronaute się przebrałem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Bardzo ładne boleniówk jak zaczniesz malować aero to już całkiem będzie cacy areo daje masę możliwości ,ogranicza nasz tylko nasza wyobraźnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Kolejna seria skończona, tradycyjne 7,5 cm Tutaj 8,5 cm woblerek.Jerk 11cmJerki 10 cmJerk 12 cmA tutaj taki prototyp sterowy, 14cmJerki:Porównanie wielkości 14cm ;] 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Bardzo fajnie wychodzi Ci malowanie grzbietów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Po części już mogę się zrewanżować Jak Kamil przysłał mi 2 wobki na zawody (tablica z rękodziełami na "Drapieżnik Warty 2014") miałem je testowo zwodować. Od razu spodobała mi się lotność i praca bezsterowca, obiecałem siedemdziesiątaka ze stojącej wody, a tu dzisiaj wieczorem, rzutem na taśmę (chyba ostatni rzut) uwiesił się rzeczny 65. Ktoś w niedzielę na zawodach dostanie wobka z rybą na koncie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 I taki widok mnie bardzo cieszy ;]Mam nadzieję, że komuś tam się spodobają woblerki.I dzięki za rady odnośnie wklejania sterów. A tymczasem w przygotowaniu kilka jerków na zlot u Jokera ;] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Stachu,niezmiernie mnie cieszy, że dołączysz do grona osób prezentujących przynęty bezsterowe na naszym zlocie. Każdy z Lurebuilderów będzie miał okazję do zaprezentowania wszystkim tam obecnym swoje konstrukcje bez steru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Robercie, przecież nie mogę być jedyny bez jerków na zlocie ;]Konstrukcje powinny się sprawdzać, no chyba że masz jakąś podpowiedź odnośnie wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Hektor już potwierdził, że wiesz co robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Taki wstępny kształt jerka, około 9cm, waga jeszcze nieznana Ten jest z grubości listewki 1,5 cm ale mam jeszcze takie same jerki z listewki 1,2cm około. Okaże się co z nich wyjdzie ;]Ale jestem dobrej myśli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Jerki szczupakowe. W oczekiwaniu na dalsze Caponowe kąpiele ;] Kolejne etapy wkrótce ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_goral Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) To i ja dołożę coś wyciągniętego na Kamilowego woblera Edytowane 9 Sierpnia 2014 przez mlody_goral 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Może komuś się spodoba, malowane coś a'la okoń. Malowane tylko sprejami, więc wiele pozostawia do życzenia ;]Na żywo wygląda zdecydowanie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Skończone jerki szczupakowe na Jokerowy zlot ;]Może jeszcze jakieś zrobię jeszcze nie długo. około 10cm Jerki o węższym korpusie. Jerki uklejokształtne I na tę chwilę to by było wszystko. Pewnie za jakiś czas znowu zacznę robić kolejne jerki ;] I czas najwyższy kupić zestaw castingowy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Taki mały offtop ;] Do zlotu mam czas, żeby nauczyć się dobrze tym obsługiwać I w końcu jerki będę mógł sprawdzać i starać się poprawnie je prowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi