Hcv Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Oj duży elegancki kaliber 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Pierwszy raz właśnie robiłem takie klocki I nawet podoba mi się ich obrabianie. Dopiero wstawię większe klocki, koło 16cm te tzw. deadfish. No ale zobaczymy co z tego wyjdzie bo to moje pierwsze próby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Więcej zdjęć wstawię jak wyjdzie słoneczko ;]Ogólnie wszystkie, prócz jednego wyszły pływające, ten jeden jest wolnotonący. Deadfishe też wyszły pływające[następnym razem muszą być wolnotonące].Jerki przy 13cm mają około 60g wagi. Tymczasem;] A tutaj moja mała gromada różnych bezsterowców ;] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Kamilu jerki wyszły świetne napewno będą łowić widze że idziesz w dobrym kierunku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) Tomik, cały czas się staram coraz lepiej to robić ;] A tymczasem na warsztacie bolenióweczki, 15 sztuk Oraz już powklejane stelaże Kolejne etapy wkrótce Edytowane 17 Grudnia 2014 przez Stachu442 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Paczuszka z motipami dotarła ;] Będzie czym malować, nie mogę się doczekać jak nowe kolorki wypróbuję. Oraz wziąłem na próbę spreje firmy Holts. Wyglądają obiecująco. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Tutaj jeszcze chwila od rana ;] In progress A tymczasem, Wesołych Świąt! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Woblery oklejone i czas na kąpiele w lakierze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_goral Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Z racji świątecznej paczki mam okazję przetestować woblery Na pierwszy rzut oka, zdjęcia nie oddają wyglądu na żywo woblerów, idealne wykończenia, mega efekt łuski krótko mówiąc nic dodać nic ująć. Niestety z powodu ataku zimy przetestowałem tylko jerka z przeznaczeniem na zębacze, i szczerze powiem że w wodzie przy podszarpywaniu wygląda jak ogłuszona rybka, delikatnie kładzie się na boki przy czym błyszczy się jak płotki trące się o trzciny przy jednostajnym ściąganiu z kolei lusterukuje, podobnie zachowuje się przy opadzie, czyli chyba ma wszystko czego można oczekiwać od jerka Niestety pozostaje czekać do maja żeby przetestować woblery i jerki boleniowe, ale myślę że warto czekać Kamilu siatka w drodze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Kamil jaka długość i wagę mają te woblerki planowane na boleniowe z ostatnich jakie pokazałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 8-8,5cm około mają[prócz tego jednego], a waga to około 11-13g, dokładnie poważę już na koniec po całkowitym lakierowaniu i malowaniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Ten największy to widac że ster będzie miał już nie pod bolenia zdaje się?, jak coś to przygarnałbym jedbnego takiego jak ukończysz. Pływaki rozumiem przy tej wadze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Boleniówki są tonące, w opadzie mocno lusterkują.Ten duży to prototyp pod sandacza, dopiero zobaczę co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) No to kiszka bo mnie pasowały by takie ale pływaki. Mimo to chętnie pooglądam dalsze etapy wykonania. Edytowane 29 Grudnia 2014 przez Luccio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Przy kolejnej serii zrobię pływaki, zresztą mi też się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 no to zaczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 oj kolega widać lubi duży kaliber fajny styl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Dzięki, staram się w miarę unikatowo robić swoje woblery Zresztą każdy handmade jest unikatem A tutaj przedstawić chcę woblery od których się wszystko zaczęło;]Są to woblery wykonane przez mojego kolegę mlody_goral, u niego pierwszy raz zobaczyłem woblery handmade i postanowiłem sam spróbować je wykonywać Edytowane 31 Grudnia 2014 przez Stachu442 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 O się będzie latem działo Osa zawodowa Kamil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Marcin, te maluchy na zdjęciu nie są spod mojej ręki ;] Może dopiero spróbuję coś tak małego robić A tymczasem zakończona seria boleniówek, w nowych kolorkach ;]Trzy sztuki są próbne pod sandacza. Zdjęcia niestety nie oddają kolorków i ogólnego wyglądu, niestety zdjęcia robione przy sztucznym świetle. Mam nadzieję że się spodobają Waga boleniówek około 13g, jedna jest lżejsza bo 10g.Jeden wobler mi lekko nie wyszedł[ostatnie zdjęcie,pierwszy od lewej] ale jest to wobler testowy więc już został 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Fajna seryjka, ładne kolorki, na moje oko będą skuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_goral Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 tez ostatnio znalazłem resztki tych pierwszych woblerów oby się teraz po takiej przerwie udało wykonać lepsze. aż mi się przypomniały nasze pierwsze wyprawy na Wisłę, a jak teraz patrze na brak porozumienia między ciechanowskim a mazowieckim to po protu szkoda słów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Ubik, będą skuteczne na pewno A teraz szukam porady od osób które strugają maleństwa ;] Tutaj 3,5cm prototyp.Czy taki kształt będzie dobry? Czy ten ster się nada do takich konstrukcji?[obecnie tylko takie stery do małych wobków mam]Jest to moja właściwie pierwsza próba z takimi woblerami, więc proszę o odrobinę wyrozumiałości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (...)Tutaj 3,5cm prototyp.Czy taki kształt będzie dobry? Tak, kształt jest OK. Możesz pokombinować z obciążeniem, ta konstrukcja "dużo zniesie" Przednie oczko krótsze i niżej. 3,5 cm to nie jest maleństwo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Dziękuję Januszu za uwagi Dla mnie to jest maleństwo, jakoś ciężko mi się do takich małych zabierać Obciążenie jest tak bo ma być o agresywnej akcji, no może w kilku zmienię rozłożenie obciążenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi