badtobone Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Janusz jak ja mam zrobic 7 cm to juz dla mnie maly hahahah zawsze robilem moje modele 9-11cm wiec i koledze sie nie dziwie jak sie przyzwyczail mimo to teraz robie 20 sztuk woblerkow 20mm!!! i szlag mnie trafia hehehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Te jeszcze jakoś mi idą ale jak pomyślę o 20mm to aż brrrr, ciary idą Za radą, oczko przednie przesunięte w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzyczek Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Bardzo fajny ale ja bym dodal oczko brzuszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Te jeszcze jakoś mi idą ale jak pomyślę o 20mm to aż brrrr, ciary idą Za radą, oczko przednie przesunięte w dół.Zdjęcie mi się nie wczytuje A tam, zaczekam na gotowca Jak chcecie zrobić takie po 20 mm, to proponuję (to nie jest żart!) zacząć od takich po 15 mm. Początkowo człowiek klnie jak szewc w poniedziałek, a bywa i tak, że sprzęt + wobler ląduje na ścianie, ale po takim doświadczeniu woblerki 20 mm to już prawdziwe olbrzymy No, trochę przesadziłem, na pewno jednak nie stanowią już wielkiego wyzwania. Polecam. Edyt: Zdjęcie się wczytało Edytowane 5 Stycznia 2015 przez woblery z Bielska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Fajnie się zapowiada ps. ja przez pierwszy rok swojej twórczości robiłem wyłącznie przynęty 1,5-2,5cm, wydawało mi się, że większych moje rybki nie połkną Teraz na chilloucie wrzucam do wody siódemki i czasem wsuwają je dwudziestaki (pstrąg/kleń/okoń) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 No też mam nadzieję że wyjdą Wstyd się przyznać ale jeszcze nie złapałem nigdy klenia czy jazia Więc tym razem postanowiłem, że jakiegoś przechytrzę na własną przynętę A może się skuszę i też zrobię te mniejsze przynęty Jeśli nie to następne będą lecieć boleniówki, albo standard albo sieczka taką jak kiedyś dwie sztuki zrobiłem [około 5cm]. Na sezon komuś wyślę do testów bolenióweczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 3,5cm to mimo wszystko mały woblerek. Może nie mikrus, ale jednak gdy w malowaniu zaczyna się "dziubdzianie" to jest to wobler mały Przy obecnych ustawieniach oczka, steru i obciążenia pracę na pewno uzyskasz zgodną z planem, czyli na maksa agresywną. Powodzenia, rozmiar mocno uniwersalny, a z takich zwykle jest sporo pociechy nad wodą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Jakoś dziwnie mnie palce bolą po tych woblerkach A teraz czas na kąpiel w caponie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Masz jeszcze sporo miejsca na skrzela i te dupcie troszkę mniejsze mogły by być ( każdy ma inne upodobania ) .Przy tej długości machnij o połowę niższego i węższego Materiały konkretne masz w tych od grubości drutu do samego steru. Jakie maja mieć przeznaczenie ??? bo jednak wielkość ma znaczenie .....pozdrawiam Tomek Edytowane 6 Stycznia 2015 przez rybson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Może następne inne zrobię, a te mają być takie jak są Niby mogłem je zwęzić ale jakoś przy boleniówkach od tego odstąpiłem, tak więc i tutaj też dałem trochę większe A co z tego wyjdzie to dopiero zaprezentuję, mam nadzieję że coś dobrego Drut jest 0,8mm, a stery 1,5mm. Jakoś nie mam zaufania do tego 1mm, no może w jeszcze mniejszych woblerach.Ogólnie mam nadzieję że na klenie się spiszą Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Stachu442 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Jeden z malowanych, słabo widać bo słońca brak i zdjęcie robione pod jarzeniówką Edytowane 17 Stycznia 2015 przez Stachu442 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 No cacy to wygląda ,oczka 3d czy malowanki będą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Oczy będą częściowo naklejane [odpad z dziurkacza], a następnie malowane. Tak jak w ostatnich boleniówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_goral Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 no i o to Polska walczyła już niedługo będziesz walczył z takimi 20 - 25 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Cukierek kleniowy już z oczami i po ostatniej warstwie lakieru.Jutro już pokażę całość po wklejeniu sterów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Ładne. Będą gryzione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Kleniowe cukierki zostały skończone. Tutaj już cała gromada I nakręciłem krótki filmik z jednym losowym woblerem, mam nadzieję że coś będzie z tego widać. Reszta już nad rzeką, która wszystko zweryfikuje. https://www.youtube.com/watch?v=LG-VQPlRUII&feature=youtu.be Nie wiem czy dobrze filmik wstawiam, jak coś to niech jakiś mod to poprawi. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zamiata fajnie???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Piękny wygląd i super praca! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 W Stachunowym stylu malowania Fajne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Kamil ustawiaj zawsze z agrafką !!! No i dodam że kozackie wyszły jak i pozostałe Twoje woblery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Ta gromadka wygląda tak fajnie, że aż szkoda rozdzielać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Dzięki za komentarze, teraz czas się brać za następne Kurde ale pogoda dała się we znaki, przed chwilą wróciłem jako strażak OSP. Bilans na chwilę obecną to jeden zerwany dach, kilka połamanych drzew. I to tylko póki co na naszym terenie. I wiem że testy to z agrafką, to na szybko było i tylko jedna sztuka Prawdziwe testy będą na rzece Edytowane 11 Stycznia 2015 przez Stachu442 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 super malowanie i praca a wagowo jak wyszły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Spawciu, te kleniówki wyszły około 4-5g wagi A tymczasem dalsze prace ;]23 szt. boleniówek, ze sterem oraz bez.Pewnie większość wyląduje na giełdzie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi