Skocz do zawartości

Woblerki hand made - Stachu442

Stachu442

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Stachu, do głębiej nurkujących pękatych (ala DT) brałem ostatnio te "dziewiątki", tylko kazałem zrobić z 3mm i o 50%większe. Z drucikiem 1,2 fajnie to się prezentuje ;):

121fs09.jpg

Mało wchodzi na płytkę, lepiej podwójną brać. Ja na pewno częściej te +50% będę wykorzystywał ...

Edycja: "ż"/"rz", dobrze że tu zajrzałem ;)

Edytowane przez *Hektor*

No właśnie pierwszy raz na próbę je wziąłem. Wiem teraz, że powinny być większe jeśli chodzi o sumowe, tzn takie jak ten Twój,

Te też są 3 mm, a coś już do nich dorobię. Może będzie tak że korpus będzie około 6-7cm i do tego ster, czyli taki sumowo-szczupakowy bo praca ma być agresywna. A co z tego wyjdzie to czas pokaże ;)

Witam. Jeśli chodzi o stery te ze zdjęcia wyżej, robisz je sam czy zamawiasz u kogoś? Jeśli zamawiasz proszę o namiary. pozdrawiam

Po wpisaniu do wyszukiwarki dowiadujesz się, że na forum jest nasz kolega, specjalista od sterów. Wszyscy (prawie wszyscy ;)) się tam zaopatrujemy B)

http://jerkbait.pl/topic/49298-stery-do-wobler%C3%B3w-wycinane-na-ploterze-cnc/?hl=%2Bstery+%2Bcnc

Polecam.

• Like 1

Multiszlifierka proxxona + stojak ;) 

Chciałem kupić w lidlu wiertarkę stołową ale niestety nie było już ;/

Nawet do jerków idzie ładnie wyfrezować dość spore otwory jak widać :)

Teraz będą kolejne etapy prac, wreszcie do topienia ołowiu znalazłem przenośną kuchenkę elektryczną :D

Dzisiaj chwilę wyskoczyłem nad Ochnię.

Nagrałem jedną pracę jerka boleniowego. Niestety woda jest trochę za mała i za płytka żeby wszystko tam zaprezentować oraz używałem kija nie castingowego, więc też lekko utrudnia prezentację przynęty.

Mam nadzieję, że coś będzie widać.

https://www.youtube.com/watch?v=0_s03utv870&feature=youtu.be

Nie wiem czy dobrze wstawiam filmik.

Jak coś to link tutuaj: 

• Like 2