guzik679 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Dzisiaj dorobiłem kilka szóstek sterowych, do tego cztery dziewiątki sterowe[po raz pierwszy].I jedna nowość dla mnie Wszystko już się suszy Jutro oklejanie i dalsze etapy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 18 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Takie coś i wyszło Chyba sandaczówka będzie, nad wodą zobaczę czy coś z tego będzie. Reszta wieczorem lub jutro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 no i elegancko tych sumowych troszkę podłub to po testujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 18 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Tomik, wiesz że czekam na stery od Konrada Jak tylko przyjdą to zaraz się biorę do roboty a wtedy na pewno potestujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 18 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Zakończyłem małą seryjkę.Osiem szóstek, cztery dziesiątki i jedna sandaczowa ósemka Porównanie trzech wielkości: 6,8,10 Niestety ale zdjęcia robione bez słoneczka, które schowało się za cumulonibusami Zdjęcia też niestety nie oddają tego jak woblerki wyglądają w rzeczywistości. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 21 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Większość osób ma, więc i ja coś tam założyłem https://www.facebook.com/pages/Woblery-Stachu442/474650686036050?ref=aymt_homepage_panel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 23 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Kolejne jerki się robią ;]A tymczasem kupiłem takie coś na spinning sumowy Mam nadzieję, że nie okaże się to błędem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Jeszcze zapomniałem się pochwalić, że takie coś wylądowało u mnie w pudełku Oraz dzisiejszy drobny zakup lidlowski, mam nadzieję, że kiedyś wykorzystam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Tylko uważaj na palce bo wyglądają groźnie xDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 To i ja opiszę swój sposób robienia woblerów. Tutaj na warsztacie moje jerki boleniowe oraz jeden prototyp na bolenia.Zaczynam od rysowania wstępnego kształtu na listwie, następnie wycinam wyrzynarką. Następnie zbieram nadmiar drewna za pomocą szlifierki taśmowej. Frezuję otwory pod ołów. Na zdjęciu multiszlifierka ze stojakiem. W tak przygotowanych korpusach czas naciąć miejsce na stelaż. Ja wykonuję to za pomocą zwykłego brzeszczotu, jakoś najlepiej, najszybciej i ogólnie najprościej tym idzie. Po takim zabiegu trzeba uruchomić moją super giętarkę do stelaży Stelaże następnie wklejam. Po wklejeniu stelaży wlewam ołów w otwory. Usuwam nadmiar ołowiu. Czas na szpachlę Nadmiar szpachli usuwam za pomocą końcówki z papierem ściernym. Po tym wszystkim dopiero zaczynam struganie Kąpiel w caponie Po kąpieli w caponie należy usunąć jakby "włoski" - szlifowanie drobnoziarnistym papierem ściernym.Następnie nakładam jeszcze 3-4 warstwy caponu. I przygotowuję w międzyczasie profesjonalny sprzęt wyciskający łuskę Do oklejania używam taśmy wentylacyjnej[kominkowej?], tej grubszej wytrzymującej 350 C.Oklejam moje woblerki Nadmiar taśmy odcinam, obrzeża oklejenia dociskam jakimś twardym przedmiotem, żeby zniwelować nierówności.Tak samo postępuję z drugą stroną.Miejsca łączenia należy przetrzeć drobnym papierem ściernym. Na to nakładam 4 warstwy lakieru. Po takiej ilości nakładam pierwsze kolorki [malowania sprejami motipa], techniki malowanie każdy ma swoje I na tę chwilę to koniec.Jeszcze pokażę oczy i efekt końcowy Na samym końcu wklejam stery[jeśli robię sterowe woblery]. Miejsca na stery nacinam na etapie robienia nacięć na stelaż. Mam nadzieję, że komuś przydadzą się moje wypociny. I tak o to wygląda mój sposób robienia woblerów. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 fajnie opisane i pokazane przyda sie niejednemu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Super tutorial i warsztat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 I jeszcze małe uzupełnienie.Oczy robione z tego o to wiekowego dziurkacza Naklejane odpady z dziurkacza Na koniec idzie "stemplarka" z wiertła I na to ląduje jeszcze 4-6 warstw lakieru, aż zakryją nierówności na naklejanych oczach 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Powiedz jak ten zestaw( stojak + multiszlifierka )spisuje się przy frezowaniu otworów w boleniówkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Jak na moją nie dużą produkcję to świetnie Nie wyobrażam sobie już pracy bez tego. Nawet w jerkach frezowałem tym otwory ;] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_goral Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 (edytowane) http://zapodaj.net/a2336649674c7.jpg.htmlDzisiejszy połów na kamilowego woblera Edytowane 6 Sierpnia 2015 przez mlody_goral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Pozwolę wstawić sobie jeszcze raz, żeby było widoczne ;] Boleń Rafała na mojego woblerka ;] 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 oo proszę widać że woblerki łowią, świetnie pokazałeś jak tworzysz swoje przynęty oraz swój warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Tablica 2015 była na bogato! Podziękowania Dla Kamila i pozostałych TWÓRCÓWZa Uświetnienie Naszej Imprezy Swoimi Dziełami Więcej szczegółów i zdjęć w oficjalnej relacji z zawodów: http://www.pplspin-pleszew.pl/index.d2015.htmlKilka dodatkowych fotek w moim wątku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Piotrze, kolejny raz też możesz na mnie liczyć ;] Tymczasem ukończyłem jerki boleniowe i jeden próbny sterowiec [coś na kształt a'la gloog hermes] 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Dotarły stery na sumówki Będzie chwila czasu to będę tworzył 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guzik679 Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Bardzo fajnie wszystko opisałeś , jak wykonujesz swoje woblerki , zresztą bardzo łowne , chciałbym zamówic już sobie sumowego jak można wiem że chwilowo nie masz czasu , poczekam i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Kamil bardzo fajne kolorki , szczególnie ten drugi od lewej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Ale mnie dawno tutaj nie było Powoli się rozkręcam na zimę Tymczasem wstępny prototyp sumito 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi