thibar Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Powołuje Marszałek Sejmu na wniosek Zarządu Głównego PZW. Zarząd Główny może (ale nie musi) przeprowadzić konsultacje w środowisku wędkarskimheh jak maja kogoś na dane stanowisko to się pisze, ze otrzymał pozytywną opinie w danym środowisko i już... taki pic na wodę jak wszędzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 To wreszcie ten kibel zwany Łazienki jest Siedlec czy Mazowsza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Był Siedlec, ale przeszedł do Mazowieckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 A jak będzie ze świdrem od Dłużewa w dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 A jak będzie ze świdrem od Dłużewa w dół?Jest rezerwat, zresztą zobacz wątek "Swider", nie wolno łowić i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 oraz obwodu rzeki ŚwiderBartek, w temacie Swider masz wyjaśnienie. Ten obwód jest od Dłużewa wyłączony z wędkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 A jak to się odbywa? Koledzy Wędkarze wybierają z góry narzuconych kandydatów czy Koledzy Wędkarze tych kandydatów sami sobie wybierają?Koledzy Wędkarze wybierają delegatów, spośród których wybierane są zarządy i prezesi. Zapraszam do poczytania ordynacji wyborczej w konkretnym okręgu, nie jest trudno ją znaleźć. To wreszcie ten kibel zwany Łazienki jest Siedlec czy Mazowsza ?Łazienki są w obwodzie rzeki Świder, czyli w okręgu mazowieckim. Przez ostatnich 10 lat na mocy porozumienia i zgody starosty, okręg siedlecki miał pozwolenie wodnoprawne na piętrzenie wody tworzące zbiornik Łazienki. Jednocześnie finansował SSR w Mińsku Maz. (nadal to robi) i utrzymywał tę wodę, tzn zarybiał zgodnie z założeniami corocznie przyjmowanymi przez Zarząd. W roku 2013-tym pozwolenie wodnoprawne wygasło i zgodnie z obowiązującą ustawą Prawo Wodne okręg siedlecki nie mógł uzyskać nowego. Po przekazaniu informacji staroście mińskiemu i ZO w Warszawie, mazowiecki opracował operat i uzyskał zezwolenie na piętrzenie. Bartek, w temacie Swider masz wyjaśnienie. Ten obwód jest od Dłużewa wyłączony z wędkowania.Obwód rybacki rzeki Świder obejmuje zbiornik Łazienki w Mińsku Mazowieckim. Chcielibyśmy dać możliwość wędkowania naszym członkom z tego terenu na tej wodzie, zgodnie z Uchwałą Nr 154 ZG. Polecam lekturę kolegom, ta uchwała, przeforsowana przez naszego Prezesa, jest solą w oku mazowieckiego zarządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 OBWÓD RYBACKI RZEKI ŚWIDER - NR 1 Obwód rybacki obejmuje wody rzeki Świder od jej źródeł do jej ujścia do rzeki Wisła wraz z wodami jej dopływów oraz wody starorzeczy i innych zbiorników wodnych o ciągłym bądź okresowym naturalnym dopływie lub odpływie do wód tej rzeki. Tabelka z rozporządzenia RZGW z maja 2012. Rozumiem że Łazienki są na jakimś dopływie Swidra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 OBWÓD RYBACKI RZEKI ŚWIDER - NR 1 Tabelka z rozporządzenia RZGW z maja 2012. Rozumiem że Łazienki są na jakimś dopływie Swidra? Na dopływie dopływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Wasz Ciechanów dopłacał i to dużo a w latach przyszłych też będzie dopłacał i chyba więcej niż mniej. Gorsze jest to że OC będzie miał chyba tylko porozumienie z OM. I chyba nie jest tak że OC nie chciał, dostał warunek z OM.Jeśli okaże się to prawdą to naprawdę jestem w "czarnej dupie" Zostanie mi tylko weekendowe łowienie na Bugu poza granicami okręgu mazowieckiego. chyba że wezmę na klatę koszty mandatów .Już widzę jak wędkarze z Garwolina, Sobień, Warki, Pilawy i wszystkich innych kół nad Wisłą z okręgu siedleckiego ustawiają się w kolejce po opłaty okręgowe w OM . Podobnie z wędkarzami z W-wy łowiącymi na Wiśle radomskiej czy Bugu siedleckim lub białopodlaskim . Jeżeli opłacasz składki w Siedleckim to powinieneś wiedzieć że mimo braku porozumień, możesz łowić na części Bugu Mazowieckiego. Jest porozumienie, dzierżawa czy coś takiego podpisana chyba do końca 2015 roku. Dopytaj się w OS. Ja zbyt dużo łowię na wodach OM więc wykupiłem obydwie składki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 dzierżawa czy coś takiego podpisana chyba do końca 2015 roku. Dopytaj się w OS. Ja zbyt dużo łowię na wodach OM więc wykupiłem obydwie składki.Nie dzierżawa a współpraca, znaczy zarybienia i mam nadzieje kontrole i chyba dłużej niż do 2015. Ale konkretny będą we wtorek znane po spotkaniu działaczy OS i OM o czym wspominał gdzieś Bartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Jest umowa zawarta do końca 2019-go roku o wspólnym zagospodarowaniu wód obwodu Bug nr 5. Nie będę opowiadał całej historii i problemów na rok 2014 i dalsze, ale mam nadzieję, że we wtorek wszystko zakończy się dobrze dla wędkarzy, w końcu po to jest Zarząd Okręgu, każdego. Obiecuję poinformować o wyniku spotkania i o innych działaniach na rzecz ułatwienia wędkowania we wtorek wieczorem. Chyba, że nie wszystko zostanie załatwione, choć mam nadzieję na zakończenie dyskusji i sporów, przynajmniej na rok bieżący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtasSdl Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Panowie już się w tym wszystkim pogubiłem. Obecnie należę do siedleckiego koła i tam opłacam składki. Co muszę zrobić i ile będzie mnie to kosztowało jeżeli będę chciał łowić na Wiśle w Warszawie i np. w zalewie Zegrzyńskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Panowie już się w tym wszystkim pogubiłem. Obecnie należę do siedleckiego koła i tam opłacam składki. Co muszę zrobić i ile będzie mnie to kosztowało jeżeli będę chciał łowić na Wiśle w Warszawie i np. w zalewie Zegrzyńskim?Na chwilę obecną OM okręgowa (tylko wody nizinne) 118plz + OS 104plz = 222 + 68 członkowska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Czekamy na jutrzejsze info od Bartka ... Edytowane 6 Stycznia 2014 przez BARENZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Czy wykupując składkę OM oraz OS za 50% zyskuję pełne prawo do wędkowania na wodach Okregów z którymi OS ma porozumienie, a OM nie ma? Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Maciek_7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Czekamy na jutrzejsze info od Bartka ... Edytowane 6 Stycznia 2014 przez BARENZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 PROSZĘ, wstrzymajcie się do jutra!!! Napiszę wszystko, a na stronie Okręgu ukażą się komunikaty. Marcinie, pohamuj żądzę informowania, proszę. JUTRO, po spotkaniu prezesów wszystko się wyjaśni, nadgorliwość może zaszkodzić tym negocjacjom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Ok. Bartek.Po temacie do jutra Edytowane 6 Stycznia 2014 przez BARENZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Po dzisiejszych negocjacjach sprawa wygląda następująco:Wędkarze okręgu siedleckiego mogą nieodpłatnie wędkować na wodach obwodu nr 5 rzeki Bug (od ujścia rzeki Nurzec do ujścia rzeki Liwiec) po otrzymaniu dodatkowego zezwolenia. Druki zezwoleń mają trafić do nas w przyszłym tygodniu, wg zapewnień ZO w Warszawie. Okręg siedlecki zapłaci 1/3 kosztów utrzymania obwodu.Członkowie kół okręgu siedleckiego (zapłacili składkę członkowską 68 zł w naszych kołach), którzy wykupią składkę roczną w okręgu mazowieckim, są uprawnieni do okręgowej składki członkowskiej ulgowej w wysokości 60 zł podstawowa, 30 zł ulgowa 50% i 15 zł ulgowa 75%. Składka ulgowa upoważnia do wędkowania na wodach wszystkich okręgów wymienionych w zezwoleniu oraz do korzystania z wód okręgów, z którymi podpisano porozumienia na takich samych zasadach, jak opłacający składkę okręgową pełną. Niestety brak zgody na przekazanie w komis naszemu okręgowi zezwoleń i znaków okręgu mazowieckiego. Członkowie kół innych okręgów mogą korzystać z wód okręgu siedleckiego po opłaceniu składki członkowskiej okręgowej podstawowej. Nie będą uprawnieni do wędkowania na wodach okręgów, z którymi okręg siedlecki zawarł porozumienia. Jeśli chodzi o wodę obwodu rzeki Świder (Łazienki w Mińsku Mazowieckim), to niestety porozumienia brak. Temat nie został jeszcze zamknięty, Prezes ZG obiecał mediację. Dziś nie mógł zaangażować się w rozmowy ze względu na pogrzeb Pana Andrzeja Turskiego. Jeśli coś jest niejasne, pytajcie, będę wyjaśniał. Pozdrawiam i zapraszam na wody Okręgu PZW w Siedlcach - Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Po dzisiejszych negocjacjach sprawa wygląda następująco:Członkowie kół okręgu siedleckiego (zapłacili składkę członkowską 68 zł w naszych kołach), którzy wykupią składkę roczną w okręgu mazowieckim, są uprawnieni do okręgowej składki członkowskiej ulgowej w wysokości 60 zł podstawowa, 30 zł ulgowa 50% i 15 zł ulgowa 75%. Składka ulgowa upoważnia do wędkowania na wodach wszystkich okręgów wymienionych w zezwoleniu oraz do korzystania z wód okręgów, z którymi podpisano porozumienia na takich samych zasadach, jak opłacający składkę okręgową pełną. Niestety brak zgody na przekazanie w komis naszemu okręgowi zezwoleń i znaków okręgu mazowieckiego. Jeśli coś jest niejasne, pytajcie, będę wyjaśniał. Bartek, sorry ale nie rozumiem czy mógłbyś jak krowie na rowie . Jako członek OS zapłacę podstawową okręgową członkowską 104plz u skarbnika w Sobieniach + 68pz składki członkowskiej. I łowię na wodach OS + porozumienia.Z tego co piszesz rozumiem że mam właściwie wrócić do OM a wtedy za 60plz będę mógł wykupić okręgową siedlecką i będę mógł łowić na Bugu nr. 4 i 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 (edytowane) OK Darku, wedle życzenia, ale na priv. Edytowane 7 Stycznia 2014 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 To ja też poproszę o kopię instrukcji co robić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polmar Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Panowie to gdzie kończy się woda OM na rzece Bug? Ja najczęściej łowię na odcinku od ZZ do Broku. Do tej pory nie było problemu a teraz nie wiem? OM do rzeki Liwiec a dalej OS ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Panowie to gdzie kończy się woda OM na rzece Bug? Ja najczęściej łowię na odcinku od ZZ do Broku. Do tej pory nie było problemu a teraz nie wiem? OM do rzeki Liwiec a dalej OS ? Dalej jest to woda mazowiecka, na której wędkarze siedleckiego okręgu mogą łowić nieodpłatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi