polmar Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Dalej jest to woda mazowiecka, na której wędkarze siedleckiego okręgu mogą łowić nieodpłatnie.Czyli do kąd jest OM ? Pytam bo ja opłacam w OC i sam już nie wiem gdzie kończą się betony OM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Formalnie cały obwód nr 5 jest dzierżawiony przez mazowiecki, czyli do ujścia Nurca. Generalnie polecam poczytać zezwolenie, może być z zeszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polmar Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Dzięki wielkie Bartku za pomoc, jakoś byłem przekonany że tylko do Liwca jest OM.Do zobaczenia nad wodą.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polk Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Na stronie Okręgu PZW Siedlce wisi komunikat o możliwości wędkowania przez członków Okręgu Siedleckiego w obwodzie Bug Nr 5 (od ujścia rzeki Nurzec do ujścia rzeki Liwiec) bez dodatkowych opłat. http://www.pzw.org.pl/siedlce/wiadomosci/89027/61/wedkowanie_na_bugu_nr_5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Szkoda, że Wisły tak się nie udało ogarnąć ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Bartek a co z mazowiecką Wisłą i Świdrem?Ja opłacam w siedleckim to rozumiem żeby łowić na w/w rzekach muszę wykupić i mazowieckie?Dzięki za negocjacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Poczytaj dokładnie link z wątku siedleckiego. Musisz kupić mazowiecką składkę, ale w zamian ..............................pkt. 2 z linku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Cześć, pomóżcie mi zrozumieć 'porozumienia za dopłatą' Mam legitymację okręgu Mazowieckiego (w 2013 nie opłacaną). Chciałbym łowić w tym roku w okręgu Koszalin, PIła, Słupsk, Mazowiecki - ciekawą ofertę znalazłem w Pile (porozumienie ze Słupskiem i Koszalinem + porozumienie za dopłatą 82zł z Mazowieckim(?).Pani w PZW Piła poinformowała mnie jednak, że musze opłacić u nich 68zł + 153zł i 100% w okręgu Mazowieckim. Dopiero wtedy bedę mógł łowić tak jak chcę.Jak się ma do tego zdjęcie porozumienia jak poniżej? Może źle to rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Ja to rozumiem tak - płacisz składkę członkowską i okręgową w Pile i w zamian masz porozumienie na wody nizinne (nieodpłatne) z Koszalinem, Słupskiem, Kaliszem i Sieradzem, na wody górskie z Koszalinem, Słupskiem i Gorzowem. W Lesznie i Łodzi coś dopłacasz za nizinne (nie napisano ile), w mazowieckim dopłacasz 65 za wody nizinne i 82 za górskie, w pozostałych musisz opłacić pełną okręgową lub okresówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 czyli rozumiemy podobnie... niestety w PZW Piła rozumieją to inaczej A czy te 82zł za górskie (to zawiera już nizinne?) w Mazowieckim powienienem dopłacić też w PZW Piła czy już tutaj na twartej w Wawie? Ja to rozumiem tak - płacisz składkę członkowską i okręgową w Pile i w zamian masz porozumienie na wody nizinne (nieodpłatne) z Koszalinem, Słupskiem, Kaliszem i Sieradzem, na wody górskie z Koszalinem, Słupskiem i Gorzowem. W Lesznie i Łodzi coś dopłacasz za nizinne (nie napisano ile), w mazowieckim dopłacasz 65 za wody nizinne i 82 za górskie, w pozostałych musisz opłacić pełną okręgową lub okresówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 w mazowieckim dopłacasz 65 za wody nizinne i 82 za górskie, SKŁADKA CZŁONKOWSKA OKRĘGOWA PEŁNA ULGOWA I - młodzież szkolna i studenci w wieku od 16 do ukończenia 24 lat, - kobiety, które ukończyły 60 lat, - mężczyźni, kt órzy ukończyli 65 lat, - odznaczeni Srebrną i Złotą Odznaką PZW, - *osoby ze znacznym lub umiarkowanym stopniem niepełnosprawności (posiadające legitymację dokumentującą stopień niepełnosprawności) ULGOWA II -osoby które ukończyły 75 lat, - odznaczeni Złotą Odznaką PZW z Wieńcami, - członek uczestnik (do ukończenia 16 lat) Obejmuje: wody nizinne, wody górskie, trolling 248 zł 189 zł 160 zł Obejmuje: wody nizinne, trolling 218 zł 159 zł 130 zł Obejmuje: wody nizinne, wody górskie 148 zł 89 zł 60 zł Obejmuje: wody nizinne 118 zł 59zł 30 zł SKŁADKI UZUPEŁNIAJĄCE do wód nizinnych składka na wody górskie 30 zł trolling Z tego co ja rozumiem to składka okręgowa na wody nizinne wynosi w OM 118plz i tyle byłem zmuszony zapłacić w ub. tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 @karuzo27, dopłata 82 moim zdaniem nie obejmuje wód nizinnych. Czy można zapłacić w Pile, nie mam pojęcia, trzeba zapytać, @sacha, kolega napisał, że opłaci w Pile, więc składki z mazowieckiego go nie obowiązują, tylko wymienione dopłaty ze strony Okręgu w Pile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mokilok Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Witam.Poproszę o wytłumaczenie bo już trochę się pogubiłem...Jakie składki i w jakich okręgach opłacić by uzyskać OM oraz Bug nr 4 (Mętna - Nurzec). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Pisałem parę razy, ale ok.Opcja 1 - możesz zapłacić w mazowieckim wszystko plus składkę "okręgową" w Siedlcach. Nie masz prawa łowić w wodach okręgów, z którymi porozumienie ma okręg siedlecki, korzystasz z porozumień warszawskich.Opcja 2 - możesz zapłacić wszystko w siedleckim (składka "okręgowa" za pierwsze półrocze) plus składkę "okręgową" w Warszawie. Po 30-tym czerwca zgłaszasz się do skarbnika w Siedlcach, u którego płaciłeś i nieodpłatnie odbierasz zezwolenie na wędkowanie w siedleckim na drugie półrocze. Korzystasz z porozumień okręgu siedleckiego bez prawa korzystania z porozumień okręgu mazowieckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mokilok Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Konkluzja jest taka że w moim przypadku, w tym roku za możliwość relaksu nad wodą zapłacić trzeba ponad 200zł... Plus problemy logistyczne z wnoszeniem opłat w dwóch miejscach. Temat powinien się nazywać: "Nieporozumienia okręgu mazowieckiego PZW 2014"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Pisałem parę razy, ale ok.Opcja 1 - możesz zapłacić w mazowieckim wszystko plus składkę "okręgową" w Siedlcach. Nie masz prawa łowić w wodach okręgów, z którymi porozumienie ma okręg siedlecki, korzystasz z porozumień warszawskich.Opcja 2 - możesz zapłacić wszystko w siedleckim (składka "okręgowa" za pierwsze półrocze) plus składkę "okręgową" w Warszawie. Po 30-tym czerwca zgłaszasz się do skarbnika w Siedlcach, u którego płaciłeś i nieodpłatnie odbierasz zezwolenie na wędkowanie w siedleckim na drugie półrocze. Korzystasz z porozumień okręgu siedleckiego bez prawa korzystania z porozumień okręgu mazowieckiego. Gdzie najbliżej Warszawy zrobię opłaty w PZW Siedlce? a może da rade przelew + poczta? ma ktoś doświadczenia w tym temacie? Pozdrawiammatpgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Co znaczy opłaty w Okręgu siedleckim? Chcesz zostać członkiem Koła w naszym Okręgu, czy jesteś członkiem Koła w innym i chcesz zapłacić składkę "okręgową"? Poczta, internet tylko dla opłat okresowych (1, 3 dni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Chcę zostać członkiem koła w Okręgu siedleckim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 To musisz osobiście zgłosić się do skarbnika koła. Najłatwiej, jak sam sobie wybierzesz - http://www.pzw.org.pl/siedlce/podlegle Wszystko zależy, z której strony mieszkasz. Zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Nie ma sprawy, polecam się na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 A wiadomo już coś o planach OM na przyszły rok? Jest szansa na jakieś porozumienia czy znowu ten sam cyrk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 A wiadomo już coś o planach OM na przyszły rok? Jest szansa na jakieś porozumienia czy znowu ten sam cyrk?Ten sam cyrk z ewentualną próbą wchłonięcia jakiegoś sąsiadującego okręgu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Pożyjemy, zobaczymy. Już w tej chwili dziwne sygnały płyną z OM. Wydaje się, że powstaje pęknięcie w skale nienawiści i ............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi