Skocz do zawartości

Konserwacja sprzętu - smary i smarowanie

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

W tym temacie do którego linka podałeś nie ma nic co sie kłóci z tym co napisałem.

W kołowrotku nie zamierzam wypełniać łożysk oliwką. W multiku również - z tym że ja uzywam multików do przynęt powyżej 30-40 gram.

Pozostaję przy swoim zdaniu. Natomiast jak kiedyś będę może rzucał z multika przynety 4-10 gram - wtedy może zaleję je oliwką. 

znalazem takie cos http://allegro.pl/smar-teflonowy-do-pancerzy-shimano-sp41-50g-bs-i3064239869.html,tak wiem rowerowy..ale mobilith tez nie jest specjalnie do kołowrotków.

Teflonowyjest,a ten kołowrotkowyshimano, tez jest teflonowy....ma moze ktos orientacje jaki w konsystencji jest ten smar...i czy nadał by sie do kołowrotków.

• 2 tygodnie później...

Nie zamawiałem jeszcze. Męczę ostatnią butlę. Czyli mój Hiper-Jerk jest w opałach :wacko:

Zamówię 4 butelki z Tacklewarehouse. Jedną zabieram ja, druga dla Ciebie. 2 wolne.

@5384 - z tego co widziałem to ty już masz. a jak nie to rezerwacja na sztukę dla Ciebie do jutra.

Koszt między 28 a 35 zeta - zależy od podatków różnych. 6 zł za wysyłkę. Rafał - wysyłka gratis :ph34r:

Koszt będzie trochę wyższy. Zapomniałem o transporcie za całość 10 USD.

Czyli koszt jednostkowy: 7,99 USD + 2,50 USD transport za 1 sztukę + ewentualny podatek około 25% + wysyłka 6,00 zł = (przy kursie 1 USD=3,30 PLN) od 41,00 do 50,00 zł z wysyłką.   

Zamówione. Jak  za drogo to mozna zrezygnować.

Edytowane przez godski

Nie zamawiałem jeszcze. Męczę ostatnią butlę. Czyli mój Hiper-Jerk jest w opałach :wacko:

Zamówię 4 butelki z Tacklewarehouse. Jedną zabieram ja, druga dla Ciebie. 2 wolne.

@5384 - z tego co widziałem to ty już masz. a jak nie to rezerwacja na sztukę dla Ciebie do jutra.

Koszt między 28 a 35 zeta - zależy od podatków różnych. 6 zł za wysyłkę. Rafał - wysyłka gratis :ph34r:

Hej

Dziękuję ale już nabyłem ;)

Pozdro