Andru77 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Pytanie do miszczów Czy ktoś znalazł gdzieś w czeluściach internetu sprężynki trzymające w ryzach łożysko oporowe? Nie mogę nigdzie zlokalizować a zgubiłem gdzieś na dywanie i poszła w odkurzacz, za pewne Konkretniej, do czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Konkretniej, do czego?Sprężynka od budżetowych łożysk oporowych, która blokuje oporówkę, żeby nie cofała się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ergie1 Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Panowie możecie polecić jakiegoś magika od rolek kabłąka do Robinsona Corteza ?Łowię takim kilka lat, zużyła mi się rolka kabłąka, więc wysłałem go do Robinsona. Serwis uwinął się , wymienili mi cały kabłąk z nową rolką ( bezpłatnie, bo kołowrotek miał letnią ) no i niestety źle. Nowa rolka jest ok. 0,5 mm szersza od starej i..... nie obraca się. Więc potrzebny jest spec, który wymieni mi tę rolkę.Będę wdzięczny za informację.PozdrawiamRyszard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Panowie czytam i czytam, doczytać się nie mogę. Chcę zrobić serwis tatuli 200. Nie wiem jakie smary i olikwę kupić. Podpowiecie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Panowie czytam i czytam, doczytać się nie mogę. Chcę zrobić serwis tatuli 200. Nie wiem jakie smary i olikwę kupić. Podpowiecie? Pozdrawiam Gdybyś tylko przeczytał to miałbyś choć jakieś typy smarów, które chciałbyś użyć i może nawet wspomniałbyś o nich w poście ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Gdyby przeczytał wiedziałby wszystko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 Panowie czytam i czytam, doczytać się nie mogę. Chcę zrobić serwis tatuli 200. Nie wiem jakie smary i olikwę kupić. Podpowiecie? PozdrawiamKup sobie zestaw Ardent i po temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chat Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Ile na tym zestawie "pojeździ" lub po jakim okresie użytkowania będzie trzeba czynność ponowić. Stosowałeś, to podpowiedź proszę. Pod jakie łowienie* użytkowałeś i jak intensywnie był eksploatowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Tu zasada jest prosta bo najzwyczajniej to widać i słychać i czuć kiedy sprzęt trzeba przejrzeć. Na pewno zawsze po kąpieli serwis być też po prostu musi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chat Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 (edytowane) No i jak taki serwisant zapytuję klienta co chcę osiągnąć i do jakiego lowienia będzie używał swoj kołowrotek i jak chce aby taki pracował np. lekko na pół roku, czy ciężej co starczy na dłużej. To jak wyżej informacja o smarowaniu jest zbyt skromna aby pomóc koledze. Edytowane 16 Maja 2021 przez Chat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Jest wystarczająca miedzy innymi dlatego, że każdy używa sprzętu zupełnie inaczej. U jednego pracuje raz w tygodniu, a u innego codziennie albo u kolejnego pracuje codziennie przez pół godzinki, a u następnego w łkiend pełne 20 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 Panie Serwisancie, mocno siwieję co ma wpływ na moje użytkowanie sprzętu, chcę osiągnąć baitcastingową nirwanę, a ... i przez przypadek zataił bym ważną informację bo łowię wyłącznie w dni parzyste pomiędzy 10 a 16. Wcześniej śpię, a potem robię się głodny. Mimo wszystko multik ma pracować maślanie przez 24 tygodnie .Panowie nie dajmy się oszołomić ! Po prostu o "mechanikę" sprzętu należy dbać i ingerować gdy tego wymaga.Ja do Daiwy stosuję zestawik SLP Works : Alchemy Oil Medium, Alchemy Oil Ultra i 104. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 Jeśli do mnie powyższy mocno ironiczny post jest skierowany to ja doskonale wiem ile czasu spędzam nad wodą i zdaję sobie sprawę kiedy trzeba zajrzeć do sprzętu. Trudno jest natomiast napisać wprost komuś jak często ma wymieniać smar bo po prostu nie wiem jak często sprzętu używa. I kto tu z kogo oszołoma robi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 Sławku, absolutnie nie do Ciebie . To była reakcja na posta z pytaniem, a ja jeszcze nie piłem kawy . Jak wszyscy napisali decyduje zdrowy rozsądek ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 Sławku, absolutnie nie do Ciebie . To była reakcja na posta z pytaniem, a ja jeszcze nie piłem kawy . Jak wszyscy napisali decyduje zdrowy rozsądek ...Często nie rozsądek a piszcząca rolka czy głośna przekładnia . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chat Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 (edytowane) Ale konkret jest wtedy, gdy sprecyzuje się "jaki smar i oleum do w/w kołowrotka, ile i gdzie czy jak.. ". A nie kiedy, gdyż to czuć czy słychać jak już wspomniano. Edytowane 17 Maja 2021 przez Chat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chat Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 (edytowane) Dzisiaj odkurzyłem mój stary kołowrotek firmy Dam Quick At 420. Może podpowiecie jakie smarowidła użyć.Nie posiadam schematu, ale chyba jest z gatunku czarnuch shimano? Nie rozbierałem, ale staje jak na OWC.Mam go do splawikowki. Edytowane 17 Maja 2021 przez Chat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 Często nie rozsądek a piszcząca rolka czy głośna przekładnia .wtedy już jest zdecydowanie za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 wtedy już jest zdecydowanie za późno Sądzę, że Józek miał na myśli odgłosy dochodzące z rolki czy przekładni, a nie grzechot i pisk. Ponadto czasami rolka szybciej stanie aniżeli zapiszczy i tego już nikt nie słyszy, a czasami i nie widzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chat Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 He he. Kto smaruje ten jedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Sądzę, że Józek miał na myśli odgłosy dochodzące z rolki czy przekładni, a nie grzechot i pisk. Ponadto czasami rolka szybciej stanie aniżeli zapiszczy i tego już nikt nie słyszy, a czasami i nie widzi Dokładnie w punkt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chat Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 (edytowane) Zabieram się za to, aby nie było gołosłowną paplaniną. Mam do wybioru dg 10 lub dg13. Jaki będzie lepszy waszym skromnym zdaniem? Edytowane 27 Maja 2021 przez Chat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 DG-10 bez dwóch zdań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 ... niekoniecznie lepsze, tylko co co czego. 13 do przekładni, sprzętu średniego kalibru i wyżej, 10 do okładzin hamulcowych. Ja tak stosuję, w sprzęcie bezkabłąkowym . Zestaw ze źródła na A? Może Koledzy coś dopowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 (edytowane) http://www.tackletour.net/viewtopic.php?f=32&t=39959http://www.tackletour.net/viewtopic.php?t=29350 Edytowane 27 Maja 2021 przez didi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi