Skocz do zawartości

Konserwacja sprzętu - smary i smarowanie

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Hej niechce zakladać nowego tematu, to podepnę się tutaj.

Przybywam jak don kichot (czy jakos tak) z  zapytaniem do WAS o wielcy czarodzieje, pogromcy wodnych "bestyji" Pragnąłbym posmarować ale nie komuś kieszeń lecz swój kreciołeczek spro pasJonek. Mam "dobry" smalec z upolowanych wcześniej wiatraków z burżuazyjnego sklepu wędkarskiego firmy MIKADoAJŁO. Czy owy produkt wysokiej marki nada się na nałożenie w tak wypasionym wnętrzu kołowrotka czy też będzie lekkim pasożytem, czy też wrzodem na dupieńsi Teściowej. Zatem JA, chylący się najniżej Ku Was, PYTAM czy mi schematem pasjona pomożecie?

Dla Tych co niechca czytac musze posmarowac spro passiona, mam smar mikado bodajże, nada się czy lepiej cos kupić nowego ?

Pozdrawiam

http://mulinete.wordpress.com/2011/12/12/ryobi-ecusima-vi/

tu masz shcemat i fotki, to od ecusimy ale masz wszystko identycznie jak passion, schemat ten sam.

smarem mikado napewno go nie zepsujesz a pewnie i tak kultura pracy będzie identyczna jak na lepszym smalcu.

pozdrawiam

Zostalo cos jeszcze tego Molykote ? 

jesli tak to wzialbym 100 g

Mogę zamówić bo już nic niemam :) Jestem aktualnie po smarowaniu kołowrotka- smar bardzo dobrze trzyma się przekładni, po kilku obrotach korbką jest nadal na trybach, dałem również na trzpień i jestem mega zaskoczony bo przekładając przez pinion nadmiar został wyciśnięty wiadomo natomiast widać że molykote nadal na trzpieniu jest, kołowrotek włożę na noc do lodówki i z rańca zobaczę czy smar w kołowrotku nie "zastygł" :)