Skocz do zawartości

Konserwacja sprzętu - smary i smarowanie

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Definicja szczęśliwego człowieka :)

Kwestia priorytetow i automotywacji.

Zadne mecze, zadne inne aktywnosci nie wytrzymuja rywalizacji z wyprawa na pstragi ...przynajmniej u mnie

...po 3 sezonach zrezygnowalem z karnetu na mecze FCB - bo i tak jezdzilem na ryby zamiast chodzic na stadion :D

Edytowane przez Guzu
  • Like 4

No i wszystko jasne - Red Arc ma za mało łożysk na stosowanie Molykote.

PS A nie mieć roweru górskiego w Katalonii to grzech - takie piękne tereny do jazdy  :D

Mam smarniętego ZAUBERA 3000 od Dragona ,kupiony jako nowy i dopiero po smarowaniu tym smarem działa jak należy ,i żadnych większych oporów nie ma . Fakt jest gęsty/lepki i moim zdaniem należy dać mu z 10-15 min. kręcenia żeby jego ewentualne nadmiary rozeszły się po kołowrotku.Ja mam,używam i polecam.

• 3 tygodnie później...

Tu Panowie możecie zamówić dokładnie ten smar którym handlowałem nie tak dawno:

http://sklep.smary.elub.pl/produkt/molykote-g-1502-fm-400g

Mateusz ja już próbowałem ten smar tam zamówić jakiś czas temu ale oni nie mają go na stanie i nie wiadomo kiedy będzie.

będę zamawiał to mazidło i będę miał 100g na zbyciu, jeśli jesteś zainteresowany to zapraszam na priv

Patryk jak coś to ja chętnie wezmę te 100g

Edytowane przez toked1971

Ja również. Tylko znam (mam) 2 rodzaje zupełnie rózniące sie od siebie. Taki w małych tubkach 4 gramy Penn Reel Lube- rzadki, prawie przezroczysty z czerwonym odcieniem. Na worma akurat.

Drugi to Penn Precision Reel Grease sprzedawany w opakowaniach 57 gram.  Dużo gęstszy. Kolor niebieski. I ten polecam.

Penn Reel Lube z tubki - o tym mowa http://allegro.pl/smar-do-kolowrotkow-penn-i4799879446.html? W opisie podają "polecany szczególnie do dużych, mocno obciążonych morskich kołowrotków i multiplikatorów", więc jeśli tak jest, to raczej wątpię, żeby był rzadki?