norbertkrakow Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 http://www.amazon.com/Super-Lube-Synthetic-Syncolon-Lubricant/dp/B000XBH9HI Czy ktoś używa tego smaru mogę kupić go tanio 18 $ za 400gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 http://www.amazon.com/Super-Lube-Synthetic-Syncolon-Lubricant/dp/B000XBH9HI Czy ktoś używa tego smaru mogę kupić go tanio 18 $ za 400gr.Smarowales kołowrotki smarem Molycote ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Smarowales kołowrotki smarem Molycote ?Nigdy go nie używalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Nigdy go nie używalem.To spróbuj bo szybko pomysły o innych smarach znikają, ja w 100% już na niego przeszedłem, i żałuję że tak późno ale chciałem to poprostu dobrze wytestowac.Moim zdaniem , (z naciskiem na moim) żaden smar nie ma do zaoferowania więcej jak ten molycote, porostu ma wszystkie właściwości jakie powinien mieć smar do kołowrotkow zarówno na lato jak i zimę, do shimano, daiwy , zaubera czy sraxona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Józek, Józek smaruj Zośke, pojedziemy po Antośke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 To spróbuj bo szybko pomysły o innych smarach znikają, ja w 100% już na niego przeszedłem, i żałuję że tak późno ale chciałem to poprostu dobrze wytestowac.Moim zdaniem , (z naciskiem na moim) żaden smar nie ma do zaoferowania więcej jak ten molycote, porostu ma wszystkie właściwości jakie powinien mieć smar do kołowrotkow zarówno na lato jak i zimę, do shimano, daiwy , zaubera czy sraxona.Na zęby go tylko kładziesz? Bo na ośkę czy worma się pewnie nie nadaje. Do łożysk również nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Łożysk otwartych to jak na lekarstwo dzisiaj jest...na worma w małej ilości jest super, na przekładnie ideał do hamulca się nadaje i na uszczeleczki również, na oś daje tylko oliwke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Kurze, dzisiaj robiłem przeszczep XG na PG i mogłem go zastosować. Wiaderko stoi pod ręką.Poszedł Quantum Hot smalec i oliwka. Ja na ośkę i worma daję mieszankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Powyższe dwa, ewentualnie smalec Penna. Penn i więcej nic nie potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 To spróbuj bo szybko pomysły o innych smarach znikają, ja w 100% już na niego przeszedłem, i żałuję że tak późno ale chciałem to poprostu dobrze wytestowac.Moim zdaniem , (z naciskiem na moim) żaden smar nie ma do zaoferowania więcej jak ten molycote, porostu ma wszystkie właściwości jakie powinien mieć smar do kołowrotkow zarówno na lato jak i zimę, do shimano, daiwy , zaubera czy sraxona.A ma ktoś sprzedać kapkę na forum.Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Tu kup a resztę odsprzedaj na forum http://sklep.smary.elub.pl/wyszukiwarka/MTUwMg== 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 To spróbuj bo szybko pomysły o innych smarach znikają, ja w 100% już na niego przeszedłem, i żałuję że tak późno ale chciałem to poprostu dobrze wytestowac.Moim zdaniem , (z naciskiem na moim) żaden smar nie ma do zaoferowania więcej jak ten molycote, porostu ma wszystkie właściwości jakie powinien mieć smar do kołowrotkow zarówno na lato jak i zimę, do shimano, daiwy , zaubera czy sraxona.Mnie nie odpowiadał - za gęsty był. Jak nałożyłem go na przekładnię to tak jakby się zbrylił (wysechł) po jakimś czasie używania młynka. Mieszasz go z oliwką?Ja narazie raczej pozostanę przy Pennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Ale jak Ci wysechł może byl przeterminowany czy co.Nie dałeś rady kręcić kołowrotkiem?To przecież niemożliwe żeby smar wysechł na wiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Nie wiem dlaczego tak było - może nie wyparowała ekstrakcyjna którą uprzednio myłem części. Co do przeterminowania to nie mam pojęcia - moją porcję sprzedałem koledze Łukaszowi (kombajniście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Na grubo ponad 150 maszyn potraktowanych molycotem nigdy nic takiego się nie zdarzyło, smar zachowuje się wzorowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pluton Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 (edytowane) Ja dopiero zacząłem samodzielnie ingerować we wnętrzności swoich kołowrotków więc nie jestem wybitnym znawcą tematu, jednak wypróbowawszy kilku z polecanych na forum smarów, zostałem podobnie jak kolega PAWGAS wielkim fanem niebieskiego Penna. Fakt, że na przesyłkę ze Stanów czekałem 3 tygodnie, ale jednak było warto. Osobiście polecam. Z drugiej jednak strony nie próbowałem jeszcze Molykote... Edytowane 30 Marca 2015 przez Pluton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Ja dopiero zacząłem samodzielnie ingerować we wnętrzności swoich kołowrotków więc nie jestem wybitnym znawcą tematu, jednak wypróbowawszy kilku z polecanych na forum smarów, zostałem podobnie jak kolega PAWGAS wielkim fanem niebieskiego Penna. Fakt, że na przesyłkę ze Stanów czekałem 3 tygodnie, ale jednak było warto. Osobiście polecam. Z drugiej jednak strony nie próbowałem jeszcze Molykote... W tym Penn'ie to niebieski smar czy pudełko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Tu kup a resztę odsprzedaj na forum http://sklep.smary.elub.pl/wyszukiwarka/MTUwMg==Złożyłem zamówienie. Będą pakowane na porcje 50gr. Jak przyjdzie ( po Świętach), to sobie część zostawię, a resztę wystawię dla Kolegów. PozdrawiamAlek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Ja dopiero zacząłem samodzielnie ingerować we wnętrzności swoich kołowrotków więc nie jestem wybitnym znawcą tematu, jednak wypróbowawszy kilku z polecanych na forum smarów, zostałem podobnie jak kolega PAWGAS wielkim fanem niebieskiego Penna. Fakt, że na przesyłkę ze Stanów czekałem 3 tygodnie, ale jednak było warto. Osobiście polecam. Z drugiej jednak strony nie próbowałem jeszcze Molykote... Mój smar Penn'a właśnie przyniósł listonosz. Przesyłka trwała dokładnie tydzień, licząc z weekendem i wizytą w Urzędzie Celnym w Warszawie. Byłem trochę sceptyczny do ceny wysyłki ( 2,16 $ ) ale szczerze się zaskoczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 To ja stanę w kolejce po jedną porcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 ja 2-gi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aneczka Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Ja ustawę się trzeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 (edytowane) . Edytowane 31 Marca 2015 przez Brambor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Złożyłem zamówienie. Będą pakowane na porcje 50gr. Jak przyjdzie ( po Świętach), to sobie część zostawię, a resztę wystawię dla Kolegów. PozdrawiamAlek. Czwarty stanę w kolejce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 To jakby się coś ostało to również chętnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi