Pendergrast Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Smarmax 9770-K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 SHIMANO Drag Grease COSMO Ace RB #2 - to odpowiednik Shimano DG04 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 (edytowane) SHIMANO Drag Grease COSMO Ace RB #2 - to odpowiednik Shimano DG04 ? DG04 jest do hamulców i jest to = ACE-2edit: hamulców w multikach Edytowane 13 Sierpnia 2015 przez ROOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 DG04 jest do hamulców i jest to = ACE-2edit: hamulców w multikachACE-2 = DG04ACE RB ?ACE RB podobno do przekładni, ale nie jestem pewien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 ACE-2 = DG04ACE RB ?ACE RB podobno do przekładni, ale nie jestem pewien hejnie pamiętam co pisałem przed awarią ale napiszę podobnieDG04 też jest opisany na opakowaniu jako ACE-2ACE RB #2 jest starą nazwąw/w są mazidłem dedykowanym do hamulców w multikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Chciałbym kupić smar do hamulców w kołowrotkach ze stałą szpulą, z tego co się orientuję dostępne są tylko produkty Shimano ? Proszę o ewentualną podpowiedź jeżeli są dostepnę inne produkty i gdzie ogólnie mogę takie smary kupić w PL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Hej, jeśli nie musi być konkretnie smar do hamulca (moim zdaniem nie musi) to mogę Ci odstąpić smar Penn-a. no i musiało by Ci się chcieć podskoczyć do Gliwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Chciałbym kupić smar do hamulców w kołowrotkach ze stałą szpulą, z tego co się orientuję dostępne są tylko produkty Shimano ? Proszę o ewentualną podpowiedź jeżeli są dostepnę inne produkty i gdzie ogólnie mogę takie smary kupić w PL ?co do dostępności to smary miewał Mefisto (zapytaj czy ma aktualnie). ja miałem ale upłynniłem Jeżeli chodzi o smary do hamulców ze stajni shimano to używam do stałoszpulowców DG01, jeżeli jeździsz w okolicach Dąbrowy to mogę udostępnić do wglądu, ewentualnie do zabadźgania testowo jednej szpuli jak byś chciał porównaćkiedyś używałem zwykłego smaru i też działało, ale jest różnica w stosunku do dedykowanego (DG01 jest maziowaty jak klej )z dostępnych są też produkty daiwy i ios factory ale rzadko spotykane na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Czy ktoś używał tego smarowidła?http://www.mefistofishing.pl/smar-daiwa-104-serwisowy-japonski-oryginal-p-1109.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Czy ktoś używał tego smarowidła?http://www.mefistofishing.pl/smar-daiwa-104-serwisowy-japonski-oryginal-p-1109.html Daiwa-104 , ten smar nie jest przeznaczony do układów hamulcowych w kołowrotkach. Lepszym wyborem będzie Shimano DG-01, lub DG-04. Ten ostatni jest w zasadzie przeznaczony do multiplikatorów,ale nie ma problemu z aplikacją do kołowrotków ze stałą szpulą. Oba smary tez powinno się aplikować na podkładki cierne pod szpulą. Pzdr.J-LK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Ten smar wygląda niemalże jak ios dlatego zastanawiam się nad jego zakupem Tu na stronce na samym dole są jakieś smarowidła o których wcześniej nie słyszalem, ktos moze cos o nich wie?http://japantackle.com/tools-and-others/grease-oil.html?p=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Panowie ,jaki smar polecicie do kołowrotków używanych przy połowach spod lodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 mnie na zimne dni odpowiada daiwa 104 po kilku dnich uzytkowania kreciolki chodza leciutko w dobrze spasowanych maszynkach mozesz pedzelek i oliwka firmowa pociagnac chyba ze masz mocno uzywany mlynek to szukaj cos bardziej gestego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Dzieki BGM, mlyneczki niezorane ,ale jak bym użył gęstego smarka to chyba by jeszcze ciezej pracowały .A uzywal ktos spray ptfe motip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jogas Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Mam niebieskiego penna ale przy niskich temp chyba może sprawiać kłopoty, należy do tych gęściejszych . Dobry jest quantum i w miarę niedrogi . zresztą było trochę już na forum o smarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Mam niebieskiego penna ale przy niskich temp chyba może sprawiać kłopoty, należy do tych gęściejszych . Dobry jest quantum i w miarę niedrogi . zresztą było trochę już na forum o smarach. Włóż do lodówki na godzinkę to się przekonasz. Nie jest źle. Tylko nie do zamrażarki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Włóż do lodówki na godzinkę to się przekonasz. Nie jest źle. Tylko nie do zamrażarki. Potwierdzam. Jest to dobry smar na niskie temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barna Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Hej zamawia ktoś tego niebieskiego penna? Zastanawiam sie gdzie go kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Hej zamawia ktoś tego niebieskiego penna? Zastanawiam sie gdzie go kupićNapisz do kolegi @godskiego, on kiedyś sprzedawał na jerkbaicie ten smar. http://jerkbait.pl/user/48513-godski/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 A ja ostatnio brałem penna od tego użytkownika http://allegro.pl/smar-do-kolowrotkow-penn-precision-pojemnik-8g-i5722536097.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 (edytowane) Napisz do kolegi @godskiego, on kiedyś sprzedawał na jerkbaicie ten smar. http://jerkbait.pl/user/48513-godski/Niestety już nie mam. Może coś na zimę ściągnę. A ja ostatnio brałem penna od tego użytkownika http://allegro.pl/smar-do-kolowrotkow-penn-precision-pojemnik-8g-i5722536097.html8 gramów z opakowaniem to naprawdę niewiele. 56 zł za opakowanie 2 oz wychodzi. + wysyłka poleconym 7 zł Edytowane 15 Października 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Od razu napiszę, że się nie znam i nie umiem smarować kołowrotków ale podczas ostatniej wizyty w Praktikerze obejrzałem puszkę z napisem wazelina techniczna i właśnie ta substancja wygląda tak samo jak smar OEM widoczny pod szpulami starszych modeli shimano np. na sprężynkach od terkotek. Czy jest to możliwe, że właśnie wazelina techniczna była używana do smarowania kołowrotków? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 (edytowane) Wątpię,żeby to była wazelina,ale cholera to wie . Ja natomiast polecam otwieranie zamkniętych łożysk i smarowanie,ostatnio zrobiłem Stellce full serwis włącznie z łożyskami,kręci z lekkim oporem,ale mięciutko,w zawodach na ilość obrotów korbą nie ma szans. Rozebrałem też 22-letnie łożysko ze Stradica,które wymieniłem,bo chodziło ciężko,rozebrałem je-kupa czarnego syfu,pewnie resztki upychanych smarów,wymyłem,posmarowałem i śmiga elegancko,choć z lekkim oporem,bo smaru nie żałowałem. Tak więc warto smarować zamknięte łożyska,które wydają się pozór,ie zużyte,ja śmignąłem je smarem Shimano DG 01,te rolkowe można gęstszym. Edytowane 14 Października 2015 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Wątpię,żeby to była wazelina,ale cholera to wie . Ja natomiast polecam otwieranie zamkniętych łożysk i smarowanie,ostatnio zrobiłem Stellce full serwis włącznie z łożyskami,kręci z lekkim oporem,ale mięciutko,w zawodach na ilość obrotów korbą nie ma szans. Rozebrałem też 22-letnie łożysko ze Stradica,które wymieniłem,bo chodziło ciężko,rozebrałem je-kupa czarnego syfu,pewnie resztki upychanych smarów,wymyłem,posmarowałem i śmiga elegancko,choć z lekkim oporem,bo smaru nie żałowałem. Tak więc warto smarować zamknięte łożyska,które wydają się pozór,ie zużyte,ja śmignąłem je smarem Shimano DG 01,te rolkowe można gęstszym.Nie chce Cię urazić ale DG01 jest dedykowany do hamulca w młynku. Co do smarowania łożysk to masz w 100% rację, powiedz jak wychodzą zabezpieczenia łożyska przy demontażu ? Te pierścienie są upierdliwe w demontażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Wiem,do czego jest DG 01,co nie znaczy,że nie może być użyty do łożysk,stosuję go naprzemiennie z DG 06. A te sprężynki otwieram mocno zaostrzonym kawałkiem drutu ortodontycznego,cieniutki czubek, kilka sekund i sprężynka zdjęta . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi