maicke82 Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Tylko czekać jak wzrosną ceny u serwisantów jadących na ardencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 (edytowane) Jeden z kolegów zaoferował pomoc i podesłał trochę smaru GD06, na jeden młynek na serwis starczy i o to chodziło, ponadto zamówiłem i czekam za smarem i oliwką Ardenta, zauber po wymianie wszystkich łożysk dostanie Ardenta a w drugim młynku pójdzie smar shimano, że obydwa na dziś dzień mają podobną kulturę pracy to będę miał porównanie jak pracują na różnych smarach no i co da zamiana łożysk na ezo w zauberze. Edytowane 3 Lutego 2016 przez Hunter_pike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Przemek opisz swoje spostrzeżenia po zakończeniu konserwacji młynków. Jestem ciekawy czy zmiana na EZO młynek będzie ciszej i lżej kręcił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Przemek opisz swoje spostrzeżenia po zakończeniu konserwacji młynków. Jestem ciekawy czy zmiana na EZO młynek będzie ciszej i lżej kręcił. Oczywiście że opiszę i jeśli moje założenia się potwierdzą to kupię sobie drugiego zaubera, również w nim wszystkie łożyska wymienię, przesmaruję ardentem i w duszę z myśleniem o TP czy Stelli, to ma przyjemnie, lekko kręcić ale na kiju ma być i bez obaw o ryski mam sobie to użytkować a nie w fotelu poodtykać kręcąc dla fantazji i uwielbienia że mam stelkę. Cena za młynek z tuningiem też wychodzi kilka razy niższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Jakby ktoś szukał, to smar i oliwki Ardent są już dostępne w sklepie sumowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Jakby ktoś szukał, to smar i oliwki Ardent są już dostępne w sklepie sumowym...stamtąd właśnie zamówiłem nakierowany przez jednego z kolegów z jerka za co dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Jakby ktoś szukał, to smar i oliwki Ardent są już dostępne w sklepie sumowym...ja również tam zakupiłem dwa dni temu,a dzisiaj już drożej o 2 zł - niby nie dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 ja również tam zakupiłem dwa dni temu,a dzisiaj już drożej o 2 zł - niby nie dużo... bo nowa dostawa i mimo że drożej będziemy mieli już z tej nowej dostawy po starej cenie, rozmawiałem osobiście z Mariuszem. W dniu zamawiania tj. w poniedziałek nie mieli na stanie tzn. oczekiwali na dostawę ale na sklepie zamawiać można było. Widać też im podwyższyli cenę skoro sami podnieśli w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 bo nowa dostawa i mimo że drożej będziemy mieli już z tej nowej dostawy po starej cenie, rozmawiałem osobiście z Mariuszem. W dniu zamawiania tj. w poniedziałek nie mieli na stanie tzn. oczekiwali na dostawę ale na sklepie zamawiać można było. Widać też im podwyższyli cenę skoro sami podnieśli w sklepie.Z przesyłką ponad 60zł za 30g, tanio nie jest, ale jak się nie ma co się lubi... Cena wyższa pewnie przez $ który nieco ponad 4zł kosztuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Cena produktów Ardent do konserwacji kołowrotków idzie w górę, zapewne z uwagi na duże zainteresowanie tymi specyfikami...smar ardent chociazby w porownaniu z tym ktorego wczesniej wymienilem ,jest cienki,baaaardzo cienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 smar ardent chociazby w porownaniu z tym ktorego wczesniej wymienilem ,jest cienki,baaaardzo cienki i tak będzie lepszy niż mikado czy cormoran jakim smarowałem i młynki latały mimo marnej jakości smarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 byc moze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 i tak będzie lepszy niż mikado czy cormoran jakim smarowałem i młynki latały mimo marnej jakości smarów.Przepraszam bardzo. Smar cormorana to całkiem przyzwoity specyfik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms2m Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Panowie mam do was pytanie, mam zamiar zakupić smar Penn precision reel grease (ten niebieski) oraz olej Hot Sauce Quantum. Czy te dwa smarowidła nie będą się ze sobą ''gryźć'' ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Nie będą się gryźć.Pamiętaj, że smary są produkowane na bazie oleju...Dla przykładu podgrzej jakikolwiek smar i zobacz co będzie się z nim dziać. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Przepraszam bardzo. Smar cormorana to całkiem przyzwoity specyfik. Nie powiedział bym, pewnie lepszy niż mikado i jaxon ale szału też nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SALMOO Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Powinien zdac egzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Powinien zdac egzamCo masz do sprzedania??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 (edytowane) smar ardent chociazby w porownaniu z tym ktorego wczesniej wymienilem ,jest cienki,baaaardzo cienkiCienki to może być serwisujący tym smarem skoro tak twierdzi. Jest to jeden z najlepszych dostępnych smarów. Większość zajechanych kołowrotków ma taką specyfikę że jaki by tam smar włożyć na czele z IOS-em,to po kilkudziesięciu obrotach i tak zrobi się czarny. Ardent do zajechanego kołowrotka się nie nadaje,bo go szkoda .W tych staruchach można ładować Mobilithy i inne "szajsy". Proszę sobie posmarować Ardentem z zachowaniem wszystkich reguł serwisowych Stellę lub TP SW i wiele innych kołowrotków w stanie b.dobrym i nie otwierać ich przez dwa lata,a nawet trzy przy dość mocnej eksploatacji. Zobaczy Pan wtedy co to jest Ardent. Smar to nie jest panaceum na bolączki kołowrotka i nawet najlepszy nie odmłodzi staruszka. Zapomniałem dodać że istnieje też oliwka Ardent którą należy się wspomagać.W szczególności na "main shaft" w warstwie tytanu. Edytowane 4 Lutego 2016 przez Józef Lesniak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 (edytowane) Tylko czekać jak wzrosną ceny u serwisantów jadących na ardencie Odpowiedz - jeśli to interesuje. Nie wzrosną . Edytowane 4 Lutego 2016 przez Józef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Panowie mam do was pytanie, mam zamiar zakupić smar Penn precision reel grease (ten niebieski) oraz olej Hot Sauce Quantum. Czy te dwa smarowidła nie będą się ze sobą ''gryźć'' ? Nie będą się gryźć.Pamiętaj, że smary są produkowane na bazie oleju...Dla przykładu podgrzej jakikolwiek smar i zobacz co będzie się z nim dziać. ;-)Nie jestem tego pewien . Specjalistą nie jestem. Ale pewnie zależy to od tego na jakiej bazie robiony jest smar i czy to syntetyk, półsynyetyk czy mineralny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Cienki to może być serwisujący tym smarem skoro tak twierdzi. Jest to jeden z najlepszych dostępnych smarów. Większość zajechanych kołowrotków ma taką specyfikę że jaki by tam smar włożyć na czele z IOS-em,to po kilkudziesięciu obrotach i tak zrobi się czarny. Ardent do zajechanego kołowrotka się nie nadaje,bo go szkoda .W tych staruchach można ładować Mobilithy i inne "szajsy". Proszę sobie posmarować Ardentem z zachowaniem wszystkich reguł serwisowych Stellę lub TP SW i wiele innych kołowrotków w stanie b.dobrym i nie otwierać ich przez dwa lata,a nawet trzy przy dość mocnej eksploatacji. Zobaczy Pan wtedy co to jest Ardent. Smar to nie jest panaceum na bolączki kołowrotka i nawet najlepszy nie odmłodzi staruszka. Zapomniałem dodać że istnieje też oliwka Ardent którą należy się wspomagać.W szczególności na "main shaft" w warstwie tytanu.nie bede sie tu sprzeczal kto i jakim servisantem ,bo i po co ?kup pan,sprawdz i napisz pan co i jaktyle w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Jakby ktoś jeszcze się zastanawiał, czy Quantum Hot Sauce da radę w niskich temperaturach... Wsadziłem przesmarowanego wczoraj tym smarem Spro Passiona do zamrażarki i przypomniałem sobie o nim po 5 godzinach. Po takim leżakowaniu w -15 stopniach kołowrotek kręcił z nieco tylko większym oporem. W sumie to nawet fajniej i tak jakby dostojniej niż w temperaturze pokojowej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 'didi' co ty p.....ysz.pan Józef zęby zjadł na kołowrotkach tym bardziej na smarach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 ok kazdy ma swojego bozka,nie bede sie juz wypowiadal na tematy serwisu bo jak widac nie ma to najmniejszego sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi