Radza Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Co sądzicie o tym: http://www.bikeman.pl/smar-rowerowy-hanseline-titanium-grease-20-ml,3,17861,17568Nada się?R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 oczywiście że się nada, do rowerów, hulajnóg, łyżworolek i na siodło od ciągnika, jak również na zawiasy w oborze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radza Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 oczywiście że się nada, do rowerów, hulajnóg, łyżworolek i na siodło od ciągnika, jak również na zawiasy w oborze.Powstrzymam się od komentarza. Nie chce dostać bana.Może wypowie się ktoś kto zna się na płynach eksploatacyjnych a nie na drzwiach od obory... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Powstrzymam się od komentarza. Nie chce dostać bana.Może wypowie się ktoś kto zna się na płynach eksploatacyjnych a nie na drzwiach od obory...w tym temacie już padły nazwy co najmniej dziesięciu smarów nadających się do kołowrotków, zostały również opisane ich właściwości i zastosowania....więc po co drążyć wynalazki ? nic lepszego nikt już nie wymyśli w tym wieku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radza Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Nie ma to jak repremenda od stałego bywalca na forum. Poczekam... może ktoś się wypowie. Peace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Wiesz Radek ,może jesli byś trochę się wysilił i napisał co chcesz tym smarować, ew. zapytał czy ktoś używał ,używa takiego smarka , to nie dostałbyś takiej odpowiedzi .I staż nie ma tu nic do rzeczy . By nie trolowac to ja zapytam .Czym można przesmarować kołowrotki używane do łowienia w zimę spod lodu ,czyli male i używane przy minusowych temp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Robert np. Ardentem bo minus 40 stopni raczej nie będzie. Radek nie wiem czy ten co pokazany przez Ciebie będzie się nadawał do kołowrotków jeśli myślisz by tym je smarować bo praca łańcucha w rowerze czy nawet łożysk jest zgoła inna niż w kołowrotku. Potrzebujesz smaru o dobrej przyczepności, właściwym utrzymaniu smarności elementów współpracujących ze sobą a łożyska w kołowrotku masz wysokoobrotowe, zdaje się o innej charakterystyce pracy niż u roweru. Osobiście serwisowane zaubery smaruję Ardentem, kupię też Penna bo są tacy co chcą właśnie tym smarem mieć posmarowane kołowrotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Wiesz Radek ,może jesli byś trochę się wysilił i napisał co chcesz tym smarować, ew. zapytał czy ktoś używał ,używa takiego smarka , to nie dostałbyś takiej odpowiedzi .I staż nie ma tu nic do rzeczy . By nie trolowac to ja zapytam .Czym można przesmarować kołowrotki używane do łowienia w zimę spod lodu ,czyli male i używane przy minusowych temp.zdecydowanie niebieski penn , najdelikatniejszy z całej ferajny do lodowych maszyn idealny (nie mylić z paniami przy trasach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 A jednak niebieski ,a ja go widze jako zielony coś ze mną nie teges ,znaczy z oczyma .OK a oliwkę jaka polecicie . Najbardziej mnie wkurza jak kreciol na mrozie słabo kabłąk zamyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 A jednak niebieski ,a ja go widze jako zielony coś ze mną nie teges ,znaczy z oczyma .OK a oliwkę jaka polecicie . Najbardziej mnie wkurza jak kreciol na mrozie słabo kabłąk zamyka to może za dużo nakitowane smalcu w gniazda mocowania kabłąka albo w panel ze sprężyną i mechanizmem zbijaka, oliwka tak naprawdę każda poza quantumowską ja tego smaru penna zużywam od zaje.... i jakbym nie patrzył jest dla mnie niebieski, w sumie kolor nieistotny grunt że smar jest pierwsza klasa do pewnych zastosowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Dzieki w takim razie nic innego nie dokupuje bo wszystko mam -))Ale zapytam jeszcze czym mogę czyścic bebechy .kreciolkow, bez obawy o powłoki obudów ,elementy plastikowe ,gumowe .itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 benzyną ekstrakcyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Ja widać nauki Łukasza pomagają :-) zrozumieć he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Przemo, każdy się uczy do śmierci, ja akurat mam rozpuszczalnik ekstrakcyjny ale kupiłem też specjalnie beznynę ekstrakcyjną, ten sam skład, producent, ten sam zapach niczym się to nie różni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radza Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Wiesz Radek ,może jesli byś trochę się wysilił i napisał co chcesz tym smarować, ew. zapytał czy ktoś używał ,używa takiego smarka , to nie dostałbyś takiej odpowiedzi .I staż nie ma tu nic do rzeczy . By nie trolowac to ja zapytam .Czym można przesmarować kołowrotki używane do łowienia w zimę spod lodu ,czyli male i używane przy minusowych temp.Ok. Chciałbym smarować tylko i wyłącznie bebechy kołowrotka: duże koło, małe koło, przekładnie ślimakową. Pytam o ten smar bo znajomy bardzo go zachwala, a jest ślusarzem. Jest to jego nr. 1 do kołowrotków. Chcąc się upewnić że ma facet rację zacząłem szukać info w sieci i trafiłem tu :-). Jeśli nie doczekam się opinii o tym tytanowym smarze to Quantum Hot Sauce i fajnie.Dzięki,R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 ślusarze używają towotu i też go chwalą jak również dedykowanych smarówjakby ktoś znowu pytał a nie czytał wątku to można smarować i oliwić do woli:- smary firm: IOS, Ardent, Daiwa, Penn, Shimano, Quantum, ABU, Molykote itp- oliwki firm: Ardent, Penn, Alchemy oil (Hedgehog), IOS, ABU itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 ślusarze używają towotu i też go chwalą jak również dedykowanych smarówjakby ktoś znowu pytał a nie czytał wątku to można smarować i oliwić do woli:- smary firm: IOS, Ardent, Daiwa, Penn, Shimano, Quantum, ABU, Molykote itp- oliwki firm: Ardent, Penn, Alchemy oil (Hedgehog), IOS, ABU itpDodał bym do tego zestawu:- smar Shimano Drag Grease. Niedrogi i bardzo dobry na okładziny i koła zębate.- oliwka Quantum Hot Sauce - dość gęsta. Świetna na ośki główne. Oczywiście do lżejszych zastosowań. Do sprzętu sumowego itp. na oś tylko smar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Dzieki w takim razie nic innego nie dokupuje bo wszystko mam -))Ale zapytam jeszcze czym mogę czyścic bebechy .kreciolkow, bez obawy o powłoki obudów ,elementy plastikowe ,gumowe .itp benzyną ekstrakcyjną.Benzynka jest taka sobie,zostawia naloty. Najlepiej zastosować alkohol izopropylowy.Koszt serwisu niestety będzie wyższy ze względu na cenę tego specyfiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Benzynka jest taka sobie,zostawia naloty. Najlepiej zastosować alkohol izopropylowy.Koszt serwisu niestety będzie wyższy ze względu na cenę tego specyfiku Panie Józefie nie taki drogi http://allegro.pl/izopropanol-alkohol-izopropylowy-ipa-1l-ag-1000ml-i4823627543.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Benzynka jest taka sobie,zostawia naloty. Najlepiej zastosować alkohol izopropylowy.Koszt serwisu niestety będzie wyższy ze względu na cenę tego specyfiku Faktycznie. Ale od niektórych producentów zdecydowanie mniejszy nalot. Przetestowałem przez lata kilka rodzajów.Największy problem jest z czarnuchami typu Super X. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Dobrze oczyszcza ten alkohol izopropylowy? mam tu na myśli penetracje i wypłukanie starego smalcu z łożysk zamkniętych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Dobrze oczyszcza ten alkohol izopropylowy? mam tu na myśli penetracje i wypłukanie starego smalcu z łożysk zamkniętych Żeby dobrze wypłukać smar,to trzeba takie łożysko otworzyć,tak samo z nakładaniem świeżego towaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) Dodał bym do tego zestawu:- smar Shimano Drag Grease. Niedrogi i bardzo dobry na okładziny i koła zębate.- oliwka Quantum Hot Sauce - dość gęsta. Świetna na ośki główne. Oczywiście do lżejszych zastosowań. Do sprzętu sumowego itp. na oś tylko smar. racja o Quantum mi się zapomniało wpisać a do okładzin nie podałem bo nie wiem czy w ogóle go ktoś stosuje na szerszą skalę. Ja na szczęście mam 2 wersje Edytowane 29 Lutego 2016 przez ROOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Pytanie: co jakiś czas wrzucacie konkretne nazwy smarów konkretnych producentów. Akurat do takowych nie mam dostępu, ale miałbym do smarów niewędkarskich, typów wszelakich - jaki typ smaru zastosować do kołowrotków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Jak nie masz jeszcze zboczenia to napitol łt43 z rowerowego i tez bedzie chodził :-) a jak masz fotelowe zboczenie to juz tylko te wymieniane zostają :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi