coloumb Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) Google w telefonie tez nie dziala? http://www.google.pl/search?q=smar+do+ko%C5%82owrotka+jerkbait&oq=&gs_l=mobile-heirloom-serp.1.0.41l3.0.0.0.2731.1.0.0.1.1.0.0.0..0.0....0...1c..34.mobile-heirloom-serp..0.1.82.mPsq07wuddw Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez coloumb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laredo Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Google działa. Twojego linku jednak nie jestem w stanie otworzyć Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 A ja smarem shimano wysmarowałem Red Arca i.......cud....działa :-))) nie wybuchł :-)) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) Google działa. Twojego linku jednak nie jestem w stanie otworzyć Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu TapatalkaOj, masz wiec jakis problemik z telefonem, link smiga. Poszperaj w ustawieniach czy cus ???? Mozesz tez w googlach wpisac cos w ten desen - 'smar do kołowrotka jerkbait' ???? Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez coloumb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 site:jerkbait.pl "smar do kołowrotka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Szukałem trochę w necie i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Nurtuje mnie pytanie czy do smarowania kołowrotka muszę używać smaru który jest sprzedawany przez firmy produkujące taki sprzęt np PENN SHIMANO itd. Czy stanie się coś gdy użyję zwykłego smaru? Wiadomo że są różne klasy czy typy smarów, ale wg mnie nic nie powinno być a płacenie 70 zł za opakowanie wielkości kremu Nivea jest dla mnie lekką przesadą. Kiedyś nie miałem dostępu do takich smarów a używany od dawien dawna Tica Libra 3500 SA smarowana zwykłym smarem chodzi dziś o wiele lepiej niż niejeden nowy kołowrotek. A wy jakich smarów używacie? Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka wejdź sobie na sklepsumowy.pl zamów za 45 zł tubkę smaru Ardent i starczy Ci na posmarowanie albo ośmiu kołowrotków albo osiem razy tą ticę będziesz mógł posmarować czyli na cztery latka dwa razy w sezonie bo z takiej tubki tyle młynków się da bez problemu posmarować. Masz już mniejsze pieniądze a smary o niewłaściwych parametrach nie będą miały ani właściwej przyczepności ani nie będą spełniały swojej roli a tym sposobem nie sztuka doprowadzić przekładnię do takiego stanu że pomoże młynkowi tylko wymiana przekładni na nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Ardent godny polecenia Mam używam .Drogi ale wart zakupu , lepiej wydać raz na coś dobrego niż kilka razy na wynalazki które w sumie wyniosą drożej a i tak okazuje się później że jednak trzeba kupić ten lepszy a te tańsze służą później do smarowania zamków w drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) Picu picu mój dziedzicu... Jak dwa razy w roku będziee smarował to niech sobie kupi za 4zł jaxona ...I moge się założyć o skrzynke browara ze krzywdy przzekładni nie zrobi... I z tym od zamków tak samo.....Super hiper właściwości drogich smarów służą wydłużeniu czasu bez serwisu....Przemek po co takie głupoty piszesz? On teraz pomyśli ze trzeba dwa razy w roku smarować.... Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez przemow 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Nie trzeba. Przy normalnym użytkowaniu raz na dwa lata wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 @godski a jak wygląda u Ciebie to "normalne użytkowanie"? @laredo pamiętaj, żeby co jakiś czas przeczyścić i przesmarować rolkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Picu picu mój dziedzicu... Jak dwa razy w roku będziee smarował to niech sobie kupi za 4zł jaxona ...I moge się założyć o skrzynke browara ze krzywdy przzekładni nie zrobi... I z tym od zamków tak samo.....Super hiper właściwości drogich smarów służą wydłużeniu czasu bez serwisu....Przemek po co takie głupoty piszesz? On teraz pomyśli ze trzeba dwa razy w roku smarować....imienniku oczywiście że nie ma potrzeby smarować dwa razy w roku, wszystko zależy ile i jak kto wędkuje, ja przy swoim stylu i częstotliwości spiningowania smar w kołowrotku wolę wymienić co sezon czy przed czy po nie ma znaczenia. Co do jakości smaru to on się ot tak nie starzeje z dnia na dzień więc jeśli założyciel tematu zainwestuje w ardenta z pewnością korzystniej będzie to dla przekładni niż posmarowanie jej smarem jaxona, nie napisał zresztą że ma tylko ten jeden młynek, może ma więcej i smar będzie miał gdzie włożyć. Nie trzeba. Przy normalnym użytkowaniu raz na dwa lata wystarczy. jak spiningujesz w roku z 60-80 dni to jasne, ale jak więcej to już bym się zastanowił no i zależy jak ciężko bo to też ma znaczenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laredo Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 No jest kilka kołowrotków do przesmarowania, od małych np Ryobi Zauber 1000 do troszkę większych np PENN Spinfisher Sv 9500 czy 10500. Mnie w tym wszystkim o co chodzi. Chodzi o to że kiedyś po przesmarowaniu zwykłym smarem ten całkowicie zszedł z przekładni i odłożył się na boku pozostawiając zęby gołe czy z minimalną ilością smaru. Teraz trzeba znaleźć taki typ smaru który nie zejdzie z zębów przekładni tak łatwo. Chłopaki na hucie mówili mi że mają jakiś typ smaru na wysokie temperatury i on właśnie jest taki że dobrze się trzyma przekładni i nie zachodzi, w dodatku jest w miarę rzadki i nie zastyga. Ma kolor masła orzechowego. Kiedyś dostałem tubkę smaru Robinsona taka niebieska. Wg mnie to nie był smar a wazelina techniczna. Totalna lipa. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) Napisałem Ci jaki smar warto kupić wraz z oliwką z tej samej firmy a jak chcesz testować jakiś hutniczy to już twoja sprawa. Na przekładnię ma być dane tyle smaru by minimalnie go było między zębami przekładni a wycisnąć się nie powinno wiele więcej. Na wałek worma jeszcze mniej niż na przekładnię się daje, ja zależy jaki smar daję to w niektórych przypadkach rozrzedzam smar dawany na wałek worma dodatkowo oliwką z tej samej firmy co smar. Po co otóż po to że zbyt sztwny smar zamuli pracę wodzika na wormie i młynek znacznie ciężej pracuje. Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez Hunter_pike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laredo Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Hunter kupię ten smar o którym mówiłeś. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zawsze ! nadmiar smaru odłoży się na boku a przekładnia podczas obrotu będzie sobie pobierać.... Odnosze wrażenie ze niektorzy myślą że jak naładują super smaru to on stworzy 1 mm warstwę na zębach...... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Odnosze wrażenie ze niektorzy myślą że jak naładują super smaru to on stworzy 1 mm warstwę na zębach......ja tego nie napisałem co do reszty owszem masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zawsze ! nadmiar smaru odłoży się na boku a przekładnia podczas obrotu będzie sobie pobierać.... Odnosze wrażenie ze niektorzy myślą że jak naładują super smaru to on stworzy 1 mm warstwę na zębach...... Taaa i na dodatek ząbkowanie zniknie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pranagal Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Quantum Hot sauce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Nie wolno bo młynek wybuchnie....:-)))Profisher to klasa sama w sobie....Tak też myślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 ktoś może używał do smarowania przekładni tego smaru? Mobila Mobilith SHC 460 NLGIjak tak tak to jakie wrażenia i jak kołowrotek pracuje po nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Ten jest dużo lepszy https://www.amazon.com/Super-Lube-21030-Synthetic-Grease/dp/B000XBH9HI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Jeśli to czerwony mobilith to średnio nadaje się do przekładni. To typowy smar łozyskowy. Czyli do łożysk kulkowych i ślizgowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) więc jaki polecacie do przekładni oprócz shimano? Z mobila byś jakiś inny polecił do przekładni? Edytowane 24 Września 2016 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Masz 9 stron. Przeczytałeś jakie smary polecamy ??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi