SzczupakRzeczny Opublikowano 21 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2024 (edytowane) Cześć Człowiek siedzi w domu czeka na przyjście na świat córki i tak pomiędzy tym wszystkim coś by pogrzebał w sprzęcie. Możecie polecić jakieś sprawdzone smary od Daiwy/SLP Works ? Chodzi mi co dać : - na łożysko oporowe - przekładnię i pinion - wormshaft - tarcze hamulca Dodam, że używałem smarów od Shimano i coś bym zmienił Łowie tylko multikami w segmencie ultralight / Light. Z normalnym przełożeniem , żadnych sprinterów Edytowane 21 Maja 2024 przez SzczupakRzeczny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 14 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 (edytowane) Ardent Reel Butter Grease.Gdzie obecnie można kupić ten smar? Bo coś znaleźć nie mogę. Co ewentualnie ( z dostępnych na portalach) zamiast tego ardenta?-Shimano SHIP-0 ?-Shimano NLTS2 ?-Shimano ACE-2 ?-Shimano PERMALUB Grease ? Edytowane 14 Października 2024 przez binio1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 14 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 Quantum Hot Sauce Reel Grease Ten smar bardzo przypomina mi smar do składania silników : Smar montażowy Red Line Assembly Lubricant 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 17 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2024 Cześć Człowiek siedzi w domu czeka na przyjście na świat córki i tak pomiędzy tym wszystkim coś by pogrzebał w sprzęcie. Możecie polecić jakieś sprawdzone smary od Daiwy/SLP Works ? Chodzi mi co dać : - na łożysko oporowe - przekładnię i pinion - wormshaft - tarcze hamulca Dodam, że używałem smarów od Shimano i coś bym zmienił Łowie tylko multikami w segmencie ultralight / Light. Z normalnym przełożeniem , żadnych sprinterów Zastosuj do UL smar typu daiwa slp104Musi miec małe opory toczenia. Ogólnie przy ultra light smar rzadszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 17 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2024 Ardent Reel Butter Grease.Gdzie obecnie można kupić ten smar? Bo coś znaleźć nie mogę. Co ewentualnie ( z dostępnych na portalach) zamiast tego ardenta?-Shimano SHIP-0 ?-Shimano NLTS2 ?-Shimano ACE-2 ?-Shimano PERMALUB Grease ?Ardent to smar twardy gęsty. Nie przypominam sobie innej marki smaru o podobnej konsystencji. Raczej do młynków zurzytych lub na cięższe obciążenia stosuje. Polecam SLP104 do lekkiego spiningu, lub shimano dg serie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jesień Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 (edytowane) Czy dobrze zrozumiałem. Olejek Super Lube z igłą 7ml nadaje się do łożysk, rolki, knoba, ramion kabłąka... a smar syntetyczny Super Lube np:12gr.do przekładni? Widzę, że te produkty są dostępne na Allegro i chcę się na nie skusić ale muszę wiedzieć co do czego. https://allegro.pl/oferta/smar-super-lube-51014-14022679025 https://allegro.pl/oferta/uniwersalny-smar-teflonowy-12g-super-lube-21014-14242857689 Edytowane 17 Listopada 2024 przez GoFishing! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia Smar Lubriten EPS1 250g do przekładni ślimakowych zębatych reduktorów DREL 5904198008587 za z Warszawa - Allegro - (16199418113) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi