Skocz do zawartości

Jak rozpoznać Wilka ?

samwieszkto

Rekomendowane odpowiedzi

Bujo - Krokus we wieżyczce , do której po kretych schodach się szło , czy póżniejszy ?   

Chyba ten pozniejszy, nie pamietam juz nazwy ulicy ale na parterze byl :) Wedki chociazby Talona byly tez oczywiscie na Nawrocie. Byl tez sklepik na Olechowie z przesympatycznym wlascicielem gdzie chodzilem najczesciej :) 

Wojtek, przestań, bo Grzesiek zaraz dotrze do prawdy - że to jednak Ty jesteś wilkiem :) ;)

Spokojnie, już wszystkich Wilców wyłapałem. :D  @Baars się nie łapie na razie.

Krzysiek_W - chyba powoli łapię to trollownie. -_-

Wrzuciłem krótki filmik zupełnie obok tematu, a ileż spalonego paliwa zasiliło atmosferę w CO2 ^_^

I to całkiem twórczo! Rany, obym się tylko nie wciągnął, bo marny los moderatorów :lol:

What does the Wolf say?!? :P

Pozdrawiam

Grzesiek

Miasto fabryk i kominów 

I rewolucyjnych burz

Gdy cię Łódź czerwona trzyma

To nie puści już

Sam nie wiesz kiedy Łódź

Złapała cię w swą sieć

Chcesz iść, Łódź woła wróć

Tu pracuj i tu siedź

O najpiękniejszym z miast

Piosenkę sobie nuć

Oczarowała nas wspaniała, stara Łódź...

W skali świata jedyne takie miasto. Absolutnie unikalna fabryczna zabudowa. Największy, poza Wiedniem, ładunek eklektyzmu i w mniejszej ilości secesji. Miejscami miasto przepiękne, niestety w większości zrujnowane. Choć dużo zmieniło się na dobre i poprawa systematycznie następuje. Zarazem też najuboższe z dużych miast polskich, z ciągłym odpływem mieszkańców w poszukiwaniu lepszego życia. Na początku lat '90 drugie miasto w Polsce z milionową populacją, dzisiaj z tego zostało podobno 730 tyś i prognozy są złe. Za 20 - 30 lat osiągniemy wielkość Kielc jak tak dalej pójdzie. Systematycznie źle, wręcz fatalnie rządzona i przez wszystkich, od władz centralnych po media, traktowana po macoszemu. W większości prognoz pogody, nie ujmuje się Łodzi, zauważyliście? Jest Wawa, Kraków, Poznań, Breslau i Kielce, Łodzi nie ma nigdy. Tak jakby nie istniała.

A my mieszkańcy, zwłaszcza ci po 40 co mamy zrobić? My tu mamy swoje domy, swoją niskopłatną pracę ( o ile w ogóle ją mamy ), swoje upadające firmy, swoje dzieci, żony i kochanki, swoje wspomnienia... Gdzie nam iść? Czego szukać w wielkim świecie? Nawet ryby cholera nie ma gdzie złowić.

Stworzona od podstaw z małej wioski przez Niemców, którzy tutaj ulokowali przemysł włókienniczy z powodu dużej ilości rzek. Który to przemysł jak wiadomo potrzebował wody. Potem przez Żydów i Rosjan, którzy przyszli później, w zasadzie systematycznie eksploatowana i niszczona. Nie mamy za co im być wdzięczni.

Edytowane przez skippi66

Oooo .. :) To był czas na Jaracza , kiedy za ladą można było czasem spotkać Mirka Ćwiklińskiego siedzącego w stertach muchowych gazet , a niewielka  przestrzeń była naładowana tak dobrą atmosferą , że .. mucha nie siada .. :)

• Like 1

Oooo .. :) To był czas na Jaracza , kiedy za ladą można było czasem spotkać Mirka Ćwiklińskiego siedzącego w stertach muchowych gazet , a niewielka  przestrzeń była naładowana tak dobrą atmosferą , że .. mucha nie siada .. :)

Tak dokladnie :) 

Tam tez po raz pierwszy widzialem blanki American Pro, ktore pozniej staly sie moimi ulubionymi na poltorej juz dekady :) 

Tą nazwę to chyba na Polskę wymyślił Wojtka Żbikowskiego brat , bo w Ameryce Batsony nazywały się wówczas Rainshadow :) Popatrz jak świat się momentami zawęża .. Jesienią przezbrajałem swoją szklaną muchówkę , właśnie na Rainshadow .. :)

ps. wilku widziałem twoje foty, ale te nowsze,a nie z czasów miami vice....i widze troche wyliniałeś :D

....straszny kozak jestes za kompem wiec jak nastepnym razem ogarnie cie czarne zło i bedziesz chciał rozłądowac negatywne emocje..uprzejmie zapraszam na ring....mate... do klatki ...czy gdzie tam cie jeszcze dostawałeś w p........l....z przyjemnością sprawdze czy jest ta wilcza zwinność ;) podbijaj na priv :D

....ja bym się też chętnie zmierzył ale na kosy.

• Like 2

Mój profesor filozofii tłumaczył nam kiedyś co oznaczało nieco zgrane obecnie pojecie "ideii" w Platońskim rozumieniu i w którymś momencie powiedział dobitnie nie można mieć idei do kiszenia kapusty,- myślę, że Wilk ma bo taki z niego filozof  :lol:  :lol:  :lol:

A w ogóle wydaje mi się, że znów się pokazał tu: http://jerkbait.pl/topic/31517-phenix-pst-894/#entry1345541

Ps

Jeśli to normalny użytkownik tylko pozbawiony czucia,- to naturalnie przeproszę -_-

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 1

...A w ogóle wydaje mi się, że znów się pokazał tu: http://jerkbait.pl/topic/31517-phenix-pst-894/#entry1345541

Ps

Jeśli to normalny użytkownik tylko pozbawiony czucia,- to naturalnie przeproszę -_-

Po ilu postach poleciał tym razem? Dwóch?  :D 

Musi się na korki do trollujących na onetowych forach gimnazjalistów zapisać, inaczej bida, leci niemal z marszu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...