Zwierzu Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 @misiek, a ten olej to extra vergine z pierwszego tłoczenia musi być, czy może tak MÖLLER’S tran wystarczy ? .Śmieję się, bo perspektywa oddawania rzutów tłustą plecioną i wyhamowanie jej paluchem na multiku to raczej mało miła perspektywa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Jako stary plecionkowiec, przerabiałem z pincet sposobów "zabezpieczania plecionki" przed zamarzaniem.I albo 3/4 czasu na rybach trzeba się pitolić, w kółko "dolewać" glikolów-srolów, albo się szamotać bo oleje się zaczynają lepić, co 2-3 rzuty zbierać szmato tłusty szron ze wszelkim syfem co się zdąży przyczepić, itp., itd....Żyłka, to raczej jedyne lekarstwo, zdrowo i bezstresowo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Żyłka, to raczej jedyne lekarstwo, zdrowo i bezstresowo tak po prostu? lowic zamiast sie palowac? eee tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Nie znasz się pitt jak w zimowym czasie słabo biorą, to się człek przynajmniej pobrandzlować może nad plecionką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zomer Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Od trzech sezonów używam oleju jadalnego i nie zauważyłem by niszczył pletke. Co do minusów to faktycznie czynność trzeba powtarzać, i niektóre pletki zmieniły kolor, ale czy to ma znaczenie?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 (edytowane) @misiek, a ten olej to extra vergine z pierwszego tłoczenia musi być, czy może tak MÖLLER’S tran wystarczy ? .Śmieję się, bo perspektywa oddawania rzutów tłustą plecioną i wyhamowanie jej paluchem na multiku to raczej mało miła perspektywa .Ostatnio użyłem oliwy z oliwek ;-), fakt przy multiku to raczej słabo by było. A ten Möller's tran to za atraktor mógłby robić :-) Edytowane 4 Grudnia 2013 przez misiek116p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 ja plećkę pocieram smalcem... sama natura... czasem tez pocieram skwarką - działa jako atraktor zanetowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Takie wpisy "lubię" najbardziej .Nie mam, nie próbowałem, coś tam słyszałem - ale polecam.@staszek123, rozumiem że liczysz na to że ktoś to za Ciebie sprawdzi ? A tak poważnie, ....Jeju, jeju, ryby, woda, ekologia, fauna, flora, a gdzie komfort machania kijem, przyjemność z wędkowania, każdy radzi jak może aby było lepiej. Po co zaraz krytyka. Coraz gorzej na forum, już nawet czasami brak przyjemności z czytania samego, o wypowiadaniu to nie wspomnę bo zaraz fachowiec jeden z drugim "zgani" że to jest fe, złe, niemoralne, ewentualnie naganne.I jak by nie patrzył to znajdzie się to w niejednym poście.... Zwierzu to nie personalnie do Ciebie, żebyś się nie czepiał zaraz. Taki mały OT po % 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszche Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 To nie jest koszerne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 ja plećkę pocieram smalcem... sama natura... czasem tez pocieram skwarką - działa jako atraktor zanetowy To jest żart ? Bo słabo widzę, żeby latać na ryby z kawałkiem słoniny w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 ...Coraz gorzej na forum, już nawet czasami brak przyjemności z czytania samego, o wypowiadaniu to nie wspomnę bo zaraz fachowiec jeden z drugim "zgani" że to jest fe, złe, niemoralne, ewentualnie naganne.I jak by nie patrzył to znajdzie się to w niejednym poście.... Zwierzu to nie personalnie do Ciebie, żebyś się nie czepiał zaraz.Ja się czepiam tylko do pewnego sposobu przekazywania rzekomej "sprawdzonej" wiedzy.@Pietruk, chciałbyś aby ktoś polecał Ci sprzęt/sposoby/metody etc etc których sam nigdy nie próbował, nie miał w rękach itd. Ale za to od znajomego słyszał że ...Co wartościowego wnosi do dyskusji informacja która jest niepewna i niewypróbowana ? Chciałbyś korzystać z takich rad, wyprobować je na własnej "skórze" i sprzęcie który niejednokrotnie kosztuje powyżej xxxx złotych ?Do kogo wtedy skierować pretensje jak coś się stanie - do właściciela wpisu z błaganiem o zwrot kosztów za poniesione straty ? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Gdy zaczynają się pierwsze przymrozki kuuję szpulkę nowej Fireline. Nowa nie zamarza i spokojnie obłowimy końcówkę sezonu. Ważne jest, zby po każdym wędkowaniu wytrzeć plecionke i nawinąć ją suchą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Ja się czepiam tylko do pewnego sposobu przekazywania rzekomej "sprawdzonej" wiedzy.@Pietruk, chciałbyś aby ktoś polecał Ci sprzęt/sposoby/metody etc etc których sam nigdy nie próbował, nie miał w rękach itd. Ale za to od znajomego słyszał że ...Co wartościowego wnosi do dyskusji informacja która jest niepewna i niewypróbowana ? Chciałbyś korzystać z takich rad, wyprobować je na własnej "skórze" i sprzęcie który niejednokrotnie kosztuje powyżej xxxx złotych ?Do kogo wtedy skierować pretensje jak coś się stanie - do właściciela wpisu z błaganiem o zwrot kosztów za poniesione straty ? . Taki rodzaj dyskusji- wymiany pomysłów nazywa się "burza mózgów" i jest praktykowany nawet przez naukowców. Zapewne nie na co dzień, ale jednak.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Up...Panowie jakieś nowe sposoby ? Podobno wd40 daje radę :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 używam tego https://allegro.pl/cx80-silikon-spray-500ml-i6933726931.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ds_rl=1262556&ev_campaign=_mtrzcj_pla_chemia_samochodowa&ev_adgr=Main_adgroup&gclid=EAIaIQobChMI86u67dbj3gIVirUYCh21xA0LEAQYBCABEgLRNfD_BwE&gclsrc=aw.ds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Lepszy jest suchy PTFE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi