Skocz do zawartości

Zabezpieczenie plecionki.

misiek116p

Rekomendowane odpowiedzi

Jako stary plecionkowiec, przerabiałem z pincet sposobów "zabezpieczania plecionki" przed zamarzaniem.

I albo 3/4 czasu na rybach trzeba się pitolić, w kółko "dolewać" glikolów-srolów, albo się szamotać bo oleje się zaczynają lepić, co 2-3 rzuty zbierać szmato tłusty szron ze wszelkim syfem co się zdąży przyczepić, itp., itd....

Żyłka, to raczej jedyne lekarstwo, zdrowo i bezstresowo.. :)

@misiek, a ten olej to extra vergine z pierwszego tłoczenia musi być, czy może tak MÖLLER’S tran wystarczy ? ;).

Śmieję się, bo perspektywa oddawania rzutów tłustą plecioną i wyhamowanie jej paluchem na multiku to raczej mało miła perspektywa <_<.

Ostatnio użyłem oliwy z oliwek ;-), fakt przy multiku to raczej słabo by było. A ten Möller's tran to za atraktor mógłby robić :-) Edytowane przez misiek116p

Takie wpisy "lubię" najbardziej ^_^.

Nie mam, nie próbowałem, coś tam słyszałem - ale polecam.

@staszek123, rozumiem że liczysz na to że ktoś to za Ciebie sprawdzi ?

A tak poważnie, ....

Jeju, jeju, ryby, woda, ekologia, fauna, flora, a gdzie komfort machania kijem, przyjemność z wędkowania, każdy radzi jak może aby było lepiej. Po co zaraz krytyka. 

Coraz gorzej na forum, już nawet czasami brak przyjemności z czytania samego, o wypowiadaniu to nie wspomnę bo zaraz fachowiec  jeden z drugim "zgani" że to jest fe, złe, niemoralne, ewentualnie naganne.

I jak by nie patrzył to znajdzie się to w niejednym poście....

Zwierzu to nie personalnie do Ciebie, żebyś się nie czepiał zaraz.

Taki mały OT po %  :D

• Like 1

...Coraz gorzej na forum, już nawet czasami brak przyjemności z czytania samego, o wypowiadaniu to nie wspomnę bo zaraz fachowiec  jeden z drugim "zgani" że to jest fe, złe, niemoralne, ewentualnie naganne.

I jak by nie patrzył to znajdzie się to w niejednym poście....

Zwierzu to nie personalnie do Ciebie, żebyś się nie czepiał zaraz.

Ja się czepiam tylko do pewnego sposobu przekazywania rzekomej "sprawdzonej" wiedzy.

@Pietruk, chciałbyś aby ktoś polecał Ci sprzęt/sposoby/metody etc etc których sam nigdy nie próbował, nie miał w rękach itd. Ale za to od znajomego słyszał że ...

Co wartościowego wnosi do dyskusji informacja która jest niepewna i niewypróbowana ? Chciałbyś korzystać z takich rad, wyprobować je na własnej "skórze" i sprzęcie który niejednokrotnie kosztuje powyżej xxxx złotych ?

Do kogo wtedy skierować pretensje jak coś się stanie - do właściciela wpisu z błaganiem o zwrot kosztów za poniesione straty ? :mellow:.

Ja się czepiam tylko do pewnego sposobu przekazywania rzekomej "sprawdzonej" wiedzy.

@Pietruk, chciałbyś aby ktoś polecał Ci sprzęt/sposoby/metody etc etc których sam nigdy nie próbował, nie miał w rękach itd. Ale za to od znajomego słyszał że ...

Co wartościowego wnosi do dyskusji informacja która jest niepewna i niewypróbowana ? Chciałbyś korzystać z takich rad, wyprobować je na własnej "skórze" i sprzęcie który niejednokrotnie kosztuje powyżej xxxx złotych ?

Do kogo wtedy skierować pretensje jak coś się stanie - do właściciela wpisu z błaganiem o zwrot kosztów za poniesione straty ? :mellow:.

Taki rodzaj dyskusji- wymiany pomysłów nazywa się "burza mózgów" i jest praktykowany nawet przez naukowców. Zapewne nie na co dzień, ale jednak..

• Like 1

• 4 lata później...