Tarłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Witam Jak w temacie, czy ktoś z Was posiada może taki zestaw??????? Szukam czegoś co obsłuży trociowo-szczupakową wędkę, a po zmianie szpuli i wędki da się łowić lekko, a nawet bardzo lekko? poniżej link do szpuli. http://www.japantackle.com/Tuning_parts/ZPI_MG_spools_Shiman o.htm Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Tarlos@Uwaga ogólna. Nie posiadam tego kołowrotka. Ale w sprzęcie tej klasy i jakości nie wymienia się szpulek na łowisku. Po prostu stosuje się drugą wędkę z drugim Conquestem 101 wyposażonym powiedzmy w lżejszą szpulkę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 A nie lepiej CC101DC, z tego co wiem da sie rzucać bardzo lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 A czy ja gdziekolwiek napisałem, że chodzę na ryby z dwiema wędkami i wymieniam szpulkę w multiplikatorze na łowisku - zważywszy na to, że oprócz szpulki trzeba również wymienić system hamulcowy?Nie ja tak nie napisałem, zapytałem tylko czy ktoś miał doświadczenia z takim zestawem i czy moje założenie - pytanie jest słuszne.Pzdr.Tarłoś P.S.Poza tym, odpowiadam sarkazmem na sarkazm; jakbym miał tyle kasy żeby sobie kupić dwa conquesty to bym nie zadawał pytania na forum tylko bym je kupił! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Cześć,Używam zmodyfikowanego multiplikatora okrągłego ze szpulką ZPI RC-416RS. Oczywiście nie chodzi o poprawę długości rzutów przy wymianie szpulki - zresztą chyba takie było założenie Tarlosa. Przy zastosowaniu takiej szpulki uzyskuje się znaczne poszerzenie możliwości rzutowych multiplikatora. I tak jak można było przed rzucać 10g to po modyfikacji 5g przynęty latają bardzo dobrze. Powiedz mi jeszcze czy kupujesz taki multik, czy masz już go i chcesz dokupić szpulkę? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Witam Nie niemam takiego multika ale jeden z planów zakupowych na ten rok zakłada takie rozwiązanie. Czy przy pomocy tuningowanej szpulki ( RC-601) można komfortowo rzucać przynętami czterogramowymi? A może szpule innego producenta spełnią te założenia? Cały czas mówię o Conquescie 101 Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 już mija dobrze ponad tydzień i japońce nie odpisali jeszcze jaka jest waga szpulki wtedy mozna się by zastanawiać jaki byłby komfort machania lekkimi wabikami z tego multika. sam zastanawiałem sie nad takim kręckiem +szpulka i magnes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Właśnie szukam takiego uniwersała a ten właśnie może spełniać tą funkcję.Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 4g to już mało niestety. Moja szpulka przy podobnych parametrach jeśli chodzi o średnicę odżywa przy około 6-7g i później w górę jest już fantastycznie. Oczywiście da się lżej ale to już nie jest to. Myślę, że jednak w przypadku CC 101 i lekkiej szpulki jesteś w stanie zejść do około 5g tak by komfortowo łowić. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 WitamDzięki za info. W zasadzie 5 gram jest ok, ale poczekam być może ktoś jest użytkownikiem takiego combo i podzieli się swoimi doświadczeniami. Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 jak dobrze pujdzie to za jakies 2 tygodnie będę mógł cos powiedziec o tym combajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Super , w takim razie czekam na info.Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 jak dobrze pujdzie to za jakies 2 tygodnie będę mógł cos powiedziec o tym combajnie Witam, No ladnie :D Musze szukac czegos innego :D Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 bespośrednio z JapanTackle może bedzie <_< ale trzeba czekać sporo na szpulkę <_< Bujo no musowo szukaj innego jak bedziemy mieli takie same to obciach bedzie a może szukaj Ito-MB <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Witam, Hasior mam inny pomysl ale ci o nim nie powiem bo znowu mi kupisz sprzed nosa i bade musial dalej kombinowac a jak wspominales dwa takie same multiki to obciach :D Do ITO Monoblocka mialy byc jakies korbki i wspominali mi tez o szpulce :D Mam w domu fajny multik do tuningu ale niestety na zla reke. Bede musial sie przyzwyczaic bo tego modelu nie produkowali na lewa Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 A pewnie ten fajny multi to jakieś abu 1600 2600 albo coś w tym stylu <_< ja miałem jeszcz pomysł w stylu 101DC ale już wyrosłem z niego chyyyyba co do combajna CC101 to jak miałbym czekać miecha to oleję system,ja jestem zbytnio niecierpliwy <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Witam,i co ktoś z Was miał już okazję testować takie combo jak w tytule?Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Witam,tak z ciekawości odświeżę wątek, może ktoś w ostatnim czasie miał okazję...?Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi