Skocz do zawartości

Conquest 101 ze szpulą Rc - 601

Tarłoś

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak w temacie, czy ktoś z Was posiada może taki zestaw???????

Szukam czegoś co obsłuży trociowo-szczupakową wędkę, a po zmianie szpuli i wędki da się łowić lekko, a nawet bardzo lekko?

poniżej link do szpuli.

http://www.japantackle.com/Tuning_parts/ZPI_MG_spools_Shiman o.htm

Pzdr.

Tarłoś

A czy ja gdziekolwiek napisałem, że chodzę na ryby z dwiema wędkami i wymieniam szpulkę w multiplikatorze na łowisku - zważywszy na to, że oprócz szpulki trzeba również wymienić system hamulcowy?

Nie ja tak nie napisałem, zapytałem tylko czy ktoś miał doświadczenia z takim zestawem i czy moje założenie - pytanie jest słuszne.

Pzdr.

Tarłoś

P.S.

Poza tym, odpowiadam sarkazmem na sarkazm; jakbym miał tyle kasy żeby sobie kupić dwa conquesty to bym nie zadawał pytania na forum tylko bym je kupił!

Cześć,

Używam zmodyfikowanego multiplikatora okrągłego ze szpulką ZPI RC-416RS. Oczywiście nie chodzi o poprawę długości rzutów przy wymianie szpulki - zresztą chyba takie było założenie Tarlosa. Przy zastosowaniu takiej szpulki uzyskuje się znaczne poszerzenie możliwości rzutowych multiplikatora. I tak jak można było przed rzucać 10g to po modyfikacji 5g przynęty latają bardzo dobrze. Powiedz mi jeszcze czy kupujesz taki multik, czy masz już go i chcesz dokupić szpulkę?

Pozdrawiam

Remek

Witam

Nie niemam takiego multika ale jeden z planów zakupowych na ten rok zakłada takie rozwiązanie.

Czy przy pomocy tuningowanej szpulki ( RC-601) można komfortowo rzucać przynętami czterogramowymi? A może szpule innego producenta spełnią te założenia?

Cały czas mówię o Conquescie 101

Pzdr.

Tarłoś

4g to już mało niestety. Moja szpulka przy podobnych parametrach jeśli chodzi o średnicę odżywa przy około 6-7g i później w górę jest już fantastycznie. Oczywiście da się lżej ale to już nie jest to. Myślę, że jednak w przypadku CC 101 i lekkiej szpulki jesteś w stanie zejść do około 5g tak by komfortowo łowić.

Pozdrawiam

Remek

Witam,

Hasior mam inny pomysl ale ci o nim nie powiem bo znowu mi kupisz sprzed nosa i bade musial dalej kombinowac a jak wspominales dwa takie same multiki to obciach :D :D :D

Do ITO Monoblocka mialy byc jakies korbki i wspominali mi tez o szpulce :D :D :D

Mam w domu fajny multik do tuningu ale niestety na zla reke. Bede musial sie przyzwyczaic bo tego modelu nie produkowali na lewa :angry:

Pozdrawiam,

Bujo

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...