Skocz do zawartości
  • 0

Windy kotwiczne f-my TRAC

PiECIA

Pytanie

Witam,

Winda kotwiczna TRAC Fisherman 2

Czy ktoś z forumowiczów używa bądź zna jakieś opinie na temat tego urządzenia? Cena dosyć przystępna, dostępność w kraju bezproblemowa. Z zalet jakie ja widzę to suche ręce i rękawiczki podczas późnojesiennych łowów. Z minusów maksymalny ciężar kotwicy to 9,1kg. Niestety bywają sytuacje, że muszę używać 14-tki. No i ciekawe jaki ma toto apetyt na prąd...

Edytka: Zauważyłem, że są również mocniejsze obsługujące kotwice do 13,6kg:)

Edytowane przez mario

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Szanowni,

czy miedzy modelami Angler 30 a Deckboat 40 jedyną różnicą jest fakt, że ta druga obsługuje cięższe kotwice? Czy przy obydwu rolka jest oddzielnym elementem? Czy rolki są w komplecie z windą? Chyba dojrzałem do zakupu i takie wątpliwości ostatnie przed dodaniem do koszyka mnie naszły:)

• 0

@PiECIA, obie windy mają w zestawie rolkę kotwiczną. Angler 30 jako element osobny, Deckboat 40, jako element zintegrowany. Teoretycznie, obie windy mają tą samą moc, ale ponieważ Angler 30 ma osobno rolkę, to po montażu, może to znacząco utrudnić wciąganie na nią kotwicy (Rolka może być wyżej od windy, dalej, krzywo przykręcona, itp...). Dlatego Angler 30 ma podaną mniejszą kotwicę. 

• 0

Witam

Odkopuję temat mam Trac 40 gen.3

popracowała zaledwie kilka razy i rozsypał się wałek napędowy podczas wciągania kotwicy :/ kotwica to river 30 lbs. Czy miał ktoś kiedyś taką usterkę ? Zgłosiłem do sprzedawcy uszkodzenie w ramach gwarancji. Nie wiem jak wstawić tu zdjęcie poglądowe

Pozdrawiam

Edytowane przez sobol73

• 0

Witam

Odkopuję temat mam Trac 40 gen.3

popracowała zaledwie kilka razy i rozsypał się wałek napędowy podczas wciągania kotwicy :/ kotwica to river 30 lbs. Czy miał ktoś kiedyś taką usterkę ? Zgłosiłem do sprzedawcy uszkodzenie w ramach gwarancji. Nie wiem jak wstawić tu zdjęcie poglądowe

Pozdrawiam

Ja miałem dokładnie tak samo kilka lat temu .

Podobno bęben ma wadę fabryczną i wystarczy nawiercić mały otwór w nim aby odprężyć materiał albo obrócić bęben o 180 stopni ( już nie pamiętam bo z 5 wiosen temu to było )

U mnie bęben wymieniony ekspresowo dostosowałem się do zaleceń i wyciągarka przerobiła dwa sezony zanim dziobówke kupiłem ;)

• Like 1