Skocz do zawartości
  • 0

Windy kotwiczne f-my TRAC

PiECIA

Pytanie

Witam,

Winda kotwiczna TRAC Fisherman 2

Czy ktoś z forumowiczów używa bądź zna jakieś opinie na temat tego urządzenia? Cena dosyć przystępna, dostępność w kraju bezproblemowa. Z zalet jakie ja widzę to suche ręce i rękawiczki podczas późnojesiennych łowów. Z minusów maksymalny ciężar kotwicy to 9,1kg. Niestety bywają sytuacje, że muszę używać 14-tki. No i ciekawe jaki ma toto apetyt na prąd...

Edytka: Zauważyłem, że są również mocniejsze obsługujące kotwice do 13,6kg:)

Edytowane przez mario

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jak chcesz kupić prywatnie to 100 sztuk Ci nie będzie potrzebne. Jak masz firmę, to musisz dać gwarancje i rękojmię - 2 lata. Dajmy na to, że sprowadzisz 100 sztuk, z VAT, cłem i przesyłka wyjdzie ok. 500 zł sztuka. 20 sztuk odłożysz na naprawy gwarancyjne (szybka wymiana Klientowi, aby nie czekał aż wyślesz do Chin bo po 14 dniach i tak może zrezygnować). masz 80 sztuk w cenie 600 zł, aby zarobić musisz dodać marzę, minimum 30%, mniej się nie opłaci. Czyli cena detaliczna wyjdzie 860 zł. A cena Strike 25 w Atanie wynosi 980 zł. - Szach i mat

To wszystko pod warunkiem, ze masz odpowiedni magazyn i inne zasoby aby to ogarnąć (np kasa na zakup i zapłacenia innych opłat), i inne źródło dochodu, bo jak to ma być to jedyna to przy takiej marży wystarczy ci na jeden miesiąc życia pod warunkiem, że sprzedasz te 80 sztuk w jeden miesiąc, no może w dwa.

Taka demagogia ma oparcie pod warunkiem że biznes opierasz na sprzedaży jednego produktu.

Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka

• 0

To wszystko nie zmienia faktu, że mamy na forum kilku kolegów z Ukrainy, którzy zapewne mogą pomóc w zakupie egzemplarza za odpowiednią zachętą.

Ja wiem, że odezwą się głosy o przemycie, uszczuplaniu budżetu Państwa itp. od osób, które nigdy nie przywiozły sobie nic ze sklepu bezcłowego, a z wycieczki do USA przywiozły jedynie wspomnienia.

• Like 1

• 0

Taka demagogia ma oparcie pod warunkiem że biznes opierasz na sprzedaży jednego produktu.

..czemu? (po co?)  demagogia - to proste wyliczenie /odpowiedz na podejrzenie kolegi nurek28 "czemu tak tanio" - tekst powyżej 

• 0

ale to właśnie napisałem, dla jednego produktu nieopłacalne, dla uzupełnienia działalności pewnie tak, ale i tak cenowo będziesz na poziomie niewiele (10%) odbiegającym od ceny obecnego sprzedawcy.

Co do sprowadzania z Ukrainy to droga wolna, oby tylko działało i się nie psuło, jedni sprowadzają kołowrotki i przynęty na własne potrzeby z Japonii, to i można windę kotwiczną, pontony i wędki.

• 0

... nikt nie pisze o dużym hałasie jaki podczas opuszczania z niej się wydobywa po roku użytkowania już mi głupio było robić taki rumor.

Korzystam ze zwykłej linki i ciężarka.

..pisze pisze.. ..poczytaj wcześniej.. pytania o wolny opad padają własnie w tym kontekście - przy wyciąganiu kotwicy ma to już marginalne znaczenie  ;)

• 0

Udało mi się że puścili bez problemu.

Paczkę dostarczyło DPD.

Mi wysyłała Ciocia jako gift, wartość 50$.

Mam jedno pytanie do użytkowników czy u was ta rolka z przodu co po niej idzie linka tez ma takie luzy i tak lata na boki ?

Do łodzi 4.5 m wystarczy 25 lbs grzybek jako obciążenie ?

Edytowane przez szczupak1

• 0

..................... czy u was ta rolka z przodu co po niej idzie linka tez ma takie luzy i tak lata na boki ?

Do łodzi 4.5 m wystarczy 25 lbs grzybek jako obciążenie ?

...trochę goni ale czy aż tak bardzo...mi nie przeszkadza specjalnie - jakby co to załóż podkładki jakieś..

..ciężarek 12 kg wystarcza mi w zupełności na rzece i na stojącej .... na morzu niezbyt ;)

• 0

Do osób zainteresowanych, filmik wrzucony przez użytkownika szczupak1, pokazuje podróbki.

TO NIE SĄ WINDY TRAC

TO NIE SĄ "NA LICENCJI TRAC" jak Ukraińcy twierdzą. Nie ma czegoś takiego

Ten sprzęt to podróbki Wind Gen.1

Jak rozpoznać:

TRAC nie produkuje już tych modeli.

Nie ma czegoś takiego jak "Na licencji TRAC"

Kiedy niektóre maszyny i narzędzia do produkcji tych modeli, zostały skradzione, TRAC zmienił kolorystykę logo tak żeby to szybko rozpoznać, na czas rozpraw sądowych i uprawomocnienia się wyroków. Dlatego można to rozpoznać w następujący sposób:

Logo-por%C3%B3wnanie.jpg

• Like 3

• 0

No aż poszedłem sprawdzić na mojej ściągniętej z USA jest takie logo jak na dole. Więc oryginał. Uffff. hehe

Zgadza się że na filmie podróba. Całkiem innego mam pilota i na obudowie jest też takie srebrne logo a na filmie nie ma nic. Pozdro

A to chyba oni podrabiają http://www.jianlong-electric.com/products/e201612261331483067.html

Edytowane przez szczupak1