meme174 Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 (edytowane) orvis kaseciakm? Bardzo fajny - nie mam z czym poruwnac bo i cabelas i taimen nie ta liga, jest terkota hamulec moze miec troche za duzo przeskaki w sile hamowania ale tak jest git, 3 szpule, szybka wymiana i ladne opakowanie Jak wroce do domu wstawie foty Co do linki to jak na nowicjusza rzucam na 18 metrow wiec chyba zle nie jest, najwieksze muchy mialy po okolo 12-15 cm wiec nie jest chyba zle Czekam az troche sie poducze i wezme w obroty zestaw na szczuple - redington +orvis+ rio out band #9 Edytowane 17 Lutego 2014 przez meme174 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelo Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 W miniony weekend miałem pierwszy raz kontakt z muchówką nad wodą, mała nizinna rzeczka i odziwo na nimfę padły cztery okonki i mały szczupaczek,rzuty jeszcze mi nie idą ale wszystko w swoim czasie, chce ten sezon poświęcić na muszke bo bardzo wciąga.Powiedzcie koledzy czy ktoś z was poławia białoryb(płocie,wzdręgi,klenie,jazie itp) na muszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Kolego, na muszkę możesz złowić wszystko. Łowimy i białoryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 red tag red tag .. ta mucha za mna chodziii nie moge sie uwolnic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelo Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 A mokra czy sucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 obydwie Chyba najwiekszy uniwersał - ostatnio nawet ukleja wzieła na niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelo Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Więc czas zaopatrzyć się w owe uniwersały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 W miniony weekend miałem pierwszy raz kontakt z muchówką nad wodą, mała nizinna rzeczka i odziwo na nimfę padły cztery okonki i mały szczupaczek,rzuty jeszcze mi nie idą ale wszystko w swoim czasie, chce ten sezon poświęcić na muszke bo bardzo wciąga.Powiedzcie koledzy czy ktoś z was poławia białoryb(płocie,wzdręgi,klenie,jazie itp) na muszki? Wielu Kolegów łowi białoryb. Sam, mimo, że zacząłem w wakacje ub. roku też coś tam dałem radę - świetnie łowi się karasie - latem łapałem je już na nimfy, suche, całkiem spore chruściki, a ostatnio jeden skusił się na małego białego streamerka. Bardzo trudne było dla mnie polowanie na płocie, które zbierały z powierzchni - coś tam złowiłem, ale tych największych, takich ok. 30-35 cm nie mogłem podejść - były niesamowicie "elektryczne" - gdy tylko zbliżałem się na zasięg rzutu natychmiast znikały. Łowienie na muchówkę, w moim wydaniu, okazało się natomiast całkowicie nieskuteczne w odniesieniu do linów - koledzy obok łowili na tradycyjny spławiczek, a ja nie byłem ich w stanie skusić żadnymi nimfami, glajchami czy kiełżami, nawet na bardzo długim przyponie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi