Skocz do zawartości

Woblery Aigle

aigle96

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że jest to mój pierwszy post na jerkbait.pl chciałbym wszystkich powitać :) nazywam się Tomek, łowię głównie na Bugu, woblery strugam od 2 lat. Popchnęły mnie do tego ceny markowych woblerów które jak dla mnie był stanowczo za wysokie. woblery wykonuję z lipy,balsy lub buku w zależności od rodzaju woblera. Ustawiam je na wodzie płynącej ( rzeka Bug). Każdy podpisany jest "Aigle" - z francuskiego orzeł. Woblery które tworzę są to zaczynając od maleńkich 2 centymetrowców aż po 10 cm jerki. 

post-53149-0-40057900-1385639206_thumb.jpg

post-53149-0-56787300-1385639212_thumb.jpg

post-53149-0-43081700-1385639626_thumb.jpg

post-53149-0-95588500-1385639632_thumb.jpg

post-53149-0-68138400-1385639639_thumb.jpg

@krystiano1981r te na 4 fotce mają około 4,2 cm, są pływające (materiał balsa) o dość agresywnej pracy, schodzą na około 1,2m  A tu filmik z pracy http://www.youtube.com/watch?v=S_Zgt9WdZhM aby pokazać jak chodzi musiałem poprowadzić go przy powierzchni głębiej już go nie widziałem 

no to zachęcam.... ;) pzdr

Już wystrugałem 5 sztuk tak na próbę, tylko chyba zrobię je z jedną kotwiczka. Gdyby chciał wstawić dwie to by musiały być 14  więc wolę dać jedną a za to większą. 

I dzięki wszystkim za dobre słowa ;) 

• Like 1

Bardzo fajne wobki!! Bardzo podoba mi się twoje malowanie :)

Jeden wzorek już sobie ukradłem hehe :D

Pozdro!

Cieszę się że się podobają ;) A co do wzorków to spoko sam czasem jak jakiś ciekawy znajdę to maluję tak swojego wobka i sprawdzam czy dany kolor jest u mnie łowny.

Witam kolegę ;) Będę z zainteresowaniem śledził poczynania zarówno tutaj, jak i w innych miejscach w sieci.

Wobki słodziutkie i ładne. Kleniowe cukierasy ;)

Na następny rok będę szykował małą armię tych maluchów, jakoś najbardziej lubię robić te malutkie tak do 4 cm. A co do sieci to moje wobki można znaleść jeszcze na facebooku i jeszcze jednym forum ;)