wujek Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Aparatu też trzeba umieć użyć. Te okulary co ma Jacek to są WX-y?w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Pięknie wybarwione pstrążki w cudnej scenerii!!Pozazdrościć i serdeczne gratulacje!! PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Brawo Jurek! Swietny start sezonu. Ryba 50 + na otwarcie, a jak wiadomo im dalej w las tym wiecej grzybow Tak trzymac! Relacja do przeczytania na RAZ Uwielbiam czytac opisy Twoich przygod Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Jurku wymiatasz! Piękny samczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 17 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Aparatu też trzeba umieć użyć. Te okulary co ma Jacek to są WX-y?wJacka i Zbynia jako team nr 1 na lodzie w USA sponsoruje ta firma od okularow ...Ocean ..czy jakos tak . Mowil mi ze mozna po nich deptac bo robia jakas odmiane dla wojska , w zaleznosci od pogody one sciemniaja lub rozjasniaja , oczywiscie polaroidy ...no rewelka co tu mowic ...drogie sa <_< . Ja mam zwykle polaroidy z plastyku za 14,99$ z Garden Mountain ...ale bede mial lepsze dziekuje za gratulki ...wiem ze Labirynt to Cud Przyrody ...Wedkarski jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Jurku, teraz czekamy na rybkę w kropki z 6 z przodu! piękny psrąg, śliczne pstrągi... gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Jurku, teraz czekamy na rybkę w kropki z 6 z przodu! piękny psrąg, śliczne pstrągi... gratuluję!6 cm? Ale też tego życzę oczywiście 60-tki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Przepiękne klimaty .W moich rejonach mam same wody krainy pstrąga i lipienia ale na papierze w wykazie.Pozazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Tomy nie przesadzaj Jak masz ochotę możemy razem smygnąć nad jedną rzeczkę. Będziesz miał okazję availa przetestować na zakrzaczonych odcinkach rzeki...zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 17 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 60taki hehe ..dobre ...ja wiem ze sa ..mialem te samiczke w zeszlym roku i sadze ze to juz bylo TO . poczekamy i zobaczymy . Tomy przypominam ze Labirynt to okolo 800 strumieni a ja przez 3 lata dopiero odkrylem okruch tego bogactwa ...zaluje zem juz dziadek i nie zdaze calego Skarbca przesmyczyc . Labirynt to nagroda na stare lata ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Aparatu też trzeba umieć użyć. Te okulary co ma Jacek to są WX-y?wJacka i Zbynia jako team nr 1 na lodzie w USA sponsoruje ta firma od okularow ...Ocean ..czy jakos tak . Mowil mi ze mozna po nich deptac bo robia jakas odmiane dla wojska , w zaleznosci od pogody one sciemniaja lub rozjasniaja , oczywiscie polary ...no rewelka co tu mowic ...drogie sa <_< . Ja mam zwykle polaroidy z plastyku za 14,99$ z Garden Mountain ...ale bede mial lepsze dziekuje za gratulki ...wiem ze Labirynt to Cud Przyrody ...Wedkarski jest ... Ciekawe że dla wojska, nie wpadły mi w oko, a widziałem trochę okularów taktycznych. Może jednak Wilexy?wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 17 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 wypytam go Wujku dokladniej ...zaczalem przykladac sie do okularow bo wiem ze to Wazne ...bardzo wazne !!! jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Chyba chodzi o Oceaniczne fale www.oceanwaves.comJurek mocnym akcentem wchodzisz w nowy sezon. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Jurku,WoW piękne! A co się wydarzyło ze zdjęciami - super jakość! Gratuluję. Wujek,To wileyx te o których pisałem na forum. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Czyli dobrze skojarzyłem Bardzo fajne, może je kiedyś upoluję wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Wujku ...Jacek mi potwierdzil ze to te co Ty je nazwales , nie te co ja se nazwe wymyslilem ...ale po prostu nie pamietalem . Tez na nie bede polowal . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Jurku .... kiedy następna wyprawa? Słyszałem, że Jacur później połowił i ma jakieś zdjęcie ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 25 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 zaraz bede pisal.... ...i zdiecia wstawial... ...-zaraz- to znaczy w ten weekend ktory nadchodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Aparatu też trzeba umieć użyć. Te okulary co ma Jacek to są WX-y?wJacka i Zbynia jako team nr 1 na lodzie w USA sponsoruje ta firma od okularow ...Ocean ..czy jakos tak . Mowil mi ze mozna po nich deptac bo robia jakas odmiane dla wojska , w zaleznosci od pogody one sciemniaja lub rozjasniaja , oczywiscie polary ...no rewelka co tu mowic ...drogie sa <_< . Ja mam zwykle polaroidy z plastyku za 14,99$ z Garden Mountain ...ale bede mial lepsze dziekuje za gratulki ...wiem ze Labirynt to Cud Przyrody ...Wedkarski jest ... Ciekawe że dla wojska, nie wpadły mi w oko, a widziałem trochę okularów taktycznych. Może jednak Wilexy?wujek Dzis Jacek zprezentowal mi nowe Wileyxy , kolor miodowy , nareszcie mam okulary na najwazszym poziomie na moje pstragi...ja mu dalem Shimano Curado 201 ktore juz kiedys ochrzcil muskiem na Wisconsin River Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Super okularki! Czekam zatem na wieści i zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 prze-Super Remku .......no ale powrocmy do tematu ....w weekend ktory minal Jacek zaplanowal wyprawe zespolowa . Wiadomo ze wiecej niz dwoch na pstragach to juz -gromada- . Mimo to nie mialem nic przeciw temu [ raz na pol roku moze sie zdarzyc ] . Mial do nas dolaczyc Bartek i Krzysiu . Bartek poznal Labirynt wczesniej ode mnie i juz za mojej kadencji kilka razy lowilismy razem biegnac wzdluz brzegu ...nazywamy Bartka -Szybkobiegacz- bo lowi jak na zawodach jednym slowem ma dusze zawodnika . Bardzo liczylem ze bedzie mial na palcu Zloty Pierscien zdobyty na Lodowych Zawodach w Rhinelander i ze uda mi sie pstryknac jakies zdiecie z pstragiem i tym Goldenem Ringiem ...niestety okazalo sie ze Bartek go nie zabral , bardzo tego zalowalem . Krzysiu z kolei to niedzielny wedkarz taki jak ja ale chcial tez sprobowac posmyczyc za pstragami . Przeskok z lowienia na lodzi gdzie wygoda i mozliwosc rzutu 360 stopni ...na ciezka wedrowke , zaczepy , mozliwosc rzutu 1 stopien dla wielu jest nie do zaakceptowania ...ale trzeba sprobowac zeby wiedziec czy to To , czy Nie ? . Wiedzac wiec ze bedziemy smyczyc we czworke nie nastawilem sie na jakies super wyniki a pomyslalem sobie ze przetestuje troche przynet ktore kupilem lub otrzymalem od wielu Mistrzow Rekodziela z Polski . Wyruszylismy na dwa samochody , Jacek z Bartkiem gdzie Bartek prowadzil bo Jacek spal po nocce i Ja swoim Chewy z Krzysiem za nimi . Ogladajac prognozy pogody wiedzielismy ze nadchodzi kilkudniowy opad deszczu ale liczylismy ze to my wiemy lepiej . Illinois przecielismy na luzie rozmawiac o fishingu . Wiezdrzajac do pieknego Wisconsin obmywaja nas pierwsze krople deszczu ktory zamienia sie w ulewe . Przed nami jeszcze dwie i pol godziny jazdy , my liczymy ze tu pada a tam moze nie . Leje non stop raz mocniej raz slabiej ...morale slabnie . Stajemy w koncu przy knajpce skad widac pierwszy strumien Labiryntu . Tu zamawiamy po jajecznicy z szynka i grzankami ...obserwujemy co za oknem i zastanawiamy sie co robic . Jajecznica jest pyszna i nastraja nas pozytywnie ...wjezdrzamy wiec w Labirynt i kierujemy sie nad Chonikowa gdzie planowalismy zrobic dlugi odcinek nr 1 . Zeby go zrobic sa potrzebne dwa samochody , jeden stawiamy na mostku i drugim zjezdrzamy w dol strumienia i zostawiamy tez na mostku od ktorego idziemy w gore . Gdy konczymy odcinek samochod czeka i nie trzeba wracac ogromnie dlugi kawalek na nogach . Taki byl plan... a zycie nioslo deszczowa rzeczywistosc . Gdy stanelismy w koncu na pierwszym mostku nad Choinkowa ukazal nam sie rwacy przymulony potok . A bylo to przed 11.00 . Zaczynamy wiec jezdzic w tym deszczu jak opetani szukajac na innych strumieniach nadzieji ze gdzies polowimy . Wszedzie zastajemy rwace potoki . Zaczyna dochodzic poludnie i nasze smyczenie stoi na krawedzi rezygnacji . Jestem zdecydowany zeby wracac i w tym momencie podejmuje karkolomna decyzje ze ... zawioze ich na Herbaciany Strumien . Jest to dla mnie strasznie trudna decyzja ...jakbym ukochana dziewczyne oddawal do haremu . Mowie wiec o tym chlopakom , Jackowi sie oczy blyszcza , Bartek i Krzysiu nie rozumieja waznosci chwili i tak niech lepiej pozostanie ...im mniej wiedza tym lepiej . Gdy docieramy w koncu nad Herbaciany jest 13.37 , do konca dnia pozostalo jakies 5 godzin . Woda w Herbacianym jest oczywiscie rowniez wysoka ale czysta bo On Herbaciany taki jest...Skarb . Poniewaz mamy juz ograniczony czas wybieram odcinek od Baby Yagi , idziemy wiec najpierw w dol strumienia by wracac lowiac w kierunku samochodu ...czyli pod prad Herbacianego . Deszcz przestal padac ale zrobilo sie zimno i ten marsz w kierunku Baby Yagi nam dobrze zrobil bo nas rozgrzal . Nie mozemy za bardzo zblizyc sie do Baby Yagi bo wilki moga nas wyczuc i bedzie problem . Schodzimy wiec w gestym lesie gdzie jeszcze nie ma lisci wiec rzadszy jest nad strumien i zaczynamy smyczenie . Nielatwo jest isc w czworke i zazebiac miejscowki . Ja po jezdzie bylem juz tak zmeczony ze zrezygnowalem z testowania woblerow jak to planowalem . Podniesiona woda i okulary polazyzacyjne ktore zbyt sciemnialy przy tym pochmurzonym niebie postawily mi ciezkie warunki . Szedlem wiec z nimi troche zrezygnowany tylko czasem przy miejscach gdzie -cos- -kiedys- wyszlo stawalem sie na moment czujny . Krzysiu mial okazje pierwszy raz isc w takich warunkach gdzie pelno krzakow , zakretow , zaczepow a malo miejsca na oddanie rzutu . Obral dokladnie taka sama taktyke jak ja gdy pierwszy raz szedlem z Tadkiem i Jackiem . To znaczy szedl na koncu , nie wyprzedzal , obserwowal co i jak my robimy . Nawet musielismy czasami poczekac na niego bo dlugo i dokladnie oblawial miejsca ktore my juz bezskutecznie obrzucalismy . I stalo sie to co powinno zawsze sie stac i co mnie tez spotkalo na mojej pierwszej wyprawie kiedy Tadek i Jacek przeszli a ja po nich wyciagnalem swojego Pierwszego Pstraga na Salmiaka Teno . Teraz To spotkalo Krzysia , idac po nas wyciaga tez swojego pierwszego Pstraga , tez na Salmiaka ..to 3cm Hornet SDR kolor raczek [crawdad] ktorego juz nie robia w tym odcieniu . Pstrag Krzysia ma 46 cm . Mnie przy tym nie ma ...ja z Bartkiem jestem mocno z przodu . Jacek jest swiadkiem tego zdarzenia i robi zdiecia . Za chwile jeszcze jeden mniejszy pstrag Krzysia wynagradza go za dokladnosc ktorej nam zabraklo . Jacek tez na Kapitana Miodka Pomorskiego wyciaga cos okolo 35 cm z bardzo rozowym brzuszkiem . To sa wszystkie ryby zlowione w te popoludnie . Gdy konczymy i docieramy do mostku i samochodow rozmawiamy tylko o -farcie mlodego- i jak czesto to sie potwierdza ...mysle ze to jest piekna sprawa i wedkarstwo daje takie podpuchy by zwabic kolejnego klienta . Przebieramy sie z mokrych ciuchow i zabieramy sie do tradycyjnych kielbasek , musztardki miodowej i buleczek . Mnie czeka daleki powrot do domu . Krzysiu przepakowuje sie do Pathfindera Bartka i oni jada na nocleg zeby jutro poznac nowe strumienie i ich mieszkancow . Tankujemy jeszcze na stacji CPN , biere kawe i zegnam sie z nimi ...przede mna meka jazdy bom zmeczony , padniety , stlamszony ...a tu trzeba ostroznie jechac zeby ...dojechac . Gdy docieram do domu widze podwojnie... prysznic i spac . Trudy tej wyprawy bede odczuwal jeszcze kilka dni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Jacura... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Krzysiu dokladnie oblawia te i inne miescowki...bardzo dokladnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Bartek probowal tez na kolanach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi